2008. szeptember 6., szombat

BOMBADIL TOMA

Már régen nézegettem a következő weboldalt, amit ajánlok mindekinek, de igazán ma hajnalban volt időm bővebben "átnyálazni". Érdekes személyiség lehet aki készítí,igzai bohém-művésznek gondolom. Az oldal igényesen szerkesztett, a fotók nagyon jók, nem beszélve a szövegről és a kajákról : http://tomakonyha.blogspot.com/
Ha a másik weboldalt nézi meg az ember, akkor tátva marad a száj: http://artlobo.blogspot.com/. Nézegessétek csak meg szépen!!!!!!!!!!!!!!!!!Nekem kicsit Zórád Ernő akvarelljei jutnak eszembe /ez most bók!/.Nagy kedvencem Ő is!!!!De tudott-e vajon ilyen jól főzni??
/Tudom nem helyes a weboldal megnevezés, mert igazán blog oldalról van szó.Mindegy!/
PÉDÉA

Szegény kis pda, nagyon rosszul viselkedett az elmúlt napokban.Fogta magát és beszélgetés közben a telefon kikapcsolta magát, nem lehetett szuflát lehelni bele többet. Erre fogtuk szegény párát és elbaktattunk vele a legnagyobb rekkenő hőségben a Keleti pu.közelében lévő szervízbe.
3 körül értünk oda, nyugodtan sétáltnk, mert 6-ig nyitva vannak.Gondoltuk mi!Kivételesen aznap előbb szerettek volna bezárni, de mi keresztül húztuk a számításukat!Beemgedtek és a szervímester mondta, hogy most zárnak de átveszi és majd tudósít.Mondtam Macinak,ilyen az én formám...
A maestro megismerte Macit is, és a gépet is.Rámnézett és látta, nagyon kis szomorú vagyok.Nekiállt és megvizsgálta még féllábbal a hétvége előtt a kis gépemet.Gyanította, hogyaz a aksi rossz benne.Ezt ugyan egy hete már mondtam Neki a telefonban, de hát ugye én csak egy buta nő vagyok!Nos, kiderült az aksi régi lehet, kell egy új. Kértem egyet; az ára 7500.- körül mozog, uhhh. De az most nincs raktáron. Jó, akkor kértem rendeljen egyet. Ekkor jött az amire nem számítottam:adott egyhasználtat próbára, hétfőn szóljak vissza telefonon és ha ez a hiba, akkor megrendeli.Köszöntem és ki akartam fizetni a próbaaksit, mondta nevetve, hogy akkor 25.000.- az ára.Ajjaj, görbült a szám.Mondta mosolyogva, hogy csak annyit kér hívjam, ha minden rendben akkor majd vigyem vissza a próbaaksit. Nem gondoltam hogy vannak még ilyen rendes kereskedők!!!
Hétfőn csörgök Neki, mert eddig szépen teljesít a kis pda!!!Igazán érdemel egy kis ajándékot majd a Maestro!!!
/Címeknél a weboldaluk!/
PLAKÁTOLÁS

Fogtam magam és kiplakátoltam a liftbe, a mauzi-veszélyt! Volt is öröm a házban lakóknak!
A kutyás bácsi nem értette, és azt kérdezte Vera nénitől /a megmentőtől/ hogy ez ugye csak vic? Jött a válasz hidegzuhanyként:-NEM VICC!!
Persze nála nincs egér, mert van kutya. A másik szomszédnál meg macskák vannak, akik úgy félnek mindentől,hogy elbújnak.Lehet hogy ott az egerek az urak!
Íme a plakát szövege, hogy lássátok milyen finoman hívtam fel a köz figyelmét, a rágcsálóproblémára:
"Kedves Lakótársak!Örömmel értesítünk mindenkit, hogy ebben a házban is megjelentek az EGEREK!Szeretnénk kérni, hogy minden kedves tulajdonos nézzen körül a saját lakásában,különös tekintettel a spájzban és a konyhában!(Az egerek ugyanis nagyon szeretik a hasukat!) Csapdák lettek kihelyezve a pincében és több helyen a házban!Előny azoknál, akiknél lakik kutya vagy macska!Üdvözletel:.....( a nevünk)"
Aztán azért szép lassan körülnéznek a kedves lakók és már vot aki talált egérkakit.Ugye-ugye!!!

