2008. október 27., hétfő

RITA & TIBI

Vasárnap délután megismerkedtem Ritával és Tibivel végre, hallani már sokat hallottam felőlük!
Nagyon kedves emberek! Rita finom, kedves női lélek, bájjal és eleganciával megáldva!
Tibot jó humorú férfinép, kellő iróniával.
Örülök hogy találkoztunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A kép fel lett téve a falra! Majd bizonyságul csinálok róla képet!!!
ZOO-ZÁS

Vasárnap délelőtt az Állatkertbe vonultunk ki:Mama, Ádám, Maci, Dani és Én! Az állatok aranyosak voltak, mi is!
A farkasoknak hangszórón keresztül nyomták a dumát, farkasüvöltés címén!Így késztették őket arra, hogy üvöltsenek! Zseniális, az összes farakas üvöltött! Meg az oroszlánok is, mert nem értenek farkasul és nem értették miért üvöltenek a farkasok! Brrrr!!!
A legédesebbek megint rokonaim a mosómacik voltak!Jöttek kunyerálni , esedően széttárt kezekkel! Majd jött az egyik gondozó és hozott nekik csemegét:kaptak finomságot.Már aki előmászott és hajlandó volt lejönni a fáról!Kis kövér macik!!!!!!!!!!!!!!!
A másik kedvencem a macsakmedve fent aludt a fán, a párja vakarózott és forgolódot, majd a fenekét odamutatva lefeküdt aludni!
C'est la Vie!
KREATIVITÉT II.

Pénteken meglátogattulk Maci legnagyobb örörmére a két kreatív boltocskát az Üllői úton! Rémes vagyok, mindig jár az agyam és elcsábulok!!!!
Már megint sikerült a visa-kártyámat leürítenem!!!!Annyi izgalmas mindenféle dolog van ott, és van ami nagyon normális áron, menjetek be!!!!!!!!!!!!!!!!!!Snoopy is jár oda /igaz a Westendbeli bótba!/ , Ő legalább megért!
Anyut is el szeretném csalni oda, mert engem Ő tanított meg kiskoromban alkotni!!!Mindig volt ötlete, hogy lekösse az energiáimat! Drága Mama, most az unokáival foglalkozik angyali türelemmel!!!! Meg Velem :)

Szóval nagyon jó boltot kötöttem és ezért másnap, szombat reggel is visszatértünk még egyszer az egyik bótba! Ha ez így megy odaköltözöm lassan!
A Meseboltban még nem jártam, nem volt most nyitva!De majd megyek!!!Olvasnivalóknál nézzetek oda!

Sombaton Sam papa és b.neje jöttek háztűzhely nézőbe és ebédre! Összeszedtem minden tudásom és kreáltam valami kis finomat! Mindenkinek ízlett és ebben az a fontos, hogy igazán mindig próbálok Anyunak megfelelni, mert nekem Ő az etalon! Soha nem érek a nyomába sem, tudom, de próbálom az Ő ízeit megtalálni és megfőzni!
A másik hogy Danikámnak ízlik-e a kaja!!!!!Válogatós a drága, de most megette a zöldséget amit a csirkecombok és a tészta közé csempésztem be!!!Igaz megöntöttem tejföllel és sajttal is!
A hagymaleves az utolsó cseppig elfogyott, most megpróbáltam karamellizáni a hagymát egy kis cukron! Nyami!Sam papa is megette az egészet; pedig mint utólag Mama elárulta, nem szokott levest enni! A Sacher-torta is jól sikerült, gluténmentes kivitelben!!!
KREATÍVI-TÉT


Kiéltem kreatív hajlamaimat a hétvégén: csütörtökön /merthogy akkor kezdődött a hétvége a múlt héten ugyebár!/egész napos mézeskalács sütést szerveztem!!! 10-kor kezdtem és este 1/2 10-kor lett vége! Sajgott mindenem és cukormérgezést szenvedtem!


