2008. július 19., szombat

GASZTROPUCCS

Késételt kapott szendvicsként egy férfi az Egyesült Államokban: öles kést sütöttek a kenyérbe, 18 centi hosszú pengéjűt.
A 26 éves New York-i férfi párszor már beleharapott a nem önkezűleg gyártott, hanem egy büfében vett szendvicsébe, amikor felfedezte, hogy milyen extrával kapta.
Kész-étel a kés-étel? Felvágták a nyelvét?
ROMANTIKA

Egy 9 éves kislány a rendőrséget tárcsázta, amikor a délutáni szundikálásból az édesanyja sikolyaira ébredt fel. A mamája hálószobájához ment, ahol úgy látta, hogy megtámadták az anyukáját. Mint az kiderült, a szülei éppen szeretkeztek, és a kislány anyukája csak élvezetének adott hangot. De mivel a new castle-i rendőrőrs válaszolt a kislány bejelentésére, az esetről jegyzőkönyvet vettek fel, melybe bekerült: - Anya és Apa romantikus együttlétét kislányuk verekedésnek hitte- állt a jegyzőkönyvben!
Anyavédő lány!Hihihi...
MAUZI

Az egér, a számítógépek évtizedek óta elmaradhatatlan vezérlőeszköze három-öt éven belül el fog tűnni – ezt jósolja a Gartner piackutató cég, amely szerint a mutatóeszköz helyét olyan technológiák veszik át, amelyek a felhasználó mozdulatait, arckifejezését értelmezik. „Az egér egy asztali PC-n jól használható, de a szórakoztatóelektronikában vagy a notebookokon vége van” – mondja ki a verdiktet a BBC beszámolójában Steve Prentice elemző.
Az egér halála persze nem mindenki szerint lesz ilyen gyors. /Szerintem sem!/
A periféria forgalmának ráadásul újabb lendületet adhat, amikor a fejlődő országok lakosai is felcsatlakoznak a világhálóra. „A világ e szegleteibe is böngészőkön keresztül jut majd el a tudás, az információ, a böngészőket pedig olyan módon irányítják majd, ahogy ma is, egérrel. Ma nagyjából egymilliárd ember kapcsolódik az internetre, de a világ népessége 6,68 milliárd felett van”
SZÍVÁS

A londoni King’s College Pszichiátriai Intézetének kutatása szerint a dohányosok koncentrációjának fejlesztése segíthet az időskori feledékenység, elbutulás, illetve az agyérelmeszesedés tüneteinek enyhítésében.A dohányban, kakaóban vagy a paradicsomban talált nikotin élénkítőszerként viselkedik, és fokozza a szervezet adrenalintermelését.
Most már értem miért is olyan jó Anyu memóriája.
JAPÁN KERT


Megnéztük Macival a rokonlátogatás után a japán kertet is. Szépséges hely, jó ott megpihenni. Ha egyszer nyögdíjas leszek, ilyen kertet építek. Mire nyugdíjas leszek , 100 év lesz a nőknek a korhatár. Képzeljétek csak el, 100 évesen bonsaiokat nevelek és füvet nyírok...

Ez a kép tárul a megfáradt látogató elé, ha bebújik a kis nádból készült kunyhóba, a japán kertben található tó mellett.


TAPÍR, AMI ELÉRHETŐ






Sikerült lefényképeznem egy pár állatkát, most megpróbálom ide feltenni:










Ő Béla, a tapír /a nevét és a nemét nem tudom persze!/



Gerzson, a rokon /róla sem tudok tulajdonképpen pontos adatokat/




Gerzson , Aranka és a többiek

Fogalmam sincs arról, hogy a mosómaciknak van-e nevük és hallgatnak-e rá ha az ember hívogatja őket!



ZOO-zás

Na meg volt a családfakutatás ma délelőtt. Igen jól sikerült, mert a kezünkbe adott programlap alapján tudtuk mikor ebédelnek a rokonaim.12-kor volt az ebédeltetés a mosómaciknál. Hát kérem bevallom, nálunk otthon is akkor szokott elkezdeni korogni a hasam. Na ja, a megszokás.
11 óra 55 percre odaértünk és megtekintettük a népes, 9 tagú brigádot. Voltak ott kövérek, dundik, kistermetűek, magányosak. Szóval tetemes mennyiségű mancsot láttunk kaparászni és nagy barna szemeket, amikkel fürkészték a leeső falatkákat. A macik között hozzám hasonló szépjárású egyedeket is véltünk felfedezni. Mint komor bikáé? Nem kérem, mint malackáé, olyan a járása. Tüneményes kis lények, jópofa ahogy csoportosan vonulnak össze-vissza.
Az uramat letiltottam az etetésükről:nem szeretik a sósperecet. Egyébként pedig a kockacukrot sem adjuk nekik oda, mert azt is összevizeznék, és nem marad utána semmi belőle. Ezt az én Macim gyerekkorában előadta persze!
Mielőtt a rokonokat néztük volna meg, elmentünk kedvenceimhez, a macskamedvékhez. Kis panda vagy vöröspanda néven ismerik még. Édesek nagyon, csak fotózni nem lehet őket, egy percig nem ülnek meg a fenekükön. Megállni sem hajlandók, folyton mozognak.
Érdemes kilátogatni a Budapesti Állatkertbe, nem mindennapi látvány. A belépő nem olcsó, de miután visszaforgatják a pénzt és abból építik, szépítik, igazán megéri. Csudálatos hely, menjetek oda! Aztán menjetek haza, mert az állatoknak is szükségük van egy kis nyugira!
NYELV ÉRZÉK

Fájó pontomról írok most. Nyugi, nem a lumbáhóm jön.
A nyelvérzékről esik most szó,ez egy furcsa dolog nálam. Tanultam 1-2 nyelvet, de mindig ott vérzek el a harcmezőn, amikor meg kell szólalnom. Írni,olvasni semmi probléma. De amikor hallgatom a nyelvkazettát, tévét, zenéket,vagy csak úgy á la natur egy külföldi megkérdezi, hogy merre van az északi összekötő vasúti híd mellet fekvő motorcsónak szakbolt, na akkor pánikba esem. Pedig tudom hol van az említett bolt, de mire elmondom a szerencsétlen párának, hogy merre kell mennie és mire hol szálljon fel, az gáz. Ha leírhatnám könnyebb lenne, de azt meg nem tudná elolvasni. Mire a pédéámba bepötyögöm, lejár az itt tartózkodása és utazna haza boldogan, egy motorcsónak motor csavarral a bőröndjében. Ilyenkor inkább sajnos fogalmam sincs arról merre van ilyen bolt. Ha netán a gyanútlan idegen megkérdez valami közeli helyet tőlem, na akkor nincs baj. Rövid távon jó vagyok kalauzolásban, különösen angolul. Kínaiul akkor sem tudom merre hány méter; csak az egérfeltelepítést tudnám prezentálni képekben /mert hüje azért nem vagyok/!

Próbálkoztam már mindenféle nyelvkönyvvel, tanárral, de valahogy ez a félsz mindig bennem van még mindig. Mi van ha hüjeséget mondok, ha rosszul ejtem ki /a kezemből a nyelv- könyvet?/ha tök máshová mennek mint amit akartam mondani???
Nem tudom mi a fenétől tartok egyéb iránt? Mások simán kézzel-lábbal magyaráznak, csajágaröcsögei tájszólásban és a kis japán turisták boldogok .Igaz nem tudom mit kérdeztek, de valószínűleg megkapták rá a választ.

