2010. november 11., csütörtök

ÜNNEP-VÁRÁS

Ma reggel az Andrássy úton baktattam és örömmel láttam, hogy ünnepi díszbe ölteztek a fák. Magukra csavarták az égősorokat, így majd egy hónap múlva már úgy festenek, mintha arany ruhában állnának sorban.
Ez számomra már azt jelzi, hogy beindul a nagy ünnepvárás.Lehet végre díszíteni a lakást és az üzletet is!
Bridzsi nagy örömére megjelennek nálam a Mikulások és a rénszarvasok is /a blog képén éppen fürdik egy ,készül a nagy útra!/ , valamint mindenhonnan kikukkant valami kis karácsonyi manó!!!Az angyalkák pedig körbe repkednek a fejem felett!!
Ilyenkor ünnepi díszbe öltözik a lelkem is; éppen ideje, annyi rossz történt velem ebben az évben.
Az egyik erkélyen már láttam egy kisméretű mikulást felmászni, kötél hágcsón!

KIPRAPRE

A cím egy régi kabaréjelenetből való idézet, a Hófehérke és a hét elgyötört törpéből. Csala Zsuzsa, mint Hófehérke próbálta kimondani a "kipreparálom" szót. A mai napig ez az egyik kedvenc kabarém!
Maci kicsit erre reflektálva küldte a  következő megtanulandó jelszó-ötletét. Azt mondta, ha ezt alkalmazom ezután passwordként, akkor sose törik fel a védendő dolgaimat. Meg persze ha ezt a 130 betűs szót megtanulom svédül, akkor tiszteletbeli svéd gombasaláta lehetek!
A Szó:
"nordöstersjökustartillerflygspaningssimulatoranaggbibgsmaterielunderhallsuppflöljni-ngssystemdiskussionsinlaggsförberedelsearbeten"

Jelentése:
"a baltikumi parti tüzérség észak-keleti részén a légi felderítőkhöz nyújtott anyagi támogatás rendszeréhez való hozzájárulásról szóló vita előkészítő munkája"

Na most akkor inkább maradok a "boci" jelszónál...

2010. november 9., kedd

GYÉMÁNT

Ha végig kísérjük a szénatomok fejlődését, valami ilyesfajta életútjuk lehet: szénatom, csiszolatlan gyémánt, gyémánt, brill!
Nos egy brilliáns festőművész retrospektív kiállítása nyílik november 19-én az Újpest Galériában /Bp.1042 Árpád út 66./. Gyémánt László festőművész alkotásai lesznek láthatóak.
A kiállítás megtekinthető december 5-ig, keddtől péntekig és vasárnap 11-18 óráig, szombaton 9-18 óráig, hétfő szünnap!