2009. május 22., péntek

RÉM JÓ



Persze már megint a spottr.hu-ról jutottam a következő oldalra.Előrebocsátom, nem mindenkinek fog tetszeni, de hát a morbiditás az nem ismer határokat.

Vegyünk egy tehetséges, fiatal fotós-képzőművészt és az ő rémálmait.Gyanítom így kezdődött a rém-mese, ebből születtek meg a fotók és a horror-blogja is Joshua Hoffiennak.



















u.i.:most mondjátok meg nekem, ha valaki úgy néz ki, ahogy Joshua /a kép bal oldalán/ , az nem készíthet ugyebár gasztro-blogot??? Elmenne az emberek kedve a kajálástól!!!
u.u.i.:na jó, nem is olyan furcsa a srác, csak valahogy a fogak olyan érdekesek biztos!
u.u.u.i.:na most ezek után magamról nem lesz felrakva kép, az tuti!!!!



NORC


Tegnap találtam egy cikket,a www.hwsw.hu oldalon:
"Viszonylag alaposan, a külső kerületeket is érintve járta be a romániai Norc-ot üzemeltető eXtreme Soft Group fényképezős autója a magyar fővárost. A képek minden esetben nappal, jó fényviszonyok közt készültek, körülbelül egy hónappal ezelőtt.
A Norc üzleti terve valószínűleg abban merült ki, hogy a Google által hanyagolt kelet-európai térségben létrehozza, lemásolja a Street View szolgáltatást, bár azzal bizonyára nem számoltak, hogy válaszlépésül a Google is beküldi a régióba autóit. A Norc jelenleg Románián kívül Oroszországban, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Ausztriában és Magyarországon érhető el. A hozzáadott érték a Google-höz képest ebben a régióban, hogy nem csak a fővárosokra korlátozzák a fotózásokat, hanem az érintett országokban lehetőség szerint minden nagyobb települést szeretnének végigjárni.
Országonként 20 város a cél idén
A transindex.ro hírportálon megjelent interjú szerint jelenleg húsz romániai város és régió van befotózva, például Bukarest, Kolozsvár, Temesvár, Szatmárnémeti, Nagyvárad, Arad, Nagybánya, Konstanca, Marosvásárhely, a Prahova völgye és a tengerpart. A többi országban idén év végére szintén szeretnék elérni ezt a húszas számot. Magyarországon egyelőre csak Budapest tekintető meg, de például Szlovákiában Kassa (Kosice) vagy éppen Besztercebánya (Banská Bystrica) is terítékre került már.
Az Google Maps API-ját és térképeit használó Norc apró pöttyökkel jelzi azokat a helyeket, ahol panorámafotó készült, pirossal a még feldolgozás alatt lévőket, kékkel a már megtekinthetőeket. Budapest tervezett lefedettsége szinte teljes, bár a jelenlegi állapot szerint a város kicsit több, mint egyharmada tekinthető meg fotókkal is. A belváros szinte teljesen készen van, a külső területek pedig fokozatosan kapcsolódnak majd be."

Aki gondolja, az kattintson ide: http://norc.hu/

2009. május 21., csütörtök

NEW YORK, NEW YORK



Nyugalom nem fogok énekelni és táncolni. Csak szeretnék egy zseniális oldalt ajánlani Nektek!

New York nevezettességei és maga a város látható, közben kellemes zene szól : http://www.pixelcase.com.au/vr/2009/newyork/

2009. május 20., szerda

MAKI A GÉPEN

Új fotó került a blogtetőre!Tegnap este szörföltem egyik kedvenc fotós oldalamon /http://spottr.hu/ , és ott tettem szert erre a kis makira! Persze nem tudtam ellenállni, és idecsábítottam! Jött boldogan!
Mutattam Macinak, hogy látod ha lesz egyszer végre egy komoly fényképezőgépem, akkor én is ilyen kis hüjén fogok fotózni.Erre drága férjem bájosan megjegyezte , hogy ez egy kisfiú maki.
Ez igaz, egy "kis különbség" biztos lesz maki és közöttem.....
/nem a gépre gondoltam/
LASER-SHOW-HAJ

Megfejtés: lézersóhaj.
Nos ez az idétlenkedés azért jött,mert a lábam lassan végre megjavul és lábrakapok újra!
Heti 1-2 alkalommal lézerezik a bal lábikámat, így talán júniusban végre normális tempóban is képes leszek haladni gyalogosan.Most kb.1 csomóval haladok, akkor elérem majd a 3 csomót is.Igaz ez tengeri mérföldben van...