Márti most megpróbálja a lehetetlent:angolozni fogunk jövő keddtől. Ő most tanul felsőbb szinten, és rajtam gyakorolja majd a tanítást. Szegényke…
Lehet hogy nekem csak afüstölt marhanyelvhez van érzékem???
DON KI HÓTE, EL A MANCCSAL
Avagy hiperaktív szélmalom eladó

Nem politizálás következik, csak nem-értésemnek adok hangot.
Mindig is érdekelt a környezetvédelem, napi szinten. A bolygót egyedül nem fogom tudni megmenteni, de tenni érte biztos lehet kicsiben is. Például szelektív gyűjtjük amit csak lehet és amit hajlandóak szelektív elvinni. Itt a város közepén erre nem figyelnek még teljesen oda sajnos. Miért nekünk kell hívni a szelektív-kuka-ürítő-brigádot hogy tele van a gyűjtőhely; máshol mennek és nézik. Mindegy, hívjuk őket. Miért nem gyűjtik a fémet is külön? Hol vannak a papír-gyűjtő helyek?
Szóval nagyon régen izgat az, hogy hogyan lehet a szelet megszelídíteni; vagy legalábbis felhasználni barátként. Szerettem nézni a „sógoroknál” a szélmalmokat, olyan szép látvány. Nem beszélve Hollandiáról, amit eddig sajnos csak képeken nézhettem.Meg a sajtokat és a tulipánokat is.Brhühüühühü.
Tegnap találtunk a határhoz közel szélmalmokat; persze tátottam a számat és rögtön fel akartam mászni rájuk! A külsejük úgy néz ki, mintha félbevágtak volna egy Boeinget és az elejének a fenekébe egy hosszú rudat nyomtak volna!!
Férjem közölte, hogyha beszélünk a tulajjal, akinél a kulcs van, talán bemehetünk a belsejébe és fellépcsőzhetünk a tetejéig .Ez azért eltántorított egy kicsit, lift nincs?Nincs, csak csigalépcső, jött a válasz .

Jó-jó, felkecmergek mondjuk, ha addig be nem szorul a fenekem a lépcső szélébe. Olyan lehet, mint egy abroncsos szoknya belseje? Nézem néha a nagy amerikai lépcsőzős filmeket, amikor menekülnek,és elgondolom milyen hüjén néznék ki ha beszorulnék, mint Micimackó Nyuszi házába. Ilyen lenne a szélmalom belseje is?
Kérdeztem mi van fent a „repülő” belsejében? Tekercsek, 120 fokban eltologatva, tekercselve, összevissza dolgozva satöbbi. Persze megint hüjültem, mert nem tudom felfogni, az energiát hogy lehet megfogni! Ötletem 220 volt, már egy sincs.
Szóval mat-fiz tanár férjem rájött, hogy nagy falat vagyok neki is! Fizikailag is! Meg úgy egyébként is! Mindegy is, a lényeg az, hogy hiába termel a szélmalom tulajdonosa áramot magának, azt el kell adnia az „ELMŰ”-nek /vagy az ottani áramlatos cégnek/ és majd utána Ő vehet az áramos cégtől áramot magának!!! Totális baromság! Lényeg még, hogy nem termelhet túl sokat, mert azt nem lehet és kész!!!!Nem értem!!!Miért kell eladnom amit hasznosítok magamnak, irtózatos pénzbefektetés árán. SZÉLMALOMHARC!!!
Végső konklúzió: nem veszünk malmot. És punktum.
POP KOHN

A tegnapi utunk az M1-es autópályán vezetett sokáig, így volt időnk bőven nézelődni. Megállapítottuk hogy Magyarország kukorica-nagyhatalom! Ennyi kukoricást még nem láttam egymás után sorban. Most már értem miért lehet velünk kukoricázni!
Azt gondoltam ki/a többiek nagy örömére/ hogy beadom újításként, a száron rögtön kipattogtatható pop cornt, tehát még ott frissiben kipattog a kukorica. Nem kell hozzá más, mint napenergia. Ügyes!- mondaná Kohn bácsi!
Ha a kukoricaolaj kukoricából készül, akkor a babaolaj…?

A kukoricás mellett bájosan virítottak a napraforgótáblák is. Maci mint agráripari szakértő, elmagyarázta nekünk,hogy a napraforgó akkor jó, ha a sárga szirmok nincsenek már rajta és a fejek is rozsdabarnák már. Mondtuk, persze mert addigra leég róluk a szirom biztos, mivel sokáig bókolnak a nap előtt. Egy frászt kedves olvasó: lepermetezik a sárga sziromkákat, hogy ne beléjük menjen az élet,hanem a magokba, így lesz jó olajtermő!Ez disznóság! Amikor én nagy munkával kiskoromban letépkedtem a virágszirmokat nem dicsért meg érte Anyu! Pedig micsoda meló volt;szeret-nem szeret alapon dolgoztam! Talán most fizetnének ha egy napraforgó táblát sziromtalanítanék, környezetvédőként s nem permetezném? Nem eszem többet szotyit!
VERSENY

Izgulok mi lesz a blogversennyel? Utoljára 20 éve indultam élesben versenyen, a Ki tud többet a Szovjetunióról címűn! A CIA! Ezért nem nyert a csapatom; meg azért mert a Fazekas csapatát nem engedték legyőzni, presztízsből!

2008. július 18., péntek

ZOO

Gyanítom hogy holnap rokonlátogatást teszünk a Budapesti Állatkertben. Most teregettem ki a mai napot! A mosómedvék biztos nagyon várnak már!!!
Az Állatkertet egyébként nagyon szeretem, de állatot nem fogadok örökbe.Rossz ómen vagyok:szerettem volna a tasmániai erszényes ördögöt örökbe fogadni, de addig gondolkodtam ezen , hogy mire léptem volna meghalt szegény:(

A Nevezek gombot megnyomtam reggel, nehogy kipurcanjon a blogverseny is:)


Jut eszembe a macisimogatásról:Vereegyházon jártunk a Medve Farmon tavaly.Szegény macik unottan nyalogatták a mézes fakanalat, és a kifutók többi részén csak széttépett nyuszik jelezték, hogy ott már ebédelt valaki...



JENO BÁCSIÉK

Jeno bácsiékhoz bekalandoztunk a nagy zabálás után. Kávézás és dumcsizás következett, tele hassal.Nos miért írtam Jeno bácsi nevét így?Mert ausztráliában nem nagyon ismerik az Ő betűt, és Jenő bácsiék bizony Melbourneben élnek. Nos sok-sok év után újra megpróbált minket átcsábítani Ausztráliába,de ehhez nem volt senkinek kedve most sem.Süni ott született és élt évekig, de visszajött ide.Engem a koalamacikon kívül nem vonz oda más. Snoopy barátom mesélte,most jött vissza fél év után, hogy Bécsben is vannak koalamacik.Egy kis macisimogatás miatt, mi a fenének repüljek 23 órát? Maci itthon is van,bármikor megsimogathatom.Végtére is Ő a férjem!
SOPRONKÖVESD

