2009. december 30., szerda

NESZTEK NEKTEK RETTENETES STRESSZES KRESZ

Változik a Kresz januártól, 60 pontban. Nem mondom lesz benne egy pár rettenet is,idézem a kettő kedvencemet belőle:
- A módosítást követően a kerékpárosok a kiegészítő táblával jelölt egyirányú utcában kerékpársáv hiányában is a megjelölt forgalmi iránnyal szemben haladhatnak az úttest jobb széléhez húzódva.
- Megszűnik a kerékpárok szoros jobbra tartási kötelezettsége, a továbbiakban csak a lassú járművekkel (pl. kézi kocsi, állati erővel vontatott jármű) kell közvetlenül az útpadka mellett haladni.
DOLCE VITÁZÁS

Drágáim, most nem az Édes Életről írok, hanem az édes/cukros életről. Sajnos az ember néha ilyen dolgot örököl és nem sarokházat!

Nos a DM/drogerie markt/ saját márkájával kiadott egy Das Gesunde Plus Fruchtzuker / Gyümölcs cukor nevű terméket.

Márti hathatós olvasásának eredményeként kiderült /2 év használat után/ hogy a nagy gyümölcscukor tartalom, tulajdonképpen répa- és nádcukrot takar. Hol a gyümölcs akkor?Sehol!

Én gyagya meg csodálkozom, hogy nem megy le a cukrom! Emiatt Anyu ma vásárolt egy doboz magyar gyártású gyümölcscukrot! Nos itthon elolvastuk miből készült: érett szőlőből, almából és körtéből. Az előbb küldtem emailt a cégnek, hogy ugyan nézzenek utána, mit ehet egy cukros beteg!Szőlőt nem!

Küldtem nekik a levélben cikkeket, a diabeteszes beteg étkezési szokásairól!

2009. december 27., vasárnap

KISKARÁCSONY-NAGYKARÁCSONY


Tegnap és ma is vendégeskedést rendeztünk. Szombaton Süni és kis családja látogatott hozzánk, ma Snoopyék jöttek "fanézőbe" és ebédelni. Anyu főzött, nem bízta a véletlenre (és rám) a kaját.
A lenti kis Snoopy -féle dobozban ajándékok bújtak meg, többek között onnan szabadult ki a kis rénszarvas is
Ez a kis katica is a dobozkában lakott ma délig (Snoopy Bécsből importálta hozzám; remekül illik a kiskacsás mosogatószer tartómhoz) Éljen a felnőtt kor!!!!
A csokis könyv (minő utalás) Süni barátom ajándéka volt; tudja hogy januártól kemény diéta jön (brühühühü, majd csak olvasni szabad róla); a boros könyv Snoopyék meglepetése volt
A többi meglepit nem fotózgattam le, ahogy a pogácsát sem sikerült a joghurtos tortával, mert elfogyott rekordgyorsasággal!
Receptet megszerzem és felteszem ide!