2008. szeptember 4., csütörtök

MAUZI IV


Tegnap reggel Anyu azzal fogadott, hogy a hajnali kávézáskor észrevett valamit a könyvespolc alatt.Mozgott még a valami farka.Tehát Mauzi feküdt ott, szegény.Nyugodjék békében.Végre!
Végtére is nem a lakásunkban van a helye, hanem a mezőn!
Nos Józsi kollégám, sikeresen eltávolította az egérhullát a lakásból!Tovább takaríthattunk, merre járt Mauzi címmel!
Sikerült az egereknek összeszarniuk a lakás összes szobáját, jártak a spájzban, a műhelyben, a hálószobában is. Az ülőgarnitúra mögött is otthagyták a kis egérkakit.Nos ezekután ha valaki mégegyszer a tortadarát egérkakinak hívja, azt megetetem igazi Mauzi-ürülékkel!!!!
Délután, miután Maci segített gipszelni és takarítani, elrobogott a mi megnyugtatásunk végett, a TVShop-ba.
Ott ugyanis árulnak elektromágneses hullámokat kibocsátó, egér riasztót!Olyan hullámokat kelt, hogy az egérnek a hullája marad meg csak a közelben.Nekünk meg a pacemakerünknek annyi!
Eddig jól vizsgázik, egér sehol.Vagy olvassák a blogot, és most hullámvisszaverődést elősegítő
egérpajzsot keresnek a TVShopban.Megsúgom a címet: a Lehel úton keressék!!!

2008. szeptember 2., kedd

RED BULL

Ma ebéd után a bátyámnak is megmutattuk Mauzi fellelhetőségeit.A nagy siker után,enyhe röhögés kíséretében a búcsúzáskor azt mondta Anyunak, majd akkor szólj ha denevér lesz!
Az már volt,amikor a Bazilikát tatartozták.Betévedt egy bőregér, visítottunk Anyával, Apám meg hangos kuncogás közepette, kitessékelte az éjszakai látogatót.Közben ahogy terelgette, megsimogatta!
Szóval, az ötlet nem rossz a bátyámtól, igaz ezt már 1 hete közöltem itthon Macival: Red Bullt kell itatni az egérrel! Attól ugyanis szárnyakat kap!!Denevér lesz belőle!Akkor jobban láthatjuk merre száll!!!
IN MEMORIAM M.ATTILA

Szomorú levelet kaptam tegnap az iwiw-en.Egy régi ismerős-barát haláláról szólt.Attila 31 évesen ment el, egy borzalmas agydaganat miatt.Illetve az agydaganattal már megműtötték évekkel ezelőtt, és teljesen jól lett.Megnősült és megszületett a kisfia.Tavaly az agydaganat szövödményeként, kialakult egy ödéma, ami teljesen elhatalmasodott az agyán.Fél év alatt leverte a lábáról..és júniusban eltemették.
Megmarad az emlékeimben a jókedvű, mindig optimista barát! Attila, nyugodj békében!!
SAJT-Ó-KÖZLEMÉNY


Mauzi délután újra felbukkant.A frász ütné meg, megint a diétás ostyámat zabálta.Anyu ment ki a konyhába, és hallotta, hogy a kenyértartó tetején lévő tálban, valaki zabál! Gondolta kisebbik gyermeke /azaz én/ nem lehetek, mert akkor a tartó leszakadt volna régen.Hang alapján még csak hagyján, lehettem volna én is!Csámcsogni én is tudok!Anya odahívott, hogy valaki legyen aki igazolja, még nem bolondult meg szegény /mármint Anya!!!/!
De nem kérem, Mauzi volt és nem zavarta ahogy néztük!Aztán a partvissal meg lett kicsit zavarva és hussssss, átugrott a dög a kenyérpirító alá!Na akkor kellett volna beindítani a jó kis pirítót!Aztán csend lett és sehol senki!
Bevallom a hüjéskedésen kívül, nagyon idegesítő tény, hogy egy szürke egérrel is együtt kell lakni!
A lakás átalakult csatatérré!Minden ponton el van helyezve egy egércsapda.Namost kérem tisztelettel, az egér mindenhová megy, de a csapdába még véletlenül sem!Mondom én, hogy olvassa a blogomat!Sajt/ó/ -közleményt teszek ki a liftbe majd!Hátha szeret liftezni!
Eszter/akit nemrég ismertünk, és kedveltünk meg nagyon/mondta délután hogy Ő bizony meg meri fogni az egeret(Fényképen én is).Bemászott szegény a konyha 8347 zugába, de nem lelte Mauzit!Ha megtaláljuk, lefényképezzük Neki!!!
MAUZI IV