Előtte való nap este begyúrtam a finom mézesnek valót, egy éjjel ült a tészta a frigóban. Másnap szépen kinyújtottam és sikerült 160 darab formát kiszaggatnom! Az új sütőnek hála, nagyon szépen megsültek! Egy-egy tepsi kb.10 percig pirulgatott csak.A régi sütőben egy tepsi 45 percig melegedett! Szóval szépen készültek a karácsonyi meglepetések! Délután pedig megírtam őket tojásfehérje és cukor mázából!Itt persze mindig nyalakodom, ezért aztán összeragad az ember szája mire készen vannak a minták!
Este az egész lakás mézeskalács illatban fürdött!!!Másnap átmenekítettük a kis drágákat a szomszédba; na most ott terjeng az illat!Gyanítom egyébként, hogy a depresszióból való kimászást is elősegítí a mézeskalácsillat!!!Ezt beadom újításnak!

Szerintem Magyarországon nincs ennyi fajta mézeskalács forma, mint ami nekem van!Hihihi!!!Meg fogom számolni!Végre kipróbálhattam a Szlovákiából hozott és a drága sógornőm által USÁ-ból importált darabokat is!

Amig én pacsáztam a konyhában, addig az én drága Mackóm a folyosón üldögélt a gyerekkori kisszékén és diót és mogyorót tört, mackó ruhában, déli 11-kor! Persze az egyik szomszéd nem bírta ki és reklamálni kezdett!Hogy ő nem tud aludni és ilyen ünnepnapon minek zajongani! Mondta az uram, hogy a diót meg kell törni, mert különben nincs ebéd! Na ezt senki nem mossa le rólam: diótörés nélkül nuku kaja!!!


Képek jönnek tanúságul:


Ha jól megnézitek, akkor az alsó képen árulkodó formák vannak!Hihihi!!!A jobb alsó formás kis formákat egy nagyon édes barátom boltjában vettem, anno decibel!
VISSZATÉRÉS

Kukucs újra itt vagyok!!! Végre lassacskán kimászom magam alól és képes leszek jókedvűen írogatni megint!

Ma jó napom volt! Telepatikusan telefonáltam: hívott Bridzsitta, meglátogatott Mandris és Snoopy, Süni&Bea is felugrottak!!!!Jó dolog ha az ember tudja hogy a barátai gondolnak rá:)
De hol vannak a vevőim?????Éljen a recesszió, de ne sokáig!

Reggel mondtam Anyunak, hogy itt az ideje visszatérnem a rendes Életbe és nem eltűnnöm és nem felemelnem a kagylót! Mármint a telefonét!Szóval hajnali 1/2 8-kor közöltem, hogy hívom Bridzsit és Snoopyt is, Mandris ígérte hogy jön. Na ehhez képest Brigike megelőzött, mert szerencsére jöttek-mentek így nem volt időm a telefonon ülnöm!Örült is a telefon/hihi/!Csak a könyvelővel fecsegtem órákat/mármint annak tűntek a percek, amikor rossz hírt közölt!/
Igaz hajnalban sikerült felbosszantanom magam a Gázművekkel és ennek lesz is folytatása pénteken.De felvértezem magam! Én fogok győzni!
Sajnos Apa 12 éve elment közülünk, és a gázóra amit bőven a halála előtt csináltatott a műhelybe a nevén maradt!Fizettük rendben, no problem! Most jött egy levél a nagy Gázművektől, hogy miután nem háztartási a gázfogyasztás , ezért kérik a Magyar Államkincstárnál nyilvántartási-számot, meg az adószámot, meg a mellbőséget beküldni és akkor jobb áron lesz a gáz!Persze!
Most mászhatok be pénteken 8-15-ig vannak, hát remélem délután 3-ig csak végzek!!!!!!
Már előre dörzsölöm a kezem hogy milyen enyhe cirkusz lesz: Apa 12 éve halott, nem érdekli a gázáremelés!Hogy fogom ezt elmondani! Maci eljön velem, rendes tőle!!!Sejti mi lenne ha felbosszantanának, kő kövön nem maradna! Szombaton az ügyintézők andaxint szednének!!!