A KAJÁLÁS
Ma reggel a kis csapat útra kelt és leutazott a 200 kilométerre fekvő Sopronkövesdre.1/2 10-kor indultunk, bár Süniék 8-ra jöttek, de kávézás és süteménykóstolás, valamint a kultikus "a nem spájz"meglátogatása után nekieredtünk azz M1-nek.
Sikerült 12-re Balfra beérnünk.Maci azt ígérte hogy délben ebédet kapunk:) Így is lett!
Még nemjártunk eddig Balfon, legalábbis így együtt biztos nem. Csodálatos hely, talán ha nyugdíjba vonulok, akkor ott telepedek le Macistul.Mesés kis hely, a vízéről és gyógyüdülőjéről híres.Meg mostantól a Panoráma Étteremről is /Balf, Fürdősor utca/!!! Szabolcsnak külön köszönet, hogy ajánotta a helyet!
Az erdő szélén,öreg néne őzikéjének közvetlen szomszédságában található az étterem.Ilyen csodálatos fekvésű kajálda talán nincs is mégegy az országban!!!Kedves volt mndegyik pincér és pincérnő!Ritka dolog, mosolyogtak és minden pillanatban odafigyeltek a vendégekre!A hangokból ítélve sok osztrák szomszéd jár oda, de magyarok is voltunk azért /kisebbségben ugyan/!
Az étlap meglepett, nagyon nagy választékkal várja az éhes betérőket , az árak viszont megelpően kedvezőek! Csak ne lenne olyan messze Pesttől!
Külön pirospont jár a mellékhelyiség állapota miatt. Nekünk nőknek van egy rossz szokásunk:általában 2,5 órás rázkódó autókázás után, a "nem spájzba" kell kimennünk.Persze utána a fiúk is kedvet kaptak:) Szóval mi csajok, besétáltunk a szépen csempézett, csillogó tiszta, mindennel felszerelt toilettbe.Meglepődik az ember lánya ha ilyet is lát:tiszta wc csészék, tiszta ülőkék, papír /2 fajta/, mosdók és mellette szappanok /folyékony/, kristálytiszta tükör.
Visszabattyogtunk azasztalhoz, immár megnyugodva.Ilyenek vagyunk mi nők!
Szóval az erdei vargányagombás leves páratlan finomságú volt, ajánlom minden ínyencnek.Gondoltuk Beával megkóstoljuk, de egy adagot kérünk csak, mert aztán a 2.fogásnak nem marad hely a pocinkban.Szóval mondtuk hogy 2 darab kanalat kérnénk hozzá. A pincér nagyon kedvesen felajánlotta, hogy hoz inkább nekünk 2 kisadag levest,külön tányérkákban.Nagyon megköszöntük és amikor megjött a kisadag akkor nagyot néztünk.Pesti viszonylatban azt a Belvárosban egy adagnak adnák el.Nagy csészében hozták, mennyei volt.A két fiút megkóstoltattuk a levessel, ízlett nekik! Hát igen, nekünk nőknek jó érzékünk van a levesválogatáshoz:)
Aztán jöttek szép sorban a fő ételek: 1/2 kacsa párolt káposztával,hagymáskrumplival; erdei gombás szarvasszeletek, krumplikrokettel; óriás bécsiszelet, sült krumplival és uborkasalátával; rántott velőrózsa tartármártással és sült krumplival. Ehhez ittunk 4 üdítőt.
Akkora adagokat adtak és olyan jól laktunk,hogy moccanni sem bírtunk:) Mindezt 9300 forintért, extra környezetben. Nos ez mennyi lett volna Pesten, nem tudni. Talán jobb is!


DÖDÖLLŐ ÉS A VIHAR

Tegnap Anyut kiautóztattuk Gödöllőre, Sam papáékhoz!Ki is értünk szépen, megtekintettük a csodálatos kertet.Olyan mint Sam-iramisé:)
Azután jött a fagyizás a teraszon, ahonnann rálátni a szépséges Gödöllői dombokra.Meg láttam hogy jön a vihar. Nem a Shakespeare-féle, hanem a Pestről érkező menetrendszerinti. Ültünk a teraszon, nyammogtunk a fagyni és a sütin, amit előző este rittyentettem össze.Gluténmentes szilvás édesség volt.A szilva miatt kissé savanya lett, de a fagyi ezen javított.
Szóval egyszercsak leoltották a villanyt és a felhők is menekülőre fogták. Megérkezett a vihar előszele.Mondtam Macinak induljunk, mert akkora eső lesz, hogy a tehenek állva nyalják a vizet.
Na sikerült elbúcsúzkodnunk, és elindultunk hazafelé.Akkora telehold volt,hogy én speciel vezetés közben lámpának véltem.Még jó hogy nem álltam meg a sárgának, mert akkor csak hajnalban jöttünk volna el.
Szóval Pest határánál elkapott a vihar.Olyan felhőszakadás lett a vége a mesének, hogy az ablaktörlőlapátok hiába kalimpáltalk előttem, semmit nem tudtak tenni a kilátás érdekében.De nem adtam fel, nem álltam ki.Szeltem a habokat a kis Suzival /a mi autónk!!/ kocsik.Volt aki kiállt, mert úgy látta jobbnak.Én nem vagyok ezért oda, inkább szép lassú tempóban jöttünk, mentek előttem is.Érdekes volt, rég vezettem viharos szélben és tengelyig érő hullámokban:)
Embertelen mennyiségű eső esett le, rövid idő alatt. A kanálisok itt a városban megadták magukat!A Városligetben 20 centis víz állt, szegény túristák ott eveztek bennen szandálban!
Lelassítok ha gyalogos mellett megyek el, mert én is utálom ha beterítenek, mint Moszkvát a hóesés!
Na beérünk végre nehezen a Hősök terére, ott pedig egy űrbaby/ motoros rendőr/ leállította a forgalmat, a lámpákat kikapcsolták.Valami konvojt próbáltak ide-oda mozgatni nehezen:4-5 városnéző, angol emeletes buszt kalauzoltak körbe.Nagy élmény lehetett ömlő esőben az omnibusz tetején:)
Beálltam egy másik busz mögé és így tudtam átverekedni magam a tömegen.Irány haza.Mire hazatértünk elállt az eső...
DIE ÉTA

Rájöttem, hogy a diétázás tulajdonképpen német-orosz összefogás a háj ellen.
Der,die ,das, éta…
KONTÉNER

Ma hajnalban váratlan „öröm” ért. Úgy ¼ 7 tájékán, irdatlan puffanás ébresztett. Majdnem leestem az ágyról, felriadtam és odavánszorogtam az ablakhoz. A látványtól aztán jobb kedvem kerekedett. Meg a szemem is kikerekedett: konténer érkezett szembe velünk. Az autóm és a konténer közé szerencsére egy másik „mi autónk” ékelődött, tehát most nem az enyémet fogják ostorozni a kigyúrt konténeristák. Történetem konténerileg, úgy 1 évre nyúlik vissza, amikor is történt hogy a szemben lévő ház alsó részlegébe egy cuci-puci,csili-vili, előkelő reszotrant fészkelte be magát. Na azt a cirkuszt mire átépítették magukat, nem kívánom senkinek sem. Rettentő hangosan, koszosan, efektíve pofátlanul újítottak fel egy szép nagyméretű helyiséget. Pénz nem számít alapon, mindenkin átgázolva. Hát kérem szépen ilyen a világ manapság. Végre megnyitottak, nagyon elit kis étterem lett. X Michelin csillagos lehet:az áraik a csillagoknál vannak.No azóta kisebb-nagyobb bosszúságokkal tarkítva nyitva tart a szuper-kajálda. Tavasztól kitelepülnek az utcára: gyerekkocsival, tolószékkel, csomagokkal nem lehet tőlük elférni az utcán,éjjel hangosak és olyan zajjal pakolnak el maguk után, hogy a kedves itt lakók kiesnek az ágyukból.Miért kell a székeket huzigálni a támlájuknál fogva, miért kell az asztalokat össze-vissza ráncigálni, miért kell az evőeszközöket összekoppantani?
Nos tisztelettel, azért tény hogy tudnak kedveskedni az itt parkoló /engedéllyel rendelkező/ autósoknak is. Bazi méretű virágládákban, leandereket tolnak az autó elejéhez, úgy hogy ember a talpán, aki ki tud kanyarodni közülük. Akinek nincs beszerelt szervokormánya, mint nekem, az nem jön ki, csak ha van magassági kormány az autóban.
A konténer ma hajnalban pont az Ő ajtajuk elé esett. Véletlenül?! Tehát mostantól aki kiül étteremkedni, az konténerben kapja a levest.

