2009. október 22., csütörtök

REPÜL AZ IDŐ/ megint elszállt az idő, itt az óraátállítás ideje /NYEREMÉNYJÁTÉK:
Kedves Olvasóim!

Aki október 25-én, vasárnap hajnali 3 órakor hajlandó felkelni az ágyából és visszaállítja a lakásában található összes óráját 2 órára , az nyer egy órát!


ÉHENKOPP

Remélem az egerek lassan éhen halnak és elköltöznek Tőlünk! Minden be van dobozolva, már csak kézifúróval a kezükben tudnának hozzájutni a kajához!
De nem adjuk meg magunkat!
MAUZI&KISVAKOND
Folytatódik a Mauzi-story sajnos! Nagyon nehezen szabadulunk meg a kis lakó/k/tól.Szinte nem is lehet tudni mikor és hol bukkan fel. Ez normális kerékvágásban nem is akkora probléma, de Anyu szemműtétje miatt ugyebár, nem igazán lát még élesen.Így attól tart, hogy rálép egy egérre.Cin!!!Na ez az, amit nem igazán tudna előadni!A kis mauzik hihetetlen előrelátók, vagy előrehallók!Lehetetlen meglepni csak úgy őket!
Igaz ugyan hogy a mostani banda nem fél tőlünk!Lásd doboz történet régebben!
Anyu szegény valamelyik hajnalban arra ébredt, hogy valaki rág valamit.Látni nem látta, de hallotta a nagy csámcsogást!!!
Egy másik éjjel pedig őrületes vircsaft volt az egérkolóniában!Bazi nagy egérlagzi!
Jött Farkas úr, a rovarírtó és hozott Bábolnai egérmérget.Kis zacskókban piros egérkaja-zselét dobált szét a lakás különböző pontjaira, kb.30 darabot. Azt megeszik és infarktust kapnak.Előtte mi kaptunk, mert nem lehet tudni hol szenderülnek örökre nyugalomba...
Bárhol lehet, hogy megtaláljuk őket, megint felpuffadva, metángáz szaguk árulkodik csak majd!
Kezdünk lassan meghüjülni a történetbe, mert a szomszédok közölték, náluk nincs egér. Mire én közöltem, majd lesz! Viszek nekik!
Ha sikerül a rendkívüli lakógyűlést összehozni, akkor összeszedem minden bátorságomat és szerzek egy pár egeret valamelyik állatkereskedésből, befőttesüvegbe teszem őket és a lakógyűlésen kiengedem futkározni kicsit! Kíváncsi leszek a reagálásra!


A kép ami a bejegyzés elején van, magyarázatra szorul. Nos drágáim, Sam Papáéknál Gödöllő-falván, vakondokokok tartják rettegésben a kertet.Mármint a kert-tulajdonosokat.Összetúrják a pázsitot a dögök!Hiába vettek már 10 féle írtószert, mérget, csapdát, füstölőt, üveget, ultrahangos francot.Semmit nem ér! Dettó úgy jártak, mint mi az egerekkel!
Az Élet szép, és írtó jó!!!!!

2009. október 18., vasárnap

KISZÚRÓK

1.

/A LEVÉL FORDÍTÁSA:KEDVES MIKULÁS!A KÉMÉNYT JÓL KIBÉLELTÜK!"

Ma délután Maci néninél jártunk, becsomagoltuk az idős hölgyet szobástul!!
Mestert nem szabad beengedni csak ha nagyon muszáj!Nos most nagyon muszáj volt!

A dolog úgy indult, hogy a kéményt bélelni kell, mert a Mikulás tavaly panaszkodott, hogy nagyon súrlódik a ruhája!Egye fenyő, béleljünk, így télvíz és fűtés idején!
Persze a szervezés nem volt valami csúcsra járatott, így pénteken közölték, hogy csókolom hétfő délután szétverjük a hálószobában a kaminlyukat!Fűtés addig nuku!
Igen ám de ehhez mindent be kellett fóliázni a szobában!Ma délután mindent lefóliáztunk!Ennyi erővel egyébként a fólia alatt lehetne paradicsomot is termelni addig, amig elkészül a bélelés!
Nos a probléma fokozódott, mint a nemzetközi helyzet:a wc-ben csődtörés volt!Ezért pénteken a jóhíren kívül kibontották a budiban a vízcsövet a falban, a padlástól Maci néni klozettjén keresztül az első emeleti lakókig!
Nézzük a dolgok jó oldalát:
- tudunk beszélgetni az elsőn lakókkal,
- felláthatunk a padlásra, mit tároltunk el az elmúlt 20 évben ott,
- nagyon jó dolog 82 évesen vizet hordani az embernek a wc-be, mert így megmarad a jó kondíció,
- megleshetjük a Mikulást ha megérkezik,
- nem tölt az ember feleslegesen időt a fűtetlen helyiségben.
A nem annyira jó dolgok is ott vannak azért:
- hétfőn vagy jön a biztosítós vagy nem,
- majd csak kedden vagy szerdán falazzák be a csövet a klozettben!!
"A baj nem jár egyedül, a nap nyáron süt amikor úgyis meleg van!"
2.
Maci néni a pakolás közepette megtalálta a svédországi vásárlásokból fennmaradt kiszúrót.Megkaptam ajándékba, mert ilyen kuriózumom még nem volt!
Nézzétek meg a kiszúrópapíron lévő feliratot:Kakmatt. Hát nem édes?
A szívecske feletti nem olvasható felirat még jobb:Kakkumuotteja.
Ez nem kiszúrás volt!!!