2010. december 22., szerda

SAJTBÓL VAN A HOLD

Ma találtam rá erre az ínycsiklandozós honlapra, Panni sajtműhelye néven. Gyanítom valamikor tavasszal ellátogatunk Biatorbágyra, megnézni és kóstolni Pozsa Panni sajtjait!
Addig maradnak a képek és a receptek, bár én ellentétben Éva barátnőmmel, nem merek itthon sajtolni!



http://hazisajtkeszites.hu/panni-sajtmuhelye

2010. december 21., kedd

MESÉL AZ ANGYALI ERDŐ


Visszatérek picit a múltkori bejegyzéshez. Nem írtam az adakozott "fáimról", köztük is az egyik szívügyemről, a Dóri Házról.
Pécsett megnyílt, első magyar gyermekhospice ház célja a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek ápolásában rendszeresen nyújtható mentesítő szolgáltatás, és a terminális állapotban lévő gyermekek számára az elmúlás, a búcsú méltó biztosítása az ápoló személyzet és a családtagok jelenléte mellett, békés környezetben.
http://www.szememfenye.hu/hu/dorihaz.html

2010. december 20., hétfő

ANGYALOK ERDEJE




Anyutól jöttünk a kórházból, amikor a  Dózsa György úton, valami furcsa csodás fényáradatra lettünk figyelmesek. Az Angyalok erdeje volt az!
Tegnap csikorgó hidegben bemerészkedtünk és mesés helyen sétáltunk!500 darab feldíszített fenyőfa van ott, kivilágítva, hólepelben!!! Fent pedig a telihold ragyogott! Félelmetes és gyönyörű hely!

Jótékonysági rendezvényről van szó: az 500 db karácsonyfát és a hozzátartozó prezentációs helyet 500 Magyarországon működő vállalkozás vásárolhatja és díszítheti fel, azzal a feltétellel, hogy pártfogásába kell vennie egy rászoruló nemes célt, amely ezzel a figyelem, a jótékonyság és a szolidaritás középpontjába kerül.
Az „ügy” lehet egy alapítvány, kórház, rászoruló közösség, személy, család, vagy akár egy templom is.

December 6-tól január 6-ig látogatható; a bejáratnál az angyalkuckóban vásárolható 200 forintért angyaltallér, amit a számunkra pártfogolni érdemes cél karácsonyfájánál elhelyezett gyűjtőládikába dobhatunk. Ezen kívül elhelyeztek egy információs táblát, amelyen feltüntetik a pártfogó vállalkozás kilétét, a díszítő(k) személyét, valamint egy  sms számot azért, hogy a látogatók szavazhassanak. A jótékonysági verseny lényege, hogy minél több sms szavazatot gyűjtsenek a rászoruló célok. A legtöbb szavazatot elérő ügy 5 millió forintos fődíjat kap!
Persze vettünk angyaltallérokat és bedobáltuk őket a ládikókba!
Próbáltam fotózni, de tömeg volt és eszelős hideg, így a képek rémesek lettek! Tehát azt ajánlom, menjetek szépen és élőben nézzétek meg!!!!!Este mesés, nappal pedig el lehet olvasni a táblákat és ihattok forralt bort is! Mondjuk azt este is lehet!! Meg állatokat is lehet simogatni: bocit, csacsit, barit! Majom az nincs!!!

fázós Maci


http://www.angyalokerdeje.hu/