2009. február 20., péntek

MANGAL-ICA-FESZTIVÁL

A férjem ma elkeseredett, hogy lemaradtunk a mangalica fesztiválról.Most ez vagy valami utalás, vagy tényleg szomorú volt.
Kérdeztem tőle, hogy ha ott lettünk volna, akkor elcserélt volna valamire? Erre jött a válasz, hogy 200 tevére talán.Csak azt nem tudom mit keresne 200 teve a mangalica-fesztiválon?Nem sokat az biztos!
FOG-TÜNDÉR

A fog és a lélek összefüggésének vizsgálata egy másik bejegyzésben lesz talán, most csak a puszta tényt tudom idekattogni.
Ha valami lelkibánat gyötör, akkor sikeresen el szoktam törni valamelyik fogamat.Most is így tettem, egyszerre két fogam törött el.Két rágófog, na ez a pláne benne.
Szóval felhívtam a drága Fogtündért, Katikát.Mindig mosolyog és ez a telefonban is érezhető!
Most is mosolygott, tudta baj van és várt szerda este. Mentünk, menetrendszerűen.
Úgy működik a dolog 10 éve, hogy elkezdem a fogorvoshoz járást márciusban és abbahagyom július végén.Aztán persze jön a soron kívüli téli látogatás is.Szegény Katika lassan a nevére vesz, annyit voltam Nála!!!
/Eljött az esküvőnkre és ez nagyon jólesett, igazi meglepetés volt; nem is számítottunk rá, hogy el tud látogatni hozzánk!/

Az új rendelőben a váróban karosszékek vannak, a régiben fotel és kanapé is volt. Igaz ott egyszer elaludtam, egy késői látogatásom alkalmával.Most nem tudtam aludni, mert leestem volna a székről, csak a karfa tartott meg.
Amikor bementem a rendelőbe,már tudtam mi vár rám, régi ismerős dolgok fogadtak.Fúró,kaparó, fene tudja milyen nevű dolgok, de a szájamban már ismerem, csukott szemmel is tudom mi lesz velük.
Jobb esetben nem nyelem le őket, mint a próbatöméseket és a tamponokat!
Kiszámoltam hogy 10 év alatt, amióta Katika dolgozik a mosolyomon, kb.1 mázsa próbatömést ehettem meg.Iszonyatosan rettenetes íze van, már az ottlétem alatt jön ki a szájamból.
Most péntek délután pedig, a szerdai adag fele van már csak meg. Kérdeztem is Katikát miért nem csinálnak málna-ízű próbatömést?
Katika maga a megtestesült nyugalom, tulajdonképpen olyan nekem mint egy pszichológus.A szék stimmel, csukott szemmel és tátott szájjal hallgatom!Mindig megnyugtat, és visszaránt a mélyből!Mélyen tisztelem is ezért!Nagyon jó humora van és így könnyebb a gyökérkezelés elviselése is!
A baráti körünk jó része hozzá jár , és visszajár! Ma mondta egy félős kolléganőnk, hogy a gyermeke és annak barátnéja is megy a Fogtündérhez! Ez jó jel, a bizalom jele!
Maci is hajlandó volt eljönni hozzá, és bár kapaszkodott a karfába és leizzadt szegény kis medve, túlélte és ha kell jön újra!
Merem ajánlani a Fogtündért /név és cím a szerkesztőségben-nálam/mindenki szájába és figyelmébe!
Jut eszembe, kb.4 éve kitaláltam, hogy nem elég fehérek a fogaim.Nos Katika sejtelmesen mosolygott, és beszerzett nekem egy amerikai szert, ami nagyon hatékony.
Le kellett venni a fogaimról a mintát, haraptam egy adag műanyagba, és kész is lett drakula fogsor-lenyomata /alsó és felső külön/ , átlátszó gumiból. Kék kis tartó is dukált hozzá, meg a szer, ami két komponensű volt. Egy-egy arányban kellett keverni és az átlátszó fogsorba nyomni,majd a műanyagba beleharapni, alul és felül egyszerre, és 25 percig összeszorítva az állkapcsot, ülni szépen.Finom csersznye íze volt a trutymónak! Igen ám, de azt senki nem mondta, hogy a harapás alatt beindul az ember nyálképzése, megszólalnak a telefonok és hogy biztos akkor akar az ember lánya beszélni is!
Nos 2 hétig , amig elfogyott a trutyi végre , minden este ez a cirkusz folyt /meg a nyálam/ és persze olyankor Süni röhögtetett, beszélt helyettem és mindig elkapcsolta a tévét!Rettenetesen lassan fogytak a napok és mindig nézegettem a fogaimat , hogy villognak-e? Frászt villogtak, csak a szemeim! A szer jó volt, csak sajnos nekem nem elég hatékony, lehet hogy végre belátom a fehérítés legjobb eszköze mégiscsak a hypo!
HÓ-HÓ-HÓ