2009. május 18., hétfő

VADHATTYÚ KIÁLLÍTÁS



Gondoltam felrakok ide egy pár kedvcsináló képet, Sophie Pasqualetti kiállításáról.
Ma kaptam Sophietól emailben, így megkönnyítette a helyzetemet, mert mi csak szombaton megyünk Hatvanba.A Hatvanas utcába.





ANGYALOK ÉS DÉMONOK

Vasárnap délelőtt moziba vágyakoztunk , hát Maci lefoglalt 2 jegyet telefonon a 1/2 12-es előadásra, a Duna Plázába.
Lelkünkre kötötték, hogy az előadás előtt fél órával át kell vennünk a jegyeket, fejvesztés terhe mellett. Gondoltam irdatlan mennyiségű ember fog sorbaállni majd a jegypénztárak előtt, így sikerült előadás kezdete előtt, jó 1 órával a Plázában leparkolni.
Fellifteztünk és a kongó áruházban a jegypénztárnál kiváltotta Maci a jegyeket. A legutolsó sorba, a sor szélére kérte őket.Így nem kell letaposnunk 15 ember lábát, akik éppen kukoricát tartanak az ölükben, kólával egyensúlyozva.
Jegyekkel felszerelkezve, "plázázásba" fogtunk.Ez annyit tesz, hogy nézelődtünk és a hiányzó képkereteimet pótoltuk.
Ez is jó story: a neten megnéztem milyen bolt árul képkeretet,; rémes honlapon semmi nincs.Nagy nehezen megtaláltam a Photohall oldalát, nekik van a megfelelő méret,1599.-/db.
Nem találtuk meg szerencsére, csak egy Kodak boltban mosolyogtak, hogy csak egy darab van, igaz az "csak" 1799._, de elteszik ha akarom.Nem akartam!Inkább vakartam a fejem és tovább álltunk!
Medvécske bekalauzolt a Saturnba, mert kellett egy s más, és véltelenül eszébe jutott, hogy biztos van képkeret.Volt:1800 .- / 2 db. Így kell spórolni! Pasqualetti Sophie képei így kaptak végre új ruhát!!!!
Minden cucc le a kocsiba, visszaliftezés a mozihoz és indult a szájtátás!
A terem a filmvetítés előtt 15 perccel még le volt zárva. Egy kis séta, majd visszasomfordáltunk, hogy kezdés előtt 5 perccel csak bemehetünk.Nagy kegyesen a másik teremtől átjött egy srác, és beengedett.Felslattyogtunk és a kongó, tök üres terembe beültünk. Maci azt mondta:látod kibéreltem az egész termet Neked, hogy ne zavarjanak!
Ja kérem,mit meg nem tesz egy friss férj / 1 éve volt az esküvő/.25 év múlva meg mehetek majd egyedül.
Aztán jött még egy pár. Nem pár ember, hanem egy házaspár.A jegyük mellénk szólt pont, de kedvesen egy székkel arrébb ültek.Aztán azon kezdtünk el mind a négyen röhögni, hogyha így megy nem vetítik le a filmet.Akkor visszaadják a pénzt is?
Nos kedveskéim ezen a ponton mindenki meglepődött, mert a Duna Plázában 4 ember kedvéért i svetítenek filmet.Premier után 1 héttel!
A film egyébként nagyon tetszett, egy percet nem unatkoztunk! 140 perc fenéklapítás után ez nagy dolog!
Ajánlom a filmet azoknak, akik szeretik Dan Brownt és szeretik az izgalmas, csavarosan megírt történetet.Nem ajánlom a bigott katolikus hívőknek, mert nekik nem való! /ez finom volt.../
Szóval minden szép és jó volt, csak persze a kaja az zavart!Mármint a szomszédok zabálása, és zajongása.
Hihetetlen hogy 2 ember hogy a fenében tud, felnőtt módjára?, úgy enni és inni a moziban, mint 2 malac.Röfff-röff!!!!!Nyamm-nyamm!
Miután nagy csend volt, a nagy tömeg nem zümmögött, a két szomszéd zaja sokkal erősebbnek tűnt!Először a kukorica csámcsogása volt hallható, aztán kiborult a kóla, aztán a pohártartóba beleesett az üveg/miután az keskenyebb/, aztán a nő előrebukott és a leesett mindenfélét keresgette. Film vége után mikor kivonultunk átkeltünk a trutymón, amit termeltek.Először beleragadtam, majd kiszabadítottam magam a kóla&kukorica elegyből.
Én szégyelltem magam a mozi-takarítók előtt!!