Most néztem meg a konténert, lassan már félig van. Remélem kapnak még egy új üres darabot is a szószoknak.

2008. július 17., csütörtök

NO POLITIKA

Miért nem politizálok:
"A rasszizmus mindenütt jelen van... A zongora fekete billentyűi rövidebbek!"
NO PHOTO

Hogy miért nem teszek fel magamról képet a blogra:
"Ismertem egy olyan csúnya nőt,hogy amikor emailben elküldte a fényképét, felismerte az antivírus..."
SPORT

Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg; mentősöket,balesetiseket,gyógytornászokat és kedves embereket,akik kihívták a mentőket!!!
PéDéA

Újabb szerelmem! Kaptam az uramtól. Lehet hogy már említettem, de most újra fogom.
Mindent tud, kivéve amit nem. Tehát jól lehet vele telefonálni, esemesezni, szoliterezni, jawbreakerezni /ez a gyengém /, kamerázni, fotózkodni, diktafonálni.
Van benne egy navigációs software. /navigálok a lábamon, inkább leülök/ Na ez csak úgy fel van telepítve, de nem ismeri fel önmagát. Mindegy végül is, mert a térkép jól működik, legfeljebb nem szól hozzám út közben. Volt már ilyen, amikor elaludt mellettem a mitfahrer.Vezetésemről a következő fejezetben nyilatkozom.
Jawbraker:színes golyók egymásra pakolva.Lényeg hogy az egymás mellettieket ki lehet lőni és akkor, pontot kap az ember.Minél több szomszédos golyó van egyszerre kilőve annál több pont van.Sima egyszerű idétleneknek való játék.Néha percekig leköt ha nincs más dolgom.Van hogy fekszem az ágyban, pancsi után és elkezdek golyózni.Most erről a játékról beszélek, nem másról:)

Mi legyen a nevezéssel?
INTER-NYET

Sikerült!!! Elszállt a Net a gépről! Csak tudnám, hogy egész nap miért megy ez így?
Mióta szolgáltató-váltás volt ,egyre pocsékabb. A régi szolgáltatót megvette egy másik és most odacsapnak minden régi kuncsaftot. Ha kell, ha nem.
Így különösen jól lehet alkotni. Azt lesi az ember lánya, hogy mikor van Net?
Nem nyomtam meg még mindig a gombot. Lehet hogy ezért fagyott le?A Nevezés gomb lenne a leolvasztás indítója?
Közben persze lázasan folyik a munka. Kint 38 fok vanJ
Itt bent kellemes, megy a klíma. Mondjuk a lábujjaim már lefagytak a nagy nyári hűtésben; az arcomról lefagyott a mosoly, és lefagylaltoztam az előbb a pólóm. Mint a babák! Partedli nuku!Pedig nagy sikert aratnék, amikor kiszolgálom valamelyik vevőt és közben tudnák mi volt a heti menü!

Egyébként kifejlesztettem azt a világhírű módszert, hogy amikor éppen írhatnékom van, akkor bewördözöm.Aztán bemásolom és kész!!!
Tatatammm
FILÓZÁS


Na most fel van adva a lecke. Márti ebéd közben nézegette a grüne löttyömet, ezért ajánlgattam Neki hogy ugorjon át a blogomról a Zöld lé című oldalra. Mondta hogy jó ugrik, és miután megkóstolta a lötyödéket eszébe ötlött, hogy talán a blogverseny miatt kezdtem írni.Ugye milyen jó a zöldséglé?Mindjárt eszébe jut az embernek a blogverseny:)
Nagyon bambán nézhettem Rá, mert elmesélte hogy a hvg weboldalán lett kiírva a verseny.Erről sejtelmem sem volt. Kérdezte nem akarok-e benevezni? Ez kb.1 órája volt.Azóta filózom, hogy merjek-e egy ilyen kis pimfli blogoldallal a versenyben indulni?Tény,hogy nem a kék szalag a verseny ; bár mondjuk esélyesebb lennék ha a nagy térdszalag-rendért írhatnék!?
Előre bocsátom, nem vagyok Leon a profi és nem is írok túl régen.Meg aztán csak az ismerősök olvasgatták eddigi szösszeneteimet.Azt sem tudom hogy naponta hányan nyitogatják /zsebeikben a bicskát/ az oldalt?
Nem tudom mi tévő legyek/bamba állatkák/?
Brühühühüü...
BESZÉDKÉNYSZER

Beszélni 1 éves koromban kezdtem. Folyékonyan káromkodtam, amiben Anyu a hibás. Ezt Apa többször is szóvá tette, de falra kiáltott szó volt / a borsót kár kihányni!/.
Egy ízben szegény Ilus mamó alatt majdnem megnyílt a föld. Történt egy szép meleg vasárnapi délután /rekkenő hőség augusztusban/ anno decibel 1972-ben, hogy a kis család elindult a Váci utcába, mondjuk fagylaltozni. Elől a nagy testvér biciklizett, a maga 10 évével egyetemben. Mögötte libasorban Anyuka, Ilus nagymama és a kis Oroszlán-lány 1 évesen. Fel volt öltöztetve kis habos nyári tüchtig ruhába / na soha többet az életben ilyen ruhát nem húztam magamra/. A kezében volt egy vödör amire egy madzag volt kötve .Tisztelt olvasó nem röhög!!!
Szóval mendegélt a kis csapat, és akkor egyszer csak a nagyfiú elkerekezett az egyik sarokig és elbújt, bicajostul.
A kislány tüchtig ruhájában el kezdte keresni a bátyját.Nem látta sehol, erre elkiabálta magát, szép magyarsággal: "Az ...b+, hova a p..-be tűnt a testvérem?"
Na ezt a szégyent nem élte túl a család:) Anya nevetett, Nagymama alatt megnyílt a föld, a külföldi túristák msolyogtak/mert nem értették hogy a cuki kislány mit mond/, a hazai sétálók pedig igen jól szórakoztak /mert ők értették nagyon is/.
Szóval a történet végén a fiú előkerült biciklistül,a kislány megnyugodott,a Nagymama bevette aznapi szívgyógyszerét, az Anyuka büszke volt arra, hogy ugye milyen szép családja van.
Még jó hogy az Édesapa ezalatt az idő alatt, otthon dolgozott és nem hallotta mindezt , csak elmondás alapján.
ROMANTIKA

Eddig azt gondoltam, hogy relatíve romantikus nőci vagyok. Bebizonyosodott hogy nem vagyok az. /ezt gondolja az uram is, van egy gyanúm./ Tényleg, erre 36,5 évesen kellett rájönnöm. Mindig valami marhaság jut eszembe a legváratlanabb pillanatokban.
Mondjuk ez nem csak meghitt környezetben van így, hanem az életem bármilyen időszakában. Például mikor Anyuval vettünk jó néhány évvel ezelőtt, egy 48 részes cserépedény-készletet és ketten cigöltük hazafelé. Na persze, rámjött a röhögés és 50 méterenként, minden padnál meg kellett állnunk.Az Astoria melletti Amforától nyomultunk hazafelé, kb.légvonalban 300 métert. Igaz addigra Anyunak is folyt a könnye a nevetéstől. Elárulom ilyen pillanatok voltak végig az esküvő alatt! Ezért nevettem végig! Partnerre találtam Maci személyében, bár Ő azért egy komoly emberJ Meg romantikus is.
Én meg folyton idétlenkedem. Néha röhögésbe fulladnak a dolgok..
Tegnap este végre nyugovóra tértünk, erre elkezdtem röhögni és eszembe jutott valami, amit azonnal papírra kellett vetnem. Macinak meg a szememre.