Ma igen zűrös napnak néztünk elébe. Takarítás, ablaktisztítás, rovarírtás, áruátvétel, vevők.
Nos reggel 3/4 7-kor indult a nap /Anyunak előbb!/, ment minden a maga útján.Egyszercsak a nagy fejetlenség közepén, úgy 10 körül Anyu éppen a nappaliban tett-vett az asztalánál, egyszercsak mozdul a kábelköteg és a függöny, ordítás:Egéééééér!!!!!
Odasereglettünk az egér köré; Anya asztala alatt mászkált a falnál. Egyszercsak ott ült és nézett ránk.Na a fene essen bele, már nem fél tőlünk!!!Gyanítottam egyébként, hogy valószínűleg olvassa a blogom, mert mindig előttünk járt egy lépéssel!
Kipakoltam az előbb a műhelyben egy részt, és ott láttam törmeléket!Ott is járt a kis egerentyű!Miért nem akar dolgozni nálunk?
Megjött 11 körül Farkas úr a rovarírtó-király.Ígérte hogy utánanéz egy ultrahangos egérriasztónak. Ja, 25.000 forint, kicsit sok.Majd én énekelek és akkor állat nem jön erre!
Szóval hozott helyette kis mérges házikókat. Mérges inkább Anya volt szegény, aki efektíve kiborult!
Most a lakás tele van házakkal!Inkább a ház lenne tele lakásokkal!
Tegnap Vera néni tudósított, hogy megfogta Mauzi IV-et. Lehet hogy akkor Mauzi V esett áldozatul?Akkor ki cincog pofátlanul most nálunk tulajdonképpen!

2008. augusztus 31., vasárnap

KÁRPÓTLÁS

Meg kellett vigasztalni magam és Macit is, a pocsék filmmiatt.Bár az én medvémnek tetszett!
Miután a Szövetség utcában parkoltunk le, elballagtunk a Barát utca sarkáig és nyitva volt a CUKRÁSZDA!
Azért írom csupa nagy betűvel, mert a gyerekkorom jön vissza!Nosztalgiázom megint!
Apát többször műtötték vesekővel, és én amikor nagyon kicsi voltam /mert olyan is volt/ akkor nem mehettem be. Anya jobbnak látta hogy mint 5-6 éves kislány,nincs helyem az urológián.
Köszönet érte ezért is!
Szóval vett nekem és a bátyámnak is sütit, vagy fagyit, és megálltunk a Szövetség utcai kórház előtt, Anya felment Apához és én integethettem nekik az utcáról!
Nos, visszatértünk erre a helyszínre.Kórház már nincs, csak elfekvő van a helyén.Rossz érzések kerítettek hatalmukba:Apa amikor meghalt, még létezett a kórház és ott halt meg.Elbúcsúztam Tőle és rá 2 napra feladta a harcot.Most ide kellett visszamennem, de megpróbáltam a régi, kiskori élményt felidézni inkább!!!Az integetőset!
Szóval a cukrászda ott van és nagyon finom minden ott!!!Menjetek és kóstoljátok meg a fagyijukat is!Zseniális, főtt fagylalt!Nem gépi trutymó!Karamell és kávé!!!!Ilyen a világon nincs is már!Daubner ehhez képest smafu!!!!!
Kóstoljátok meg a káposztás hasét is!!!!!!!!!!!!Hasét a hasba!!!
MOZI

