2008. augusztus 15., péntek

RUCI


Nos ígéretemhez híven beszámolok a tegnapi ruhavásárlásról. Teljes siker koronázta a dolgot, Irmina beletrafált a dologba újra! Sógorasszonykámmal nézegettünk egy szépséges, de igencsak kisméretű ruhát.Irmina mondta van ez nagyobban is, próbálja csak fel a kedves vevő.Egy csodaszép málnaszínű ruháról van szó: hosszú földigérő szoknya, ujjatlan mideres megoldású hátas /fűzős/ felsőrész, válltakaró bolero. A fűző miatt a legérdekesebb alakú nő is , nőnek érzi magát benne. Nekem is ez a vágyam, egy fűző. Nem a cipőmbe!Egyszer kipróbálnám, milyen benne nem levegőt kapni és leülni!Hová tűnik addig a kis hurka a hasamról?Beljebb költözik bennem?
Szóval a nagyon szép selyemruha /lehet hogy van benne viszkóz, mert így minden leülésnél nem kell vasalni majd/hazautazott velünk!!! Ámerikában senkinek nem lesz ilyen izgalmas ruhája!
Délután a Westendben megnéztem egy hasonló, de nem olyan szép és csak 2 részes ruhát, pontosan 3* került annyiba!Erről ennyit!

2008. augusztus 14., csütörtök

NAGY UTAZÁS

Holnap útra kelünk.Mint a volánbusz.Irány Miskolc -Tapolca! Meg persze a környék ami gyönyörű lehet, itt az idő hogy felfedezzem magamnak is!
Készítettem egy kis útitervet, mit hol találunk, mi hogy van nyitva.Ugyanis addig nem jövök haza, amig nem eszem a pisztrángtelepen sült halat!Igen ám, de csak meghatározott időben van halsütés, a telep ugyan nyitva van tovább is.Kiválasztom majd a Béla nevű halat és megsütik nekem?
Tervezünk még barlangi pancsolást is, bár bevallom attól tartok egy kicsit.
Panna és Pisti-barlanglátogatás is van még feljegyezve, meg persze kisvasutazás!!!Hámori-tó , fátyolvízesés,Avasi-kilátó, stb....
Viszek fényképezőgépet és megpróbálom a lehetetlent, lefotózni a szépségeket!Visszaadni nem lehet a dolgot, de azért érzékeltetni talán!!!Ha sikerül, teszek fel ide majd!Ha nem sikerül, akkor pláne!
BARACK

Tegnap a napi munka után kitaláltam, hogy a hétvégén kapott rettentő mennyiségűnek tűnő őszibarackkal valamit kezdek. Ettem egy darabig, Maci meg röhögött. Persze, mert sejtette, hogy nem tudok egy ládányit felfalni!
Közvéleményt kutattam: megérdeklődtem Éva nagyitól, hogy szokta elrakni a dolgokat?!A sárgabaracklekvárja világraszóló ugyanis, meg a bejglije is!Nos elmesélte, mit hogyan csinál. Aztán délután említettem "öreg barátnémnak" Marikának, aki szintén ellátott jótanácsokkal!
Nos este nekiestem a nagy műnek:szép gondosan megmostam , meghámoztam és a magjáról leválasztottam a barackokat.Meglocsoltam citrommal, hogy ne barnuljanak meg. Lemértem szépen. Elkészítettem a főzőlevet is ahogy kellett. Aztán az üvegek is ott sorakoztak az asztalon, rendben. Lé forr, barack bele, újra forralni kicsit és üvegekbe az egész, aztán lé rá.
Na itt koppantam, mert kiderült hogy a rettenetes mennyiségnek vélt barack, lerántva róla a ruháját 2 kiló lett csak!! 3 üvegbe befért és maradt még lé is....
Időközben megszólalt a telefon és az egyik kedves barátom csak azt hallotta , amint éppen hevesen károgok, hogy mi a fenének tettem ki annyi üveget és mi a fene lesz a maradék lötyivel!