GRAFOMÁNIA

Mindig is grafomán voltam. Iskolában is folyton írtam, csak senki nem tudta elolvasni. Anyu szerint baromi rondán írok. Mondtam én megtanultam írni, Ti meg tanuljatok meg olvasni. Mint a régi időkben a rovásírás, csomózás és miegymás írásmód megfejtése sem volt könnyű feladat. A kézírásomhoz mondjuk tényleg kódfejtő kell lassan. Hihihi, ezért jó a blog; azt géppel írom!!!!!!!!
HARC
Az Élet folyamatos harc. Délelőtt az éhséggel, délután az álmossággal.

Most éppen délutáni harcomat folytatom. Talán ha képes lennék kipeckelni a szemem 2 fogpiszkálóval, akkor nem lennék olyan feltűnően kialvatlan.Reggel nem azért kelek fel az ágyból, mert nem érzem magam jól benne, hanem azért, mert kényelmetlen lenne egész nap a hátamon. Milyen hüjén néznék ki a pult mögött egy franciaággyal a hátamon.

2008. július 16., szerda

REGGELI VÁGTA

Ma hajnalban volt a nagy vágta: végre rájöttem hogy mi a fene szúrja a derekam. Na egy kis címke volt.Nekem címezve.Kivágtam magam, és kivágtam a gatyámból.Mondjuk érdekesen nézhettem ki;álmosan, a gatya a combomon, a hátsó részét előre rángatva egy kis bontó ollóval cuncikáltam ki a címkét.Mennyit fizetne ezért a fotóért a Bild Magazin?
FÜSTÖLGÉS


Ma reggel feltaláltam egy új parfümöt, aminek Maci fog örülni. Füst illatú parfüm.
Zseniális megoldásna ktűnik, mert amikor hazamegyek a műhelyből, vagy valamelyik kávézóból akkor dől belőlem a füstzsag. Utálom olyankor magam ,de mit tehetnék. Le nem szoktathatom az embereket, mindenki füstöljön ahogy akar.Én is szoktam füstölögni, tehát jól felhúzom magam mások hüjeségén.Na az sem egészségesebb!

Kajában viszont nagyon szeretem a füstölt dolgokat!Sőt előnyben részesítem őket!
Bableves füstölt oldalassal, sólet füstölt akármivel, stb..Nyami!
Már megint a kaja! Közben most éppen a grüne löttyöt iszom.
Reggel itt volt Sándor, a léhozó! Ő látja el a családot zöld ital-porral. Bár délelőtt közöltem Anyuval, hogy jobban esne ha az általa főzött marhahúslevest porítanánk:)
Liofilizálás, dehidratálás és egyéb trutymákolás után porítnanánk és akkor egy kis víz segítségével kész a Mama-ízű levespor!!!
Tataaaammm!!
EGY KIS LEMARADT ÖTLET

Az előző repülőjegyes részhez:
"Repüljön a MÁV-val!" (Matuska Tours)

MÉZ

Tegnap este azt találta mondani az uram, hogy mézes a fenekem.Ez kb. 3/4 11-kor történt, miután visszadzsanásztam a nagyszobába.Hát néztem a hátsóm, de nem találtam édesnek és nem is ragadt.Mire Maci közölte, hogy ez azt jelenti hogy leragadtam a székbe a számítógép elé.
Tény, hogy kb.1/4 10-kor mondtam Neki, megyek kikapcsolni a computert.Na sikerült másfél óra múlva ezt meg is tennem:) Igaz Medve addig a kanapén szunyókált, állítása szerint tévét nézett, persze, csukott szemmel; szimultán 2 adót egyszerre.



BÜFFÉ

Ma kaptam egy jó kis oldalt, zseniális kajálda képben elbeszélve.
http://flashificator.com/1/BlueMoon/Buffet/Buffet.html
Klikkelj a fenti címre , tapadj rá az egeredre, tartsd nyomva a gombját és mozgasd föl-le, balra-jobbra - minden irányba....!!! A plafont is érdemes megnézni!
SZÁRNYAKAT ADOK


Ma rájöttem végérvényesen, hogy nincsenek szárnyaim. Józsi megkért nézzek utána, hogy tud nyáron elutazni Hamburgba repülővel.Nosza neki is álltam, sikerült is találnom jegyeket szép számban.XY és YY légitársaság fapados különítményével lehet átall repülni a nevezett úticélba.
Igenám, de ki tudja hogy mit takar a 9500 és a 10.000 ft-os ár?Mennyivel másabb az ismert nagy légitársaságok által ajánlott 150.00 ft-os út? Megnyugtattam Józsit, hogy ennyi pénzért /9500.-/ lehet hogy a szárnyakon kell kapaszkodnia és németül nem kap kávét, sem szendvicset.Mondtam Neki, hogy a kb.2 órás út előtt egyen szépen és sokat, igyon de keveset és akkor az úton tud aludni vagy nézelődni.A szárnyakról szép kilátás nyílik:) Ja és hogy feltétlenül vigyen sálat és kesztyűt magával augusztusban!!A szárnyakra!

Meg kell jegyeznem egy furcsa dolgot, itt a XXI.században és nem az RTL műsorán. Én még ugyanis nem ültem repülőn, tehát nem repültem még soha. Mondjuk nem is akarok különösebben!Ezen a tényen a barátaim közül sokan megrökönyödtek már, de az van.Egy konzervatív lélek, nem vágyik más szárnyaira!
Ki tudja, asztrálsíkon már utaztam-e? Na ezt nem kötöm más orrára!

2008. július 15., kedd

ÁLLAPOT

A brit gyerekek szellemi fejlődése veszélybe került, mivel sem az iskolában, sem otthon nem végeznek manuális tevékenységet – jelentették be egy friss tanulmány szerzői ma. Az iskolákból száműzték a fa- és fémmunkákat, mindenféle kézművességet, autószerelést, de még a zenét is. A gyerekek otthon számítógépes játékokkal múlatják az időt, ezáltal lassacskán a brit társadalom a „csavarhúzó helyett szoftver” állapotába kerül – összegzik a jelentésben. (MTI)

Dani drága! Ezt a cikket csak 2 hét múlva látod, ha idekalandozol!Akkor majd azt fogod mondani nekem, látod nem csak én lövöldözöm folyton a gépemen.Tény, de ez nem tetszik nekem akkor sem.Így hát nekiállunk a manuális továbbképzésednek:fúrunk, faragunk,autót szerelünk,és a lényeg :énekelni és zenélni is fogunk.Attól kezdve a környéken lemennek a lakásárak,és akkor majd jól fogunk ingatlanozni.A siketek és nagyothallók árengedményt kapnak :)
Egyenes út vezet a kézművességtől az ingatlanspekulációig!
TITA VAGY MAKKA?