Ma koradélután 14 órára elmentünk megnézni, az Indiana Jones és a kristályváza című kultikus műalkotást.Ez egy trilógia negyedik része, vagy a fene sem tudja hány bőr jön még le.
Az Európa moziba (Rákóczi út 82.) mentünk, ami egy kicsi, régi mozi, felújítva. Szeretem az ilyet, mert nem kell elszenvednem 200 embert a teremben. Itt csak 6 sor van.Soronként 7 szék.
Tehát 42 fenéken lehet ülni egyszerre a sötétben!!!
Nos, szokásunk szerint az utolsó sorba váltottunk jegyet.Csak 2 ember /nő/ ült mellettem a fal felé, a másik oldalon Macinál, csak egy férfi üldögélt.Sötét beindult 14.02-kor, előtte lezavarták a reklámokat.
Ez tetszett; ugyanis ha valamelyik gigaplázamoziba megyünk , ott minimum a 14 órás filmkezdésből lesz 14.28. Reklámok tömkelege,filmelőzetesek sora, sötétben a sorok között bóklászó,kukoricávaltelekezű emberek.Mobilok csörögnek a film közben, rugdossák a székeket,röfögnek,böfögnek...meg ki tudja milyen zörejek még!!
Itt ilyen nem volt, csak:
- a két Mancika mellettem lelőtte a poénokat egy ideig, aztán miután legörbült szájjal a sötétben meséltem ezt Macinak, Ő átszólt a két hölgynek , hogyha látták a filmet ne kommentálják.Bizonygatták hogy ők bizony még nemlátták.Ja, ezért tudták előre a filmet szinte kívülről.Néha meg is ijedtek, meg nagyon kislányosan nevettek, meg végig beszélték a filmet.Baromi idegesítőek voltak.
-az első sorban egy babakocsi volt.A baby nagyon megunhatta kb.25 perc után a hangos Indiánáskodást, mert bömbölni kezdett.Ez elég röhejes volt,
-a harmadik sorban valaki beesett a székébe.Aztán kinyikorogta a fenekét belőle.Höhö
-a harmadik és negyedik sor között egymást ijesztgették hárman.Hüjék voltak szimplán.
Végső konklúzió:2008-ban nem megyek többet moziba!!!!!
Egy jó volt a moziban:érthetetlen módon 400 forint volt a jegy! (többet nem is ért a film!)
CSAJ-NAP

Lányok, Asszonyok figyelem!
Szeptember 10-14 BNV lesz!!!!Igen ám, de szeptember 12-én, pénteken a hölgyeknek díjtalan a belépés,csütörtökön pedig a nyugdíjasok mehetnek be jegy nélkül!
A Nők Napján /pénteken/ – és természetesen a vásár egész ideje alatt is – a hölgyek szépségápolási- és sminkötleteket kaphatnak a Dévényi Make-up Academy sminkmestereitől, többek között a Guiness-rekorder Dévényi Kathy-tól is. A Vöröskereszt ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat tart a rendezvényen. Aki pedig mindjárt tenni is szeretne valamit azért, hogy még fittebben élje mindennapjait, azt táplálkozási tanácsokkal és gyógytea kóstolóval várják, amelyhez az alapanyagokat nem más, mint Szabó Gyuri bácsi, a „bükki füvesember” teái biztosítják. Az egzotikumok kedvelői a díszvendég ország, India mellett Elefántcsontpart, Kenya, Kína, Tajvan, Nigéria és Pakisztán különböző árucikkeiből válogathatnak. A környező országok közül Csehország, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Szlovénia hozza el termékeit. Románia standján többek között különleges, egyedi készítésű bútorok is láthatók és megvásárolhatók lesznek.
Nyálcsorgatásnak egy kis tartalomjegyzék!Lehet készíteni a VISA kártyákat!
Ház és kert • Konyhai felszerelések • Sport, szabadidő • Egészséges életmód • Könyv, kultúra, művészet •Divat • Hobbi, barkács • Gasztronómia • Játékok és gyermekruházat • Iskolai felszerelések • Szórakoztató elektronika
VÉLEMÉNY

Ma találtam egy jó kis írást, a plakátkiállításról!Tessék szépen elolvasni drágáim, mit ír egy vélhetően profi újságíró!

http://www.hirszerzo.hu/cikk.mi_most_a_boldogsag__szex_penz_drog_galeriaval.77964.html
LEZÁRVA

Most néztem meg a Goldenblog díjazottjait.Előrebocsátom, amikor beneveztem tudtam,hogy labdába sem rúghatok, mint a magyar válogatott a vb selejtezőn!
Van aki évek óta blogot ír, van aki profiként teszi. Had idézzek egy számomra ismeretlen beírótól, aki talán zsűrizett is, ki tudja.Minden esetre egyetértek a véleményével:

"Benéző - 2008.08.06. 14:45
Hirtelen átfutottam a listát, és nekem nagyon az jön át, hogy a verseny folyamán itt volt a legnagyobb mellélövés. A linkelt videókból álló rövid posztok engem is zavarnak. Valahogy ma nem érzem nagy kunsztnak a videó linkelés+egy mondat szerkesztést. Több blogban ott vannak a rövid, egymondatos bejegyzések, ami szintén nem jól mutat. Én is azt mondom, hogy óvatosan belelapozva a mezőnybe nem kevés sokkal jobbat láttam. Igaz, a vélemény szubjektív. "

Hát kérem ez az!Nem kunszt linkeket betenni és youtube videokat ajánlani! Ezeket én kerülöm! Nem is nyertem!
FOGLALKOZÁSA:MOSOLYVARÁZSLÓ

Azt gondolom,minden embernek van valami fajta küldetése. Kinek a gyógyítás, kinek a politika, másnak a színészet, megint másnak a kutatás. Gyanítottam, hogy nekem nem valami ilyesmi jutott osztályrészül, lévén hogy még nem vittem véghez semmi világhírű, Nobel-díjra jelölt dolgot.
Inkább azt kezdem érezni, hogy szép csöndben végzem a mindennapi munkámat és mellette a blogírásba bújtatom a kis küldetésemet.
Ahogy jönnek a visszajelzések, amikor azt mondják,hogy belenéztem a blogodba és jókedvem lett, pedig pocsék hangulatban voltam, na ez az amiért megéri itt kopogni a billenytűkön!
Ha egy valakinek is sikerül mosolyt varázsolnom az arcára, akkor nem keltem fel aznap hiába!
Teljesítettem a "küldetésemet"!
HÁMOLÁS /nem számolás/

Most arról mesélek, hogy Maci kinőtte a bőrét! Hámlik ugyanis, rémes módon! Keze,lába,háta tája! Hámlik és oda a barnasága egy nagy része!Erre bájosan közöltem, kinőtte a bőrét!Nem azt mondtam, hogy kihízta!!!A lökött kollégák persze arra asszociáltak!A szocializálatlanok!!!
FOGSZABÁLYZÓ

Ha Széchenyi megszabályozta a Duna folyását, akkor a fognéni megregulázza Dani fogait!
Remélem ma találkozom Danival és megláthatom, a nagy művet!!Sajnálom emiatt, nagyon!Kényelmetlen dolog és fáj amikor állítanak rajta!A szépségért szenvedni kell???!!!
Nekem is elállnak a fogaim /kiskoromban az ujjamat cumiztam/, de nem okoz beszédhibát!
Az hogy hüjeségeket beszélek, az nem a fogszabályozás hiánya miatt van!
Az hogy hüjeségeket írok, na az már más kérdés!Azt nem kell hallani másoknak, csak olvasni!
HARRY POTTER VS. SZENDI G. KÖNYV

Nem lehet a két címben szereplő könyvet egymással sem párhuzamban említeni, sem egymás ellen indítani.
Csak azt szerettem volna leírni, Maci makacsul ragaszkodott a Harryhez , én pedig a sógornémtól kapott, zseniális Szendi G.könyvhöz.Ez volt az esti csata!
Kérdés a répatortáért: ki kap előbb agyficamot kettőnk közül?
JAVULÁS ÚTJÁN

Miután Andika orvos , megjavultak a a telefonok.Na jó, nem azért javultak meg, mert ott volt a doktornéni, hanemmert valószínűleg lenyugodtam kicsit.Szóval sim-kártyákat raktam később össze-vissza, és atelefonok szótfogadtak.Kivéve a pda. Ő továbbra is beteg!Brühühü

Maci meg továbbra is olvasott este, rendületlenül.Csak a +asztár válogatóján bírt alapok nélkül.Akkor ugyanis a füleit tolta előre és elborzadt.Én is!
Ennyi fals hangú, süket , két lábon járó marhát rég nem láttam csokorbakötve.
Lehet hogy nekem is kellene indulnom! Fülem van, hangom nincs! Igaz akkor idulhatnék a +atáncban is!Lábam van, érzékem nincs!/illetve van, de titkolom!/
Volt 1-2 jóhangú induló, gondolom majd felbukkannak később!
AGYFICAM ÉS FÜLHUZI