Lötty vákumba téve ül a frigóban, a barackok 3-an ülnek a fotelban a nappaliban. Én meg romjaimon ülök.Maci alszik.
MAUZI


Kedden beüzemeltük az új billenytűzetet és az új farknélküli egeret Anyánál is!Még nem volt ideje kipróbálni, majd talán ma! Biztos fogja érzékelni a különbséget, a régihez képest!
Majd élvezheti hogy nem megy tönkre az ujja mire begépel több oldalt!
Emlékszem a 18. szülinapomra Anya meglepett egy Brother elektronikus írógéppel! Még megvan!!!Már akkor is grafomániában szenvedtem,igaz ugyan hogy vállaltam munkát is a géppel!Hoztak diktafonon szöveget és azt gépeltem le! Meg hát akkor volt a nagy korrektorkodás is ! A szegedi telefonkönyv egy része az én kezemből került ki, javított példányban!Azóta szerintem Szegeden mindenki ismeri a mesemondó számát!!!
A közkereseti társaságok leírása az én dolgom volt, javításilag persze! Készült a nagy Törvénytár!nAnya javította a kft-ket!Meg Ő korrektorkodta többek között a Doktor Zsivágót!
Nos, ezek után érthető a fejmosása, ha hibát hagyok a blogomban!!!
TURKA

Vannak bolond dolgaim, tudom!Bizonyos dolgokért nem vagyok hajlandó fizetni egy nagyobb összeget! Ilyen a ruházkodásom! Pláne miután tudok varrni, nem akaródzom vagyonokat fizetgetni göncökért, amiket nap mint nap használok! Más ha alkalmi dologról van szó, lásd esküvői ruha, az más. Jut eszembe, ma délelőtt sógrasszonykámmal kimegyünk Irminához, hátha sikerül kapnunk egy jó kis rucit Neki.Ámerikába készül esküvői menetre! Majd beszámolok a sikerről!
Szóval kedden hónom alá kaptam az ram /illetve fordítva!/ és elbattyogtunk a Károly körúton lévő Hollan-amerikai rha boltba. Tulajdonképpen ez egy secondhand.De abból is a jobbik fajta! Ismerős dolgozik ott, Manyi. Őt kb.10 éve ismerem és több boltban is találkoztam már vele.Mintha mennék utána, mindig felbkkan valahol és akkor ott nagyon jó kis dolgok vannak! Kedvelem Manyit, bájos lány. Anya is nagyon szereti Őt,mindig van egy kedves szava az emberhez!
Szóval betrappoltunk a boltba és kezdetét vette a nagy nézelődés. A végén sikerült meglepni magam 2 nadrággal és 2 szoknyával.Miután Maci szerint a gatyák és a szoknyák senkin nem
voltak eddig, gyakorlatilag ügyesen gazdagítottam a ruhatáramat!
Hazahoztuk és aznap ki is mostam, másnap reggel ki is vasaltam és most mennek a többiekhez a szekrénybe!
Ajánlom a boltot, vannak nagyon jó új dolgok is!A régiek pedig szépen tisztítva, kivasalva állnak glédában az akasztókon!
Az árak szinte nevetségesek: nem tudnám elkészíteni a szoknyát 790 .-,a nadrágot 990.- forintból! Többe kerül a cérna és a cippzár!!!

Bridzsi szakadtra röhögné magát, mert az egyik nadrág persze PIROS!A másik igazi khakizöld!
A szoknyák pedig bordó és olivzöld ballonanyagból vannak!
MOGYORÓS PANCSI

Maci hétfőn kora reggel Danival és 3 barátjával kikocsizott Mogyoródra , az Aquaparkba. Tavaly már elindultak egyszer, de mire odaértek leszakadt az ég alja!
Most nem szakadt le semmi, csak 38 fok volt.Így az én drága Medvémből, sültmaci lett mire hazaért. Igaz ugyan, hogy naptejjel bekenve, a fák alatt hűsölt egy nádtetejű napernyő alatt, de a napsugarak oldalról is tudtak támadni.Höhö! Azóta az éves Irix termés a bőrén köt ki, így tegnap este is enyhe alkoholszag uralkodott a hálószobában.El is ájultam az uramtól!Mondtam talán jobb lenne ha tejfölt használna!
Dani is elpirult a napon, igaz Ő 9-től 5-ig csúszdázott és a vízben idétlenkedett! Mikor mondtam hogy talán 11 és 4 között nem kellene a napon sütkérezni, azzal érvelt /jogosan!/ hogy akkor minek menne ki?
Hát ez igaz!
V/ÁLSÁG

Most látom csak, hogy 3 napja nem írtam a kis elektronikus naplómba. Lehet hogy írói válságban szenvedtem volna? Fenét, csak nem volt időm!!
Nosza most pótolgatás következik!