Véletlenül elpostázta a rokonainak a macskáját is egy csomagban egy nő Németországban. Miközben különféle ajándékokat rakott egy nagyobb dobozba, magyaros nevű macskája, Janosch egy óvatlan pillanatban beszökkent és elbújt a küldeményben. 700 kilométerrel odébb, két nap múlva bontották ki a csomagot, amelyből igen nyugodt hangulatban szökkent ki a kandúr. A rokonok gondolták, hogy Janosch nem tartozik az ajándékok közé. MTI

2 kérdés:
1.Vajon hogy találták ki , hogy a János nevű macska nem ajándék???
Ha nekünk jönne egy ilyen nyávogó csomag, ki sem merném bontani!Johann Sebastian Basszus!

2.Kérdés:ha Németországban 700 kilométert 2 nap alatt tesz meg egy csomag, akkor Magyarországon hány nap alatt ér le Johann, a macska Bivalyröcsögére?A helyes választ beküldők körében , jutalmat sorsolok ki.
"ÜGYES!"-MONDTA KOHN BÁCSI

Esküvői pénzautomatát bérelhetnek a párok Izraelben, hogy az ajándékról esetleg megfeledkező násznép tagjai se jöjjenek zavarba. A masina használata egyszerű, vendég bedugja a kártyáját és átutalja az ajándékösszeget az ifjú pár bankszámlájára, és az elismervényt borítékba lehet helyezni gratuláló sorokkal együtt és becsúsztatni a masina egy oldalrekeszébe, amelyet aztán kiüríthet a pár. Az automata bérlése egy alkalomra 24 ezer forintnyi összegbe kerül. (MTI)

Hogy ezt miért most tudom meg?Brühühühü...
KITÜNTETÉS

Lefülelték az idei háromszázezredik bliccelőt a BKV ellenőrei a 78-as trolin.A BKV közleménye szerint a tetten ért bliccelő korábbi büntetéseinek teljes összege meghaladja a 370 ezer forintot, és eddig 23 alkalommal vette igénybe a társaság szolgáltatásait díjfizetés nélkül.

Ajándékba egy 1 éves kombinált-bérletet kapott???
ÓRÁK

Erről eddig nem beszéltem.Most fogok.
Különböző órák léteznek számomra /is/:
- blogoló-óra:valaha blokkoló óra néven futott, a munkaidő kezdetét és végét jelölték vele.Na ilyen a bogoló óra is, az írás elejét és végét jelöli nekem.
- pásztor-óra:ezt nem részletezem, mert kiskorúak és idősebbek is olvassák a blogot:);
/egyébként ez a világ legjobb órája! Ugye Maci-Kati:) /
- holnap reggel virrad-óra: ez nem jó, pláne vasárnap :(
- T-óra: olvasható óra!
- kar-óra: karóra vagy kar óra; nem mindegy a húzás?
- nyakl-óra: nyaklóra vagy nyak ló nélkül?
- Tiszat-óra: reggel kinézek a Tisza Tóra!
kiprapre
TÚL SÚLYOS

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1,6 milliárdra becsüli a túlsúlyosak, és 400 millióra a vészesen elhízottak számát. A föld lakossága jelenleg 6,7 milliárd. Már a kövér kisgyermekeket is számon tartják: 20 millióan vannak világszerte.
Most megnyugodtam, nem vagyok egyedül./mármint a kis hurkáimmal a hasamon./Talán a férjem is megnyugszik e hír olvastán, a neje nem egyedülálló.Persze hiszen férjnél vagyok.
A férjem meg nálam:)


Csilla kérdezte ma , hogy ugye más dolog ha férjnél van az ember.Igen az, különösen ha a sajátjánál:)
A férjem nem eszkimó:nem ad kölcsön feleséget. Legalábbis eddig ezt hangoztatta;mármint addig amig el nem kezdtem blogot írni.Majd holnap megkérdezem, amikor már olvasta a mai blogolásomat.
MEGJÖTTEK A ROKONOK

Az Aggteleki Nemzeti Park természetvédelmi őrei medvecsalád nyomaira bukkantak a határ menti hegyvidéken.
Na végre megjöttek a rokonok. Mondtuk nekik,ha Magyarországon járnak ugorjanak be.
Mint D.Ivánék, akik New Yorkban laknak a 5th Avenuen, és amikor egyszer,hangsúlyozom egyetlen egyszer Pesten jártak vendégségben nálunk, mondták Anyunak:" hogyha NY-ban jártok ugorjatok fel!" Mondta Anyu, jó ha ott járunk felugrunk.
Majd viszünk Márkát, mert egy pohár Márka feldob majd:)
MINDENÜTT JÓ, DE LEGJOBB A MÁKOSTÉSZTA

Következő rész a miért is maradjunk itthon ingyenfejezetből, azaz ezt mind itthon is megrendezhetjük:

Irodaszék-futam, tehénlepény-bingó, vagy farmerek golfja. Fura sportágak, de még bajnokságot is rendeznek belőlük Svájcban./ http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=109183

I.helyezett:tehénlepény-bingó: a játék roppant egyszerű: kis négyzeteket festenek fel a mezőre, majd fogadásokat kötnek, hogy az arra hajtott tehén melyik négyzetbe rakja le a lepényt.

II.helyezett:irodszék-futam:a lényege, hogy a bukósisakkal ellátott versenyzők a feltuningolt, sárvédőkkel felszerelt irodai székeken egy 300 méteres akadálypályán haladnak végig, sokszor akár 40 km/h-s sebességgel-
Na most őszintén , ezért menjek ki Switzerlandba? Balthazar kedves, ha ezek után még invitálsz Svájcba, akkor csakis az irodaszékemmel vagyok hajlandó utazni!!!
PANCSI-PANCSI

A világ legnagyobb szökőkútja épül Dubaiban - a 218 millió dolláros (csaknem 31,9 milliárd forintos) költséggel létesülő idegenforgalmi látványosságot a jövőre helyezik üzembe. A szökőkút hossza 275 méter, azaz két futballpálya méretével egyezik meg.

Hát kérem, ezt Budapesten is prezentálhatjuk könnyen. A Körúton bármelyik nagyobb csomópontnál ha eltörik netán egy II.Lajos korabeli víz-főnyomócső ,kész a szökőkút!Ezért nem megyünk Dubaiba!
A kedves érdeklődőket a 4-es vagy 6-os villamosra felültetjük és kész a városnézés.Minket meg a BKV ültet fel!A Combinéra...
KERÉK VILÁG

Kerékbilincset talált a Blikk.hu! Az edzett acélból készült vasak elvileg feltörhetetlenek, ennek ellenére már 30 darabot el is loptak a szemfüles autósok. Kiderült, ha az autós azt mondja, leszerelve találta autója mellett, a 14 ezres büntetés helyett 3 ezret kell fizetnie. Ki érti ezt?Ki érti ezt , én nem!
Célszerszámmal 30 másodperc a fel-, illetve leszerelés.Vannak autósok ,akiknek nem kell szerszám ehhez.Már megint a nők járnak rosszul; nekünk csak lizingelt szerszám jut, valamelyik manusé:)
DINNYÉK VAGYUNK

"Újabb ezer mázsányi dinnyét borítottak le a gazdák kedden kora reggel a soroksári Auchan áruház parkolójában."

