2009. október 9., péntek

SZEMEN-SZEDETT SZEMMŰTÉT

A cím megtévesztő lehet:nem írhattam hogy szemtelenség, hiszen Anyu szemműtétje sikeres volt!!!Tulajdonképpen egy fránya szürkehályog eltávolításról van szó!
DE, és most jön a lényeg ez már nem lézerrel történik!!! Most leírom röviden a lényeget:
A legkorszerűbb szürkehályogműtét során egy speciális készülék a fakoemulzifikátor segítségével az elhomályosodott lencsét ultrahang-energia felhasználásával a szemen belül feldarabolják, majd a szemből kiszívják úgy, hogy mindössze 2-3 milliméteres sebet készítenek.
Az eltávolított lencse optikiai hatását műlencsével pótolják, amit az eredeti szemlencse kitisztított tokjába ültetnek be.
Az 5,5 -6,5 milliméter átmérőjű műanyag lencse csak akkor fér be a kisméretű seben keresztül, ha speciális lágy anyagból készül.Félbehajtott vagy felcsavart állapotban helyezik a szembe, ahol azután ismét felveszi eredeti alkaját. Ezzel a technikával elkerülhető a seb megnagyobbítása. A seb kis mérete és speciális alakja lehetővé teszi, hogy a metszés varratok behelyezése nélkül záródjon.
Az operációhoz jól együttműködő beteg esetében ( és Anyu ilyen volt! ) nincs szükség altatásra és injekció adására sem. Csepp-érzéstelenítéssel tökéletesen elérzéstelenítik a szemet, így a beteg nem érez fájdalmat sem a műtét alatt, sem utána!
A betegek egy része úgy érzi az operció után, mintha szempilla esett volna a szemébe.Ezt az enyhe kellemetlenséget a gyógyuló néhány milliméteres seb okozza.
Ezt Anyu is "eljátszotta" velem, rohant szegény hozzám, hogy jaj egy szempilla vagy hajszál biztos ott van a szeménél!!!Nem volt ott semmi, csak a gyógyuló kis szeme!
Tulajdonképpen a kb.15 perces műtét után a beteg haza távozhat ha akar. Anyu bent maradt egy éjszakát, mert inkább legyen orvos a közelben az első éjjelen. Másnap délelőtt hazahozta Maci és azonkívül, hogy nem hord szemüveget, semmi nem utal a műtétre! Napról napra jobban lát, napszemüveget visel az utcán, és persze 3 óránként csöpögtet a szemébe.
Nem emelhet és nem hajolhat egyelőre, kb.1 hónapig ezt be kell tartani!!!
Tévét tud nézni, bár inkább hallgatja.Nem veszít semmit, rémes műsorok, rémes emberek!
Olvasni egész jól tudott már a műtét utáni napon is; igaz ezt kb.5 centis távolságból!

Azért írtam le ezt mind, hogy akinek szürkehályogja van, ne várjon semmire!Menjen orvoshoz, már nem kell éveket várni, hogy beérjen a hályog!Sőt annál rosszabb ha vár, mert elromlik teljesen a látása, és a számos előnnyel járó új műtéti eljárás is sokkal nehezebben végezhető el!

2009. október 6., kedd

HAL-KAJA

Aki szeretné, etetheti a halakat a statisztika alatti akváriumban! Csak meg kell nyomnia az egérkéjének bal oldali gombját és kész.Kaja már is behullik az akváriumba!
KATTINTSATOK!!!!!

Örömmel észleltem az előbb, hogy sok hónapos próbálkozásom után végre képes voltam a statisztikai oldalelemet beilleszteni.
Ezt már a nálam sokkal ügyesebb Kikivel is próbáltuk, de nem engedte akkor az oldal. De most megtört a jég!Igaz így viszont csak a mától történő kattintgatások számítanak majd a statisztikába!
A nagy testvér figyel és számol!

2009. október 4., vasárnap

SZOBA KIÁLLÁSSAL /AVAGY ERKÉLYT MINDENKINEK/


Olvastam a 4szoba.hu oldalon egy jó kis cikket szeptemberben.Arról szólt, hogy az erkély nélküli lakásoknak is lehet erkélye!Lombik-erkély?Erkély-beültetés?


Szóval a Blomframe balcony a nagy lehetőség drágáim!A működési mechanizmus tulajdonképpen pofonegyszerű és egyben lélegzetelállító is: bármely ablakkeretbe foglalható Bloomframe egy szimpla ablaküveg látványát adja becsukott állapotában, azonban ha erkélyes hangulatba kerülünk, egyszerűen kibontjuk belőle az balkonunkat, mint egy kempingágyat.
http://www.bloomframe.nl/
MACIFARM




/Ezt a képet Snoopy alkotta, szerintem zseniális!!!/



Nos drágáim ma délelőtt kilátogattunk a Macifarmra, Veresegyházra. Eredeti nevén Medveotthon, de nekem arról mindig a nyugdíjasotthon jut az eszembe.Milyen hüjén nézne ki , ha nyugdíjas medvékkel lenne tele...
Szóval most a nagy hétvégi érdeklődésre való tekintettel, csak a parkolóig lehetett kocsival menni és onnan kellett sétálni pár métert.Szép időnk volt és kivételesen nem esett az eső!Irtózatos tömeg volt, de végül is elfértünk, mert jó nagy a farm.
Amióta utoljára voltunk /kb.1 éve/nagyon szépen fejlődött minden, még fakanál tartó is volt!!!
Vittem mézet /nem sokat, nehogy kövéredjenek a macik!/ és egy kiszuperált fakanalat is.Azt a látogatás végén betettem a tartóba, hátha valaki nem visz és szeretne etetni!
Rendesek voltak a medvécskék, most odajöttek a kerítéshez és hagyták magukat fotózni és etetni is!
A farkasok is szép sorban ott voltak, szerintem gyarapodott a számuk rendesen.Ők is odakullogtak a látogatókhoz, és nem csak a kifutóban árulkodott ottlétükről, a sok szétdobált nyuszitetem.Itt egy láb, ott egy hófehér fül...
Láttunk még 3 őzikét, de ők nem akartak fotózkodni nagyon.Voltak még vaddisznók is, de ők pedig aludtak/dagonyáztak a sárban/!
Rudolfot is sikerült egy pillantra látnunk, de nem értettük miért kell elzárva tartani, a pancsoló macik mögött??? Nem is tudtuk lefotózni,mert ide-oda bujkált előlünk!


Bizonyságul, hogy tényleg a kanalamról nyalakodott a maci:



Odajött a maci és szépen nézett:



Volt hogy bánatosan nézett:


Volt aki elszedte a fakanalat a látogatótól /tőlem nem merte/:



Aztán ártatlanul nézett, hogy nem is ő szedte el a kanalat:



Volt amelyik nem kért mézet /biztos elrontotta a hasát már/:

Volt coccolino-maci is:



A pancsoló maci, hátán volt egy jó kis "fodrász-forgó":




Csak hogy lássátok az arányt:
1. maci


2.maci meg én:


/Ha jól megnézitek a képet, látható hogy pont akkora vagyok mint a maci!Csak neki nincs ilyen jó kis mellénye! /


Az elvetemült kanalas- trió:



A farkas bánatos volt,mert nem szereti a mézet csak a nyuszi husit/na azt meg nem vittünk!/:

Hiába leste, utánunk sem jött nyuszi husi:



Ha nincs nyuszi, akkor tovább állunk- gondolták: