2009. október 3., szombat

ANTI NOBEL-DÍJAK

Találtam egy jó kis cikket, a http://www.hirextra.hu/ oldalán. Szoktam itt nézelődni, nagyon jó kis cikkeket olvastam már. Most is sikerült belenyúlnom a mélybe:
http://www.hirextra.hu/2009/10/02/ez-beteg-anti-nobel-dijak-a-vilag-legidiotabb-kutatasaiert/
Tessék szépen ezt megtekinteni!!!!!
RUDOLF

Csütörtök délután megint a sebészetre voltam hivatalos, nyakkötözés-ügyileg.Minden nap odajárok, ez a nap miért lett volna kivétel.Szóval tudtam megint mi vár rám,nem olyan elviselhetetlen, de nem örültem nagyon.Ez a sebben kutakodás kicsit uncsi már, be kell gyógyulnom minél előbb!
Szóval doktorhoz indulás előtt még valami szokatlan dolgot láthattam:Rudolfot,a rénszarvast.
Az udvarunkon valami reklámfilm forgatás lett volna, oda éekezett Rudolf.Veresegyházáról jött,a macifarmról.17 és 21 óra között volt kiírva a forgatás, de csak szemforgatás lett belőle.
Rudolf megérkezett fél 6-kor és a ház nagy örömére besétált az udvarra.Kicsit nem volt kedve szerintem az egészhez.Meg lehetett volna simogatni, de orvos előtt nem volt nagy hangulatom.Csak néztem és nagyon tetszett.

A házból páran lementek, de nem nagyon simogatták.Az egyik szomszéd akart körtét adni neki, de a végén nem merte kézből eteni és odadobta csak úgy.
Szóval fogtam a fényképezőgépemet és fotóztam egyet, de olyan sötét volt hogy vakuval sem látszott semmi./ezért biggyesztettem ide a medveotthonból képet/
Mire hazaértem sötét volt, és szegény Rudolf nagyon unatkozott.Egyszer jobbra ment, egyszer balra; néha ette a fákról a leveleket, néha az avart rugdosta.Így ment ez a reflektorokkal kivilágított udvaron, kb. fél 10-ig.Közben a B&Oüzletben fogadás volt, rakták magukat a celebek ide-oda.
Eredetileg úgy volt, hogy reklám forgatás lesz.Rudolf megérkezik valamelyik bolygóról és benéz a B&O ablakán, közben kint megy a ködgép.Rudolf ott volt a reflektorokkal együtt, de más nem.
Gyanítom hüjének nézték a házat,de nem baj.Megérte Rudolf miatt!!
Holnap megyünk a Macifarmra és majd jól meglátogatjuk!!!!!Ott fogok fotózni!!!!

MAUZI VII.

Tavaly októberben írtam utoljára mauzi-ügyileg.Most sajnos újra megtalált minket Mauzi VII.
Józsi kollégám látta a szeme sarkából, hogy egy szép verőfényes reggelen Mauzi átrobogott a szoba egyik sarkából az ülőgarnitúra mögé. Anyu üldögélt addig nyugodtan a garnitúrán, de ahogy Józsi elrikkantotta magát hogy EGÉR, megszűnt a béke!
Elkezdődött a nagy figyelés! Sikerült is rátalálnunk az egérkakikra , szép adagokban.Az ülőgarnitúra mögött a sarkot telepottyantotta a dög, majd a spájzban is szétnézett és jelölt!
Tulajdonképpen eddig nem is kutattam, hogy az egér hogyan tud rohangálás közben pottyantgatni?Hol vannak a wcpapírok?Na meg egyáltalán!
Szóval a hét valamelyik keddjén nekiestünk a spájznak Erzsikével.Pakoltunk szép nyugodtan, amikor is az egyik nagy doboz alján egy óriási lyukat fedezett fel Erzsike.Szépen komótosan ki volt zabálva a doboz oldala alul.Volt egy nagyobb lyuk is, mintha egy ajtó helye lett volna.
Aztán a kenyérsütőgépről megkajált nylondarabokat is megtaláltuk.Be akart költözni egérke a gép hátsó traktusába, ahol a zsinór helye van. Tavaly beköltözött a fritőzbe egy időre, a zsinórtaróba.
Szóval takarítunk szépen, pakoljuk ki a nagy dobozból a műanyag dobozokat /"Dobozoltunk mint Tóték!"/, amikor is Erzsike benyúl a dobozba és egy akkorát üvölt, hogy a hetediken is hallották! EGÉR!Ott ült a dobozban és baromira nem zavartatta magát, hogy mi nyúlkálunk és pakolunk!
Hát hogy is mondjam szépen, becsináltunk szinte.Mi nők! Maci még mindig nem érti mi a fene miatt félünk egy pici egértől!Inkább egy elefánt!?Anyut bezártam a nagyszobába!
Lerángattam Józsit a hetedik emeletről, hogy mentsen meg bennünket!Nyúlkált egy adag papírtörlővel a kezében és rémesen megörült, amikor megfogott valamit.Nyomkodta a markát össze-vissza.Aztán kinyitotta és üres volt!Egér nuku!!!!Józsi elbattyogott!
Újra nekiláttunk a pakolásnak, Anyu is kimerészkedett a szobából.
Majdnem kész is voltunk, amikor már csak egy doboz volt hátra.Szedegettem ki a palacsintasütőket szépen, Erzsike pedig a többi cuccot, amikor újra felkiált:EGÉR!De nem hagyta most annyiban!
/gyanítom a dög átmenekült ebbe a dobozba és biztos rajtunk röhögött!!/
A dobozt elkezdte kihúzni a folyosóra, nehogy kimásszon és elbújjon a konyhában a kis piszok!Partvissal felszerelkezve biztosítottam a helyszínt!
A dobozt felfordítva elkezdte ütögetni az doboz oldalát, remélve hogy kimenekül Mauzi.Így is lett!Kirohant a folyosóra a lengőajtó felé, de egy jól irányzott 180 fokos fordulással a másik irányba fordult és az életéért futott.Majd lefutott a folyosó függőleges korlátján, a földszinten pedig berohant a kertben az avarba.Nem jött zavarba!Egy ideig láttam aztán kész. Elcsendesedett a kert...
A furcsa hogy tavaly vettünk 4 darab elektromos egér-riasztót.Bedugtuk a konektorokba és kész.Olyan hangot ad ki, amit az egér nem visel el. Papíron legalábbis.De ez a mostani egér vagy süket volt, vagy füldugót használt!
Megállapítást nyert a károk felmérése után, hogy valószínűleg lisztérzékeny és cukros, ugyanis csak a Tóték féle gluténmentes tésztákat ette meg, és a tejport nagyon szereti.
Nem eszik cukrot, kávét, kakaót.Diót nem talált,mert azt jól üvegbe tettük már régen! Hihihi!
Nem szereti a lencsét és babot, riszt sem eszik.Tehát nem kínai!
Lehet hogy a többi társával Oroszországból jött és ezért a spájzban vannak!

u.i.:most minden tárgy műanyag ládákban van, és minden kaja-féle műanyag dobozoban van elzárva.Ha szereti a tejet=akkor tejfogú egér.Ha vasfogú egér jön= akkor a ládáknak annyi.....