2008. augusztus 11., hétfő

AJÁNDÉK

Meghúzták a fülecskéimet, és csodák-csodájára,megérkezett egy újabb drótnélküli egér és billenytűzet! Meglepődtem nagyon!!!!
Kaptam viszont két szuper könyvet: az első címe:"Egér a levesben /receptek és történetek konyhai blogokról!" Már neki is estem és olvasgatom, nagyon jó kis könyvecske!
A második könyv:" Szendi Gábor:A nő felemelkedése és tündöklése". Ezt a könyvet már kiszúrtam de nem vettem meg, Judit sógorasszony kitalált gondolatomat!Maci megkédezte és hol van a nő bukása? Mondtam olyan nincs!És kész!
Találtam egy másik könyvet is:Hogyan gyilkojuk meg férjünket? címmel!!!!Valami krimiszerűség, nem veszem meg!Nekem ehhez könyv sem kell!
SZÜLINAP

Tegnap nagy össznépi fülhúzásos kerti-partys torta-evés volt. Összejött a család apraja-nagyja és a bátyámék kertjében ricsajoztunk.Különösen én hangoskodtam, lévén visítoztam a nagy sport teljesítmények közben, mint anno Szeles Mónika.
Először is kipróbáltuk a krikettet, mármint a kerti-verzióját.Rettentő furcsa és kényelmetlen, mert gyerek méretűre szabták a húsklopfolókat.A kis kampókat ha normálisan beveri az ember a földbe, akkor nem fér át alatta a fagolyó.Ha jól megütöd a fagolyót, eltöröd vele a szomszédod bokáját. Nos Ádám megoldotta a dolgot, könnyítésként lecserélte az ütőket, a gyerek-hoki szettre.A labdákat is lecserélte a műanyag golf labdára. Na innen nem volt aztán megállás: Danival elkezdtünk játszani!A gyerek-focikapuba kellett, a gyerek-hokiütővel, a gyerek-minigolf labdát beütni!!! Hát kérem, nem is tudtam hogy ennyi spothoz értek?!Ha ez előbb kiderül indulok Pekingbe!!! Nos sikerült egy különleges új sportágat feltalálnunk:a műanyag hoki ütővel , tollaslabdának használni a golflabdát és mindezt enyhe fűcsomók kiütögetésével beadni a focikapuba!
Ma reggel nem éreztem a derekamat!!!Gyanítom legközelebb Almádiban fogok tollasozni és talán pigpongozni, felnőtt ütőkkel!!!

2008. augusztus 10., vasárnap

VÁR GESZTES

Várgesztes egy ideális nyaralóhely kisgyerekes és nem kisgyerekeseknek egyaránt!Tudom ajánlani mindenkinek!!Linkajánlatnál érdemes megnézni!
Miután 75 kilométerre fekszik Budapesttől,kibírja egyfenékkel bárki az autóban. A Vértesben csodálatos helyen terül el a Villapark!125 apartmanház van , hozzátartozik egy kültéri-nagymedence csúszdával, egy fedett uszoda élményfürdő néven, egy klassz étterem és megannyi sportpálya, szaadtéri sport-lehetőség. Van még minden nap gyerekfoglalkozás, esténként van előadás, szóval unatkozni nem lehet!!
A ház / hála a bátyámék klassz ügyintézésének!!/ az uszoda mellett volt. Az uszoda az étterem melett volt.Ebből következik hogy persze,hogy mint tavaly, nem kellett sokat mászkálnunk feleslegesen!Fürdőruciban átsétáltunk az usziba, reggel-este pedig ruhában a kajáldába!!
Pechemre nagyon finomanfőznek!!!Lehetetlen ellnállni a sok finomságnak!A pincérek egytől-egyig kedvesek voltak és mosolyogtak; nem haragudtak ha véletlen egy-egy gyerek leette a terítőt.
Újra itthon

Nos drágáim tegnap hazatértünk a nyaralásból!
Nyaralás címszó alatt az ember áéltalában pihenést ért. Már a dolgok rendes esetében, de hogy lehet pihenni egy 5 éves kislány, egy 7 éves kisfiú, egy 15 éves kamaszfiú, két nagymama, egy férj mellett??? Plusz saját magam is el kell viselni, mai néha nem könnyű!
Jó persze ez túlzás volt, mert igazán jól éreztük magunkat, csak hát fárasztó dolog gyerekkel lenni medemcés helyen.
Jut eszembe medence: nagyon jól meg tanultak úszni a gyerekek.Öröm volt őket nézni, amint Juli-nagyival sodortatták magukat az örvényben.Mármint a nagymedencében!