"Harry Potter száműzését a donyecki iskolások kötelező világirodalmi olvasmányai közül a nagyváros egyik ismer üzletembere, egyben kerületi önkormányzati képviselője, Olekszandr Adamov indítványozta, aki szerint J. K. Rowling könyvei olyanok, mint a gyorsételek, csak nem gyomorfekélyt, hanem "agyficamot" okoznak.Az UNIAN hírügynökség beszámolója szerint Adamov a kis varázsló kalandjaiban való elmélyülés helyett Astrid Lindgren svéd írónő Harisnyás Pippi-sorozatát ajánlotta a felnövekvő nemzedékek és a tantervkészítő pedagógus szakemberek figyelmébe, amit a képviselőtestület tagjai szintén támogattak voksaikkal."
Ezt olvastam ma reggel a privátbankár.hu oldalon.Egyébként ez egy nagyon jó kis sokoldalú-oldal!Sokszögű-sokszög!!
Szóval agyficam?Ez egy új betegség, az oroszoktól!Bokaficamot lehet kapni Harry Pottertől, ha az ember átesik a földön hagyott könyvön, de az agyam nem tud jobb esteben kijönni a koponyámból és egyébként is rögzítve van odabent.Szalagokkal a két fülemhez!höhöhöhö
Szóval agfyicam?Akkor mostantól figyelem a jeleket Macin és Danin is!Mindkettennagy Harry-rajongók!A férjem csak úgy falja az oldalakat; biztos éhes!Pedig főzök neki, de hát Harry Pottert nem tudom lefőzni!
Tegnap is olvasott, kb.300 oldalt.Ezt nem csodálom, mert a legobb amit tehetett, mert sajnos nem voltam tegnap beszélőviszonyban, még magammal sem!Bal lábbal kelhettem, ami nem csoda ha az embernek 2 van.Semmi nem jött össze, semmi nem működött!A telefonok megadták magukat!A pda kipurcant, hívás közben szétkapcsol, kikapcsolja magát, nemlehet életet kehelni bele.Megy a kórházba!Azt gondoltam én is megyek a sárgaházba; de pechemre bezárták!
Két másik telefonom is meghüjült: a csangőhangok elhallgattak, az sms-ek síri csöndben jöttek be,érkezésükről nem tudósított senki.Na akkor görbült le a szájam igazán...
Aztán elmentünk megnézni a csodálatos plakátokat,majd hazasétáltnk.Ez igen nagy dolog!
Sétálni szeretek, csak nem tudok gyorsan.Maci viszont rohan séta néven.Igaz az Ő lábai az én nyakamig érnek.Tehát amig egyet lép Ő, én hármat!Szóval 4*100 vegyes sétában hazanyammogtuk magunkat.
Matematikai feladvány következik, a nyertes répatortát kap:
Az Andrássy út kb.2,5 km hossszú, ezt földalattival kb.15 perc alatt meg lehet tenni.
Hazafelé ugyanez gyalog, igaz a Dózsa Gy.út egy része az 56-osok terétől a Gorkij fasoron át, érintve a Munkácsy utcát, át a Bajza utcán, Alsóerdősor street, Szalmátlan Piroska ulica,a Lövölde tér, Király utca,Zeneakadémia, Anker köz, Bajcsy-Zsilinszky úton át, zebrák és marhák tömkelegén túl másfél óra lett!Kérdés:hanyas cipőt hordok?

Miután hazavergődtünk, Andika és aranyos ura felköszöntöttek.Nem érmet kaptam, mint a leglassabban sétáló csiga, hanem az elmaradhatatlan szülinapi fülhuzi jött!És kérem a konyhámban üdvözölhettem egy igazi csattos üvegbe rejtett ,igazi olasz, igazi hidegen sajtolt, igazi szűz, igazi extra, igazi olivaoljat!
És kérem 1 év kitartó nézése után /amiről Andika nem tudhatott/ a konyhámban üdvözölhettem egy üveg Modenából idekiránduló balzsamecetet!!!Tatatatammmmm!!/ez volt a harsona/