Párizsba beszökött az ősz, Budapestre meg a tél.

A képek magukért beszélnek, remélem nem ilyen lesz a táj vasárnap, mert akkor nem jönnek meg a fotelek és az ülősarok sem!! Maradhatunk tovább a kis aluminium székeinken, rém mulatságosak vagyunk rajtuk!Dani jókat röhög olyankor rajtunk!







MA-DONNA

Meg kell hogy örökítsem a Madonna-storyt:mint köztudott augusztus akárhanyadikán Mo.-on ad turnét Madonna!/Louise Veronica Ciccione-alias Lujza Veronyika Csicsóné 1958.08.16.Bay City/Michigan/ /.
Nos, gyanítom ezután a kis cikkecske után Snoopy megbúbolja a fejem , de vállalom!
Szóval a Madonna -turné egyik állomása a Kincsem Parkban lesz, a lovak legnagyobb örömére.
Kis fülvédőt kapnak talán és táncra is perdülhetnek a karámokban!Pata-tánc!Nyihahaha!
Jegyek ma reggel 10-től kaphatóak voltak; a legelszántabbak hajnal 1-től fagyhattak oda a jegypénztár ajtajához.Nos Snoopy barátai is ott fagyoskodtak szegények, hogy nyitáskor egyáltalán az ajtó közelébe férkőzhessenek.Snoopyka 7-kor szolidaritásból odaállt és ennek meglett a gyümölcse:türelem jegyet terem!
Röhej ami a magyar viszonyokat jellemzi, nem lehet bankkártyával fizetni, csak készpénzzel!
Mesélt egy bácsiról, aki szintén órákat állt sorba, majd amikor sorra került mondták, hogy sajnos ülőjegyet még nem árulnak csak állójegyet; így a bácsi hiába állt sorba!
Szóval világváros ide vagy oda , szervezni még mindig nem tudnak itthon! De a lényeg hogy Snoopy ott lesz az első sorban augusztusban, a lovak meg majd hallgatják a donna Madonnát!

2009. február 17., kedd

KREATÍV-TARTOZÁS


Régi tartozásomat rovom most le!Snoopancstól kaptam karácsonyra egy nagyon jó kis szélcsengő kisfestőt!Tudta, hogy én is lelkes "kreatívbolt-látogató" vagyok és miután Ő már egész jól fest, engem is próbált abba az irányba mozdítani!
Íme egy eredeti Snoopy-festmény:



Nos, hogy mennyire sikerült most egy első sikertelen képet teszek fel az én kis kreálmányomról!

Gyanítom,hogy van mit finomítani a fotótudományomon, de mentségemül szolgáljon, hogy egy pici kis géppel készítettem egy este.

István, akinek a fotóblogjáról már ejtettem szót, kedvesen felajánlotta, hogy segít megtanulnom a fotózás alapjait. Például hogy hol nézünk bele a gépbe,mert ugye előről is lehet!!!
Viccen kívül, fejlődőképes vagyok, csak ne idétlenkedjem el ezt is!

Szóval íme bizonyságul, hogy egyedül festettem a szélcsengőt; a színek a pillanatnyi hangulatot tükrözik.Hööhöhö!!!



Most pedig egy nagyon kedves barátném képét teszem közszemlére: Judit festette /Nyúl-Zélandon/, aki szerintem nagyon ügyes.Ahhoz képest , hogy nem festőnek készült, zseniálisan fest.Igaz, hogy szegénynek 2 gyerek és 1 férj mellett nem sok ideje van magára.Lehet hogy az arányon kellene változtatni a drágának, és mondjuk a 2 gyerekhez minimum 3 férjet használni.Így jutna szusszanásnyi ideje magára és a festészetre is!