Igazuk van a termelőknek.Menjen a franciába a Madaras Tesco néven ismert áruházláncolat.
Én az egész parkolót teleöntöttem volna éjjel 1-kor dinnyével.Gyüjjenek a vevők és nézzék milyen a dinnyelé ingyért!
A legszebb az volt amikor az áruház meggérte, hogy meemelik a dinnye árát:ja, 49 ft-ról 50-re.
Előállítási költség kilónként 100 ft.Kívánom hogy a madarasok menjenek ki a dinnyeföldre dolgozni!Dinnyék!

u.i.:ha valaki hallja hogy sárgadinnyét borítanak ki valahol, szóljon!Megyek szedni a parkolóba!!!
Ajándékban részesítem azon olvasóimat, akik azt hallják hogy a Media Markt elé dinnyét löknek.Megyek, mert hüje azért nem vagyok!!!
MÁR MEGINT A PARIZEREK

A torkossága juttatja az űrbe Mathilde-ot: a 32 éves francia légikisasszony imádja az egyik ismert csokoládégyár ropogós finomságát /Nestlé-Kit Kat BreakUltimate/, amelynek bevezető kampányakor a cég űrutazást ígért valamelyik szerencsés vevőnek - jelentette kedden a Le parisien című francia lap.
A csokiszelettel nyert kétfős utazás értéke különben 147 ezer eurónak felel meg (34 millió forint).

Hát hogy én miért nem élek ilyen kampánykor Párizsban? Tibi lehet hogy, ideiglenes-csokievési letelepedési engedélyt kérek Nálatok!!
Logikus következtetést vontam le a cikkből:ha csokit eszünk=elérhetjük a súlytalanságot!

Azt még nem tudom ezt hogy magyarázom be Anyunak és Macinak????!!!
SZTRIP 10

A bulvar.hu címűweboldalon található az alábbi cikk, mely felborzolta a kedélyeimet :75 éves sztriptíz táncosnőz idős hölgy reméli, hogy előadásával sikerül megtörnie egy társadalmi rögeszmét arról, hogy csak a fiatalok nézhetnek ki jól.
Ezzel egyetértek, de ahogy elképzelem magam circa úgy 40 év múlva, elborzadok a röhögéstől.Az a kép van előttem, ahogy majd az akkor fiatalos,nyugdíjas, járókeretes férjem /aki akkor lesz éppen 91 éves/ fickósan egy 100 euróst dug a tundrabugyim széléhez:)
Mert ugye a rúdon ingyen nem rázza magát ez ember lánya.Pláne ha az a rúd , mondjuk a virágtartó állványé.Csak rám ne boruljanak a kaktuszok;micsoda előadás lenne!!!
MATEK NÉLKÜLI VILÁG

"Az MIT kutatócsoportja olyan, körülbelül háromszáz ember által beszélt amazóniai nyelvet talált, amelyben nincsenek határozott számnevek. Az északnyugat-brazíliai piraha törzs tagjai nem számolnak, számukra csak a "valamennyi", a "több", a "kevesebb" számít kezelhető mennyiségjelölőnek. "-adta hírül ma a hvg.hu oldal.

Milyen szép is lenne az Élet ott;bár hogy a matematika tanárok éhen halnának az lehet.Talán átképeznék magukat, egy banánszoknya varró tanfolyamon.

2008. július 14., hétfő

CSALÁRDFA KUTATÁS

Hétvégén családfakutatásba fogunk.Genealógia címen, kilátogatunk az Állatkertbe.Meg szeretném nézni a családtagjaimat, a mosómedvéket.Most teregettem megint.Röhej, ketten annyi mosnivalót gyártunk, mint egy 5 gyerekes család! Igaz hogy nagyon utálom, amikor kimászik a szennyestartóból a ruha. A fürdőszobában van 2 db 5 literes folyékony mosószeres flakon, 1 db 5 literes és 1 db 2 literes öbítőflakon. Ha így folytatom, József Attila és Anyám szerint nem leszek hosszúéletű:"a mosónők korán halnak." Akkor inkább mosómedve leszek.


HALSZAG

Rettenetes halszag terjeng a lakásban:( Nyitva vannak az ablakok az udvari fronton, innen szellőztettünk.Amig a halak nem pofátlankodtak be szagilag... Tudnám ki az a marha, aki halat süt?Vagy ki az a hal, aki marhát süt?
Este 3/4 10-kor ez a legjobb ötlete?Miért nem csinál franciasalátát, annak nincs halszaga!!!
108 éves korában elhunyt Olive Riley, a legidősebbként számon tartott blogszerző a világon

"A www.worldsoldestblogger.blogspot.com alatt vezetett blogból kiderül, hogy Riley felnevelt három gyereket és egyebek mellett volt szakács és bárhölgy is. Utolsó éveit egy idősotthonban töltötte Sydney-ben, és a blogja révén világszerte megismerték a nevét. Egy dédunokája szerint a blogolás tartotta frissen a szellemét, és nagyon élvezte, hogy híres lett."

Hogy milyen karrier várhat rám, ha blogot írok ezután is?!Huhuuuu!
ZÖLD GYANÚ ÁRNYÉKÁBAN

Gyanítom, hogy valaki akinek az a dolga, hogy felengedje a bejegyzéseimet a blogra, biztos zöld lé védő. Mert talán a békával, ami a hasamban nő majd a sok lé miatt, megsértettem a zöld lé forgalmazókat! Brekkkk!!!!Sándorka, tarts ki!!!
u.i.:valószínűleg a technika ördöge nem engedett bejegyezni, mert megszólalt a zöldlé lelki-ismeretem /kiprapre/
DER GRÜNE LÖTTY

Az előbb nem tudtam elmenteni egy bejegyzést, mert nem engedte a gép.
Most mint Magilla Gorilla, újra megpróbálom.
Tehát a zöld léről írtam, a nagy érdeklődésre való tekintettel. Iszom amikor tudom:ittam Velencére menet, és iszom majd Sopronkövesdre menet is.
Az leszek amit iszom, lassan béka lesz belőlem:)
FELFRISSÜLÉS


"Frissítették a Google Earth magyarországi műholdképeit is"-közölte az ITCafe című weboldal.
Éppen ideje a cserének, lassan az 1967-ben készített képek láthatók csak, amin Slechtinger Árminné, született Krubovics Aranka takarítónő napozik a Sas utca 4 tetején.Ahelyett hogy sepregetné a szemetet a környező utcákban.
Rémes volt amikor megpróbáltam a saját utcánkról képet keresni; kb.5 évvel ezelőtti fotót találtam. Na ezekután csodálkoznak, ha a Góbi-sivatagot összekeverem Gobbi Hildával.
HÁP-HÁP VS. RÖF-RÖF

Háp itt az ideje, hogy eláruljam mit is kértem Anyutól a 37.szülinapomra. A változatosság kedvéért, egy fekete Scholl papucs-szandált. Ha teljesülne, az lenne a 3. ugyanolyan papucsom:)
Konzervatív ember vagyok, de hogy ennyire az túlzás. Nagyon kényelmes viselet ugyanis a szóban forgó lábbeli; képes vagyok egész nyáron ilyen viseletben kényeztetni csülkeimet! Az olcsó kivitelű, színes-csilivili szandikban , sajnos fájnak a virgácsaim:(
Kicsi koromtól kezdve, Anyu mindig Szieszta vagy Scholl cipőt, illetve ilyen betéteket vett nekem.Nehogy kisebbik gyermeke lúdtalpas legyen. Nem is lettem; most inkább röfögnek a lábaim:) Gágogást nem hallani a föld felől, csak inkább csörtetést, mint a vadmalacok.
KARIKÁK


