2009. július 25., szombat

SZEGED III.


Vasárnap reggeli ébredésünk után /igaz én semmit nem aludtam, mert a szemközti non-stoposok gondoskodtak erről, vállvetve a villamosokkal/ lesétáltunk reggelizni a Kerek Perec nevű reggelizőbe.Nagyon kis bájos hely volt, így elfogyasztottuk komótosan a kakaó-kávé-kifli-sajtos croissant nevű formációt,majd továbbálltunk csendben.

Aznapra a régi Temető és a Zsinagóga meglátogatása volt előirányozva. Nos az internet örömei című fejezet mostani része , a címek és nyitvatartások tökéletes összevisszasága. Még véletlenül sem az volt az utca számozása, az aktuáélis dolgokról már nem is beszélek.Nagy kerülők után megtaláltuk a Temetőt, ami rettenetes állapotban van; igaz hogy a gondnok úr nagyon igyekszik és dolgozk is szépen,de sajnos szűk keretek között mozoghat, pénzügyileg persze.

A Zsinagóga mesésen szép, képek a neten megnézhetőek. Éppen mártírünnepség volt, így hamar odébb álltunk.

Irány a Füvészkert!!!Szépséges helyen található, a város szélén.
A Füvészkert bejárata.Maci a hídon.
"Totem" fa.


Fenyőóriás a tóban.
Fenyőtörpék / a fenyőfa gyökérzete/.

Tápai András Tavasz című szobra a tóban.

Kancsókák a melegházban.

Nos miután jól kisétáltuk magunkat hazafelé vettük az útirányt, Kecskeméten át. Miután zuhogni kezdett az eső, Kecskemétből semmit sem láttunk szinte.Így ért véget a nagy szegedi kiruccanás.

2009. július 21., kedd

SZEGED II.

Ellátogattunk a Szegedi Vadasparkba, ahol éjszakai állatkert látogatás volt meghirdetve.Na most arról nem beszélek, hogy az állatkert táblája a főúton a menetirány szerinti másik oldalon volt, a fák között, kb.50*90 cm, és rá volt festve 2 majom és egy zoo felirat.Állat a talpán aki megtalálja,de sikerült. Beevickéltünk valahogy, logisztika NULLA!
Bent még rémesebb volt, mert az állatkák elmentek aludni!Brühühü!!!Tudták hogy jövünk és aludtak!A nagy állatles, a szavanna királyainak etetése, a félelmetes leopárd vacsoráztatása stb. na ezt mind kihagytuk, mert már addigra elment a kedvünk.A nagyvadakat ugyanis bezárták a házukba és nem kaptak enni, mondván hogy jönnek a látogatók és nehogy addig bezabáljanak csipsszel vagy valamelyik gyereket nehogy felfalják.A vacsorájukat egy adag döglött húst kikötöztek egy fához, hogyha majd vacsiznak ne vigyék messzire. Az üvegen át nézhettem őket amint szomorkodtak éhesen és nagyon-nagyon fájt a szívem értük!
Bejártuk amúgy az egész vadasparkot az alkonyatban.Gyönyörű lehet napfényben úszva!
SZEGED I.Régen jártam Szegeden, akkor is csak átutazóban. Most viszont úgy gondoltuk Macival, leugrunk és körülnézünk kicsit.
Tanulságos út volt, sok negatív dologgal fűszerezve, érdemes mindekinek okulnia belőle. Elsősorban magamra gondoltam persze!

1.Szállásfoglalás a neten:Életveszélyes, mint a chatelés a pedofilokkal. Sikerült jól bevásárolnunk a szálláshellyel.A meghirdetett szoba nem azon a helyen volt ahol meghirdették,a belvárosi kertes övezetben, hanem a főutcán, a villamos remiztől 100 méterre.Fűszerezve egy kanyarral, így a síneken sikított a villamos hajnal 1/2 4-től este 11-ig.BRRRRRR!!!!!!

2.Képek a neten:na ez a legnagyobb becsapás második része volt. A képeken nett kis szoba fürdőszobával karöltve volt, a kertes házban. A valóság ezzel szemben a "kertben" tehát az udvaron állt 1 darab fa, majd egy udvari lépcsősoron fel kellett evickélni 80 fokos dőlésszögben az emeletre, ahonnan nyíltak a szobák.Azt nem értem a mai napig, hogy lehet hogy 2 darab 3-as számú ajtó volt????Kis viszontagságok árán feljutottunk és akkor jött a meglepetés:
A szobabajtót Maci kinyitotta és ott álltunk egy 1970-ből ittragadt szőnyegpadlós, neo-szocialista bútorozottságú borzalomban.Nem voltam hajlandó lefotózni!!!!!
A fürdőszoba ,na az sem a meghirdetett volt!BRRRRR!!!!Volt minibár, bár az egy kicsi Szaratov hűtő volt.De legalább a vizünk befért.

3.Szálláshely megint: az első emeleten volt, ha kihajoltam elértem a gyalogosok fejét.Lényeg hogy szemben a házzal megnyertük a főnyereményt: egy non-stop kocsmát!!!!Az élet szép!
Menekültünk onnan a Városba, felderíteni a látnivalókat. Nos Szeged szombat és vasárnap szinte kihalt volt, az egyetemisták elmentek vakációzni , a turisták gyengélkedtek. Nem is csodálom!
Megnéztük a Dómot/Fogadalmi Templom/, mesés volt.Csak ültem és tátottam a számat, a mennyezet levett a lábamról!!!
Igaz hogy véletlen találtuk meg a bejáratot,mert a Szabadtéri játékok miatt a Dóm teret bebútorozták sajnos!

Ellátogattunk a Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeumba.De előtte megebédeltünk a Pick Étteremben. Hihetetlen finom és nagy adagot adtak kedvesek voltak nagyon.
Szóval a Múzeum csak keddtől szombatig van nyitva,15 és 18 óra között.Kicsit szűk a nyitvatartás!A meglepetés: a belépőjegyhez kapstz 1 szelet kenyeret 3 szelet szalámival, 10 dkg paprikát és egy 10% engedményre jogosító bónt, amit Pick Szalámi vásárláskaor lehet felhasználni, a gyári boltokban.Amik persze pénteken bezártak már! Höhöhö, mondták maradjunk hétfőig!Na jó itt Pesten is fel lehet használni, de mi a fene miatt nem egyszerre van nyitva a múzeum a bolttal, vagy miért nem árulnak a múzeumban szalámit???

Fotóztam egy kicsit, majd itthon láttam hogy a honlapjukon is ezek vannak fölrakva!!No de ezek itt kérem szépen, az én zseniális fotóim:FEL-TÁMADÁS

Sikerült kb.2 hónapra elnémulnom, így most feltámadásként élem meg az új bejegyzést.
Furcsa dolog, hogy miután beneveztem a Goldenblog versenyre valahogy elment a kedvem az írástól. Kényszerből nem megy, direkt módon nem tudok írni. Inspiráció szükséges, és sajnos sok negatív dolog ért, azokat nem szívesen írtam volna le.
De a Barátok, a hű Olvasók Éva és Kiki rámpirítottak, hogy mi az hogy nem írom a blogomat?!
Most szót fogadok és újra kopogok majd a kis klaviatúrámon!!!