2009. október 17., szombat

PICKJOKE





Ez a nagy fotó-szerelem, már megint idétlenkedés a képekkel:

http://hu.picjoke.com/



Próbálkozzatok szépen az effektekkel!!!A lap bal oldalán /hatások dátum/ tudtok váltani ide-oda! Sok sikert!!!!!
PHOTOJOY

Sikertelen Photoshop feltelepítés próbálkozásaim után, most találtam egy kis fotós jópofaságot. A kedvenc Techline.hu oldalon nézelődtem, amikor rábukkanatam erre:
http://www.techline.hu/kiprobaltuk/20091013_photojoy.aspx
http://www.photojoy.com/index.aspx?id=11212
Több se kellett telepítettem és azóta ezzel idétlenkedem!!! Akinek van egy kis szabadideje, kedve és fotói, nosza nézze meg a programot!!!
PASQUALETTI IN BIENNALE, VENEZIA

Az 53. Velencei Biennálén Sophie Pasualetti forgatott egy kis ízelítő-filmet . Gyanítom közülünk sokan nem voltak ott sajnos, így ajánlom figyelmetekbe a következő Vimeo beszámolót!
A Vadhattyú újra forgat?
http://vimeo.com/7068976

2009. október 13., kedd

VAJAS KEX

A nagy sikerre való tekintettel, most idebiggyesztem a vajas keksz receptjét. Ez az a keksz, amiből a barátok a sütőben kisültek. /Ebből az adagból kb.60 db süti lesz./

250 gr liszt, 1 késhegynyi sütőpor, 150 gr vaj, 125 gr cukor /lehet fruktóz is, akkor 100 gr/,
1 tojás, 2 csomag vaníliás cukor /fruktóz/, csipet só.
Keverjük össze egy tálban a lisztet és a sütőport. Vágjuk darabokra a vajat, szórjuk a lisztre.Adjuk hozzá a cukrot, toást, vaníliás cukrot, sót, majd dolgozzuk össze dagasztógéppel vagy hűvös kézzel sima tésztává.
Csomagoljuk alufóliába a tésztát, és pihentessük a frigóban kb. fél órát. Közben melegítsük a sütőt 175 fokra.
Lisztezett gyúródeszkára tegyük a 2-3 részre osztott tésztát, és az adagokat nyújtsuk 2 mm lapokká. Különféle formákat szaggassunk belőle, majd a sütőpapírral bélelt tepsikben süssük kb.10-15 percig. A megsült sütiket érdemes rácson hagyni kihűlni. Ha kihűlt, akkor jól együk meg őket. Na jó, eltehetjük bádogdobozban is ha marad.

A recept eredetije az Alexandra kiadónál megjelent Egyszerűen jó: Karácsonyi sütemények kötetben található.
/igaz ott nem voltak macik, zsiráfok, malackák a képen, csak snassz szívek meg csillagok. Hja kérem.../
IN MEMORIAM L.É.

Éva volt az első nő. Pontosabban az első szülésznő, aki meglátta a bátyámat világrajövetelekor.
Kedves , mosolygós, belevaló nő volt. Egy rossz házassággal a nyakában elindult anno a 60-as években a nagy Amerikába. Kint aztán dolgozott mindenféle orvosi szakterületen, és aztán egy pár éve újra felbukkant az életünkben.
Nagyon kedves, vígkedélyű , jó humorú ember volt.Nem volt egy könnyű lélek, de így fogadtuk el és így szerettük.
Mindig hívott, menjünk ki Hozzá. Ott a ház és a kert, a medence, meg a macska!Nagyon nehezen viselte az egyedüllétet.Körbevették barátok, ismerősök, de úgy éreztem idegen maradt ott!
A legkedvesebb szórakozása nyugdíjas lévén, a vásárlás volt. Mesélte nevetve, hogy van ott Amerikában egy vásárlós tévécsatorna. Na onnan mindenfélét megrendelt. Már nekünk is van ilyen tévécsatornánk, igazán hazajöhetett volna.
Egyszer a háza előtt keveredett a mosómedvékkel zűrbe. A macik szétcincálták a kukáját és persze finom ételmaradékokat kerestek. Na ilyen lassan itthon is van, igaz nem macikkal...
Nem akart hazatérni Mo.-ra. Azt mondta Amerika annyi mindent adott Neki, nem hagyja ott.
Az utolsó hetekben már kórházban volt sokat, oxigénpalack nélkül nem ment sehová.
Mindenhová autóval ment, mint bárki Amerikában. Az orvosok igen rosszul szervezték a dolgokat, feleslegesen utaztatták ide-oda. Az ellátás sem volt mindig jó. De csak nem akart hazajönni!
Hiányzott Neki a magyar koszt.Emlékszem egyszer arról mesélt, hogy mennyire szeretne sóletet és császármorzsát enni. A születésnapjára küldtünk Neki postán. Vettünk egy 1 kilós sóletkonzervet és 2 csomag smargni-port /ahhoz csak vizet kell keverni/! Élelmiszert nem szállít a Magyar Posta, így a vámáru-nyilatkozatba azt írtam : a csomag tartalma 1 db könyvtámasz és 2 db tolltartó.Végtére is a könyvek nem dőlnek el a sóletkonzerv mellett, és a smargnis zacsiba is lehet tollakat tenni. A kézbesítésre azt jósolták 3-4 hét. A szülinap 2 hét múlva következett.1 hét elteltével jött a telefon; Éva volt és közölte:"Meg vagytok ti bolondulva, ez nagyon drága volt.A sóletet már megettem!"
A csomag értéke kb.1200.- volt,a feladás 12.000.- . De azt az örömet amit okoztunk vele, nem lehet megfizetni! Minden másra ott a Mastercard!!!!

Én még mindig abban bíztam , hogy hazatér. Az utolsó telefonbeszélgetésünk után döbbentem rá, hogy nem találkozhatom Vele többé!
Nem mondja nekem többet, hogy MUCIKÁM....

2009. október 11., vasárnap

BARÁTOK A SÜTŐBŐL

Pénteken kedvenc 100 forintos boltomban nézelődtem Sünivel.Nos gondoltam, hogy valami akad a horgomra, és nyertem! Sikerült már megint egy új adag sütemény-szaggatóval hazatérnem.Maci már meg sem rökönyödött, kezdi megszokni hóbortjaimat! Van bőven!
A bolt egyébként a Nagymező utcában van, közel a Mozsár utcához!A címet mellékelem majd!
Érdemes oda ellátogatni, nagyon sok jó kis cuccot vettem már ott. A 2 hölgy nagyon kedvesen bánik a vevőkkel, minden kérést teljesítenek.Nem egyszer rendeltem már ott és határidőre meg is hozták a kért árut!
Szóval tessék szépen bátran ellátogatni Judit és Zsuzsi kis birodalmába!
Itt a képen látható az elGONDOLkodtató török csomagolás:
Itt a bentlakók láthatók, kintlakókként:

Íme a készresült barátok, mellettük a maci és Rudolf is új szerzemény:

TÁJAK ÉS ÉKSZEREK

Kedves meghívó jött emailben Bartha Ágnestől.Róla már írtam eddig is, most pedig a Veszprémben megrendezésre kerülő kiállítását ajánlom figyelmetekbe.
http://www.veszpremtv.hu/new/oldal/index.php?view=1255189903

Aki tud menjen el Veszprémbe, és nézze meg a kiállítást, amelynek az a különlegessége, hogy Anya /Bartha Ágnes / és fia /Takáts Márton / közös kiállítása! Ritka az ilyen művészberkekben is!