"Hatvanévesen készül az első - és valószínűleg utolsó - olimpiájára a díjugrató Laurie Lever, aki az ausztrál küldöttség legidősebb tagja lesz a pekingi játékokon" adta hírül az MTI.
Tehát van még circa 24 évem, hogy megtanuljak lovagolni és induljak az ötkarikás játékokon.
Ez igen jó hír Klárinak, aki egyéb iránt hazánk neves hipoterapeutája.
Erről akartam már írni, de most jött el ennek is az ideje. Szóval Klári küldetése, hogy sérült gyerekekkel foglalkozik. Kicsit és kicsit jobban sérült, problémás lurkókról van szó.Na most kérem tisztelettel, van olyan gyerkőc aki felül /illetve felültetik/ a lóra és csodák csodája a mozgása sokat javul. Van olyan gyermek aki csak úgy hiperaktív, és a lovaglás egy kis önfegyelmet ad.
És akkor jövök én a képbe:hiperaktív, enyhén mackó-mozgású, folyton idétlenkedő, lófélő-lélek.
Eddig nem sikerült még rávennie, hogy kibrummogjak Fótra és fel kegyeskedjek szállni /létra segítségével/ egy paci hátára.Pedig kinéztem már egy újságban a nekem való, nem magas, stöpszli formájú, kis pacikát.Nagyon édes a képe, olyan kis bután néz a fotón, mint én:)

Tényleg, holnap személyi-igazolvány-csere-akciót rendzek az Önkormányzatnál.
Lecseréltetem a 14 éves koromban kapott, tehát első és egyetlen igazi személyimet.Aki megnézi jót röhög, milyen voltam anno decibel.
Most a fotózást ott ejtik meg helyben. Ajvé, készül rólam egy digitális kép,azt nyomizzák rá a kártyára majd. 3 év kihallgatás nélkül:)
VÁSÁRLÁSOSDI
Jaj elfelejtettem, hogy az Itthon Magazint az újságosoknál is kell keresni, ha valaki szeretné átnyálazni.
IDEHAZA-LAP

Na kérem szépen, a következő ajánlatom egy jó kis újság, az Itthon Magazin. Természetesen az Itthoni helyzetről szól, mármint turisztikai szempontból. Tessék szépen keresgetni a blogolvasnivalók között!
MACI NÉNI ÉS A HÍVEK

Maci néni rokonsága Párizsban él.Most akkor párizsiak vagy parizerek?
Édesek ahogy jön a visszajelzés Tőlük, hogy olvasgatják a blogomat:)
Ritának üzenem így ismeretlenül, hogy pusszantom és talán ha Pesten jár, akkor végre megismerhetem!

MEMÓRIA BŐVÍTÉS

A tegnapi Trófeázás után, sikerült deréktáji memória bővítést végrehajtanunk.Kilóhájt tettünk az úszóguminkra!
Jó persze nem sokat, meg aztán mától indul a gyogyókúra.Vagy nem?! Hétvégén Sam papáékhoz vagyunk hivatalosak Dödöllőre.Már mondták, hogy ebéddel várnak majd.Ajvé, a diétáról annyit!
Nem is az hogy sokat ennénk, hanem társaságban valahogy jobban esik és ragad az emberre a kilóháj:)
NO KÁBEL

Drágáim, tegnap sikerült végre venni egy szuper billentyűzetet és egy egeret.A billentyűzet gumírozott, süllyesztett;az egér szemüveges:optikai.Mindkettő boci-boci-tarka:se füle, se farka!Kábel nélküli kivitel, kis rádióadó irányítja őket:)
Szuper kis darab, Daninak köszönhetem.Szegény Ubulnak kihúzták-vésték a fogát múlt héten, és utána fájdalomcsillapításként letrapancsolt a Mammutba hogy körülnézzen nekem billentyű ügyben.Fel is írta melyik az amit vadásztam, és tegnap sikerült a Budaörsi "mert hüje azért nem vagyok"áruházban megvennünk.
Igaz hogy hoztuk a formánkat Macival:magyar nyelvű utasítás nincs, végre a holland-svéd-görög-lengyel-francia-kínai-német-angol lehetőségekből az angolt kiválasztottuk.Odaírják: installáld a cd-t. Ja cd az nincs benne:( Hiába dugtuk össze a géppel, semmi; nyomkodtuk semmi. Sírásra görbült a szájam, mire Maci megpróbálta felhívni a MM-ot.Telefonszámot kikunyerálta a tudakozóból, persze olyan számon nincs előfizető.Kikunyerált egy másik számot, azt mellé tették. Na végre újra összedugtam a régi billenytűzetet a géppel és az interneten megnéztem a MM telefonszámát.Tök más, mint amit a tudakozó mondott.Telefon elő, maci tárcsáz.A 3.ember végre tudta miről beszél. /az első 2 biztos szőke nő volt/
Ja kérem nem adnak cd-t, és magyar nyelv sem ismert.Tanuljak meg kínaiul!?
Dugjunk össze mindent a géppel és nyomkodjunk 15 másodpercen belül mindent egyszerre.Ja, 4 kezes mint a zongorán.
Sikerült és most már élvezhetem a billencseket és a farok nélküli egeret, aminek a feneke pirosan világít.

2008. július 13., vasárnap

TRÓFEA

Voltunk a Trófea Étterem,Hauszmann és Szerémi út sarkán lévő részlegében.Tőlünk messze van, kíváncsiságból mentünk oda.A többiben már jártunk és most megállapítottuk, hogy az Erzsébet kir.úti a legjobb!!!
Itt is jó a kaja, a pincérek kedvesek, szóval finom minden.Kiakadni csak a parkolóházban tudtam.Rémesen nyomasztó hely, a maga 2.50 belmagasságával;sötét van és büdös meleg.Szerintem ha egyedül megyek, még most is ott kolbászolok körbe.
BÜDÖS VÍZ

Azt tanultuk anno az iskolában, hogy a víz színtelen, szagtalan, íztelen anyag.Na kérem a hites uram közölte, hogy nálunk a város szívében büdös a víz!Ez azért érdekes egyébiránt, mert eredeti végzettsége matematika-fizika szakos tanár.Azt állítja a drágám, hogy fürdés után jó illata van a bőrünknek, bezzeg a frottírok bebüdülnek:( Kint szárítjuk őket a szellős nappaliban, nem zárt térben.Állítása szerint fogmosáskor a víz borzadalams ízű.Kérem a kémia itt kétvállra lett fektetve.Üzenem a Vízműveknek, hogy illatosíthatnák a vizünket.Vízkő-tanulmányilag kenterbe verünk egy kőfejtőt Baracskán!Egy nap a vizespohárban és kőtől nem látunk/vagy inkább a pipától/!Hol van akkor még a Calgon? Azt egyébként száműztem itthonról /Anya is/, ugyanis méregdrágán eladják a sima ecetsavat!Mosógép szerelőnk elárulta, hogy este öntsünk 3 liter ecetet a mosógép dobjába, majd másnap reggel nyomassuk meg 90 fokon.Kész is a vízkőmentesítés!

Jut eszembe, szerintem a víznek igenis van íze!Kedvencem a Theodora Quelle, ami édes:)
Van amelyiket nem szívesen iszom meg!Persze a sivatagban meginnék bármilyent!
A legnagyobb átverésnek az "asztali-víz" számít!Minek becsomagolni a csapot?!