2009. október 30., péntek

KŐSZEGI KÁRTYA QUARTET V.

Szombaton ki-rándultunk a kőszegi piacra, babot venni. Nem röhög a kedves Olvasó, bab Pesten is kapható tudom. De nyáron egy idős bácsitól vettünk 2 csomag babot és azt sírtam vissza.
Most is ott volt a bácsi a babajival.Nos drágáim,most 3 csomaggal vettünk , és majd azt jól megfőzzük itthon.
Hihetetelen nagyságú babok, megfőve kb.4-5 cm-esre duzzadnak meg.Nyami!!!
Pocsék időnk volt, így azt találták ki a fiúk, hogy inkább autózzunk át a szomszédos Ausztriába és ott nézelődjünk, majd onnan irány Sopron. Így is tettünk.
Azért útközben még világosban sikerült a templomot és az oroszlános kutat lefotóznunk, osztrák útunk előtt.

Nagyon tetszik a felirat rajta: " Ne menjen le a Nap a Te haragoddal!"




Jézus szíve plébánia templom világosban /impozáns építmény/



Esti bárányfelhőkkel az égen




Ober-Pullendorfban /Felső-pulyafalva/ nagyon szeles, csöpögő-esős időnk volt; zárás előtt értünk be a városba.Nem a várost zárták, hanem a boltokat.Még beugrottunk ide-oda,de ennyi.
Autóba vissza, irány Sopron. Honi városunkban is pocsék idő fogadot,ebédeltünk Nagyi palacsintázójában, majd gyors városnézés következett , a jeges szélben.


Snoopy a Szent Háromság szobor előtt
/A Fő tér közepén álló Szent Háromság szobor a magyarországi barokk szobrászat egyik legértékesebb alkotása. A fogadalmi szobrot a 18. század végén fellépett pestisjárvány idején emelték./




A Storno-ház sarka a Városházával, háttérben a Tűztorony kis darabja




A Petőfi Színház






Gambrinus-ház /Ezt az épületet tartják Sopron legrégebbi városházának. Az erkély mögötti szobában jegyezte le Gugelweit János, városi jegyző a Soproni virágéneket, amely a magyar nyelvű világi költészet legrégibb példája./


KŐSZEGI KÁRTYA QUARTET IV.


Péntek este hogy hívek legyünk a címhez, nekiálltunk kártyázni. Illetve nekiültünk, a jól megszerzett műanyag asztalon volt a kártya,a 2 fotelágy kényelmében Snoopy és Maci üldögélt,mi pedig a két fehér műanyag széken ülve vertük a blattot. Illetve inkább beleszorulva, merthogy 2 bájos pléddel ki lettek bélelve nekünk, Maci jóvoltából.
Sikerült éjfél utánig játszani az itthonról vitt kártyákkal (Lobo 77, 8 1/2, Vigyázz 6, Póker, Uno ) és a társasokkal (Uno-pörgetős,Tabu). Az utóbbit most ismertük meg Medvével, így egy kicsit bénáztunk, de nagyon jó volt. A póker-party persze röhögésbe fulladt; nekem meg kell tanulnom nagyban játszani.Na ja kérem a zsetonok színe sem mindegy!
Az este folyamán a fiúk megittak 2 üveg bort, én egy colát, egy colát Snoopy. Nagy fogyasztás nem volt! Viszont az üres üvegek és a cigaretta csikkek a mi ablakunkban sorakoztak, ezt soha nem mossák le rólam:iszom és dohányzom! Pfújjj!!


Az ablakban itt már 3 üveg van, a 2 átjátszott este nyomaiként, 3 macskával




A macskákról is ejtek szót.Volt 4 felnőtt cicus, és 2-3 kicsi cica. Na a 2-3 kicsit elajándékozták, maradt nekünk 4 nagy macsek. Aki mindig éhesek voltak, persze.

Snoopy fotói a cicákról /itt még egyiküket sem ijesztegette koala /

1 cica, 2 cica, 100 cica jajjjjjj


Fekete cica



Snoopy a kedvenc kíváncsi cicával /ő volt aki bekandikált a mikrosütő ajataján, megnézte mi van bent!!/




Anyu maradék körözöttjét eszik / a jobb oldali cica a mancsáról nyalakodta, a bal oldali cica rendesen evett a tálkából / No politika!!!!


Macsekok a disznósajtot eszik jódolgukban

2009. október 29., csütörtök

KŐSZEGI KÁRTYA QUARTET III.


Sikeresen beértünk Kőszegre péntek délután, mint említettem tele hassal.A Gyöngyvirág Panzióban kedvesen fogadtak,úgy mint nyáron,és a becsekkolás után elfoglaltuk főhadiszállásainkat!
Az apartmanok nagyon kis helyesek voltak, tisztaság volt mindenütt!Aztán belaktuk és enyhe rumli lett!

Apartmanok egymás mellett lent / a képen látható fehér műanyag székeket és az asztalt bevontattuk és azon reggeliztünk, meg persze kártyáztunk!!!/


Az ágyak kicsit rövidnek bizonyultak, még az én rövid kis csülkeim is lelógtak róla, ezért Maci alámtolta a 2 puffot/ ágyhosszabbítás gyanánt/


Konyhácska felszerelve mindennel

Gardrób a frigóvalSnoopy és koala kedvenc fotelágyukon

Játszóház és csúszda /10 év alattiaknak/



Fa kisvasút / sztrájk előtt/


Libikóka /20kg alatt/ és diófa /már diók nélkül/


A libikókás diók szárításkor


Diók





Őrületes nagyságú diók /a panziós nénitől kaptam karácsonyfa dísznek!/ mellette a híres kőszegi gesztenyék és egy szépséges toboz

KŐSZEGI KÁRTYA QUARTET II. /A GÖDÖRBEN/


Nem bírom ki, hogy ne írjak a szombathelyi Gödörről. Már megint a kaja....



Ez a látvány fogadja a betérőt

Hangulatos kis pincehelyiség



A falon ez a magáért beszélő kép

A "mi asztalunk" /úgy emlékszem először is itt ültünk, nyáron/



Az étlap,amin úgy elkezdtem röhögni, hogy a pincér is elmosolyogta magát /boldogok a lelki szegények, ha már nem éhesek/
Az étlap olvasható az éttermi weboldalon!!!!


Szóval a menü 4 főre /koala nem kapott, a kocsit őrizte ugyanis/
Rántott Trapp Pista hercegnő burgonyával,Rántott velő tartárral és hasábburgival, Józsi bácsi töltött húsa burgonyával/fél adag, ami Pesten egy adag/,Sajtos brokkoli golyócskák krumplival, 2 túrógombóc /3 nagy gombóc= emberes adag/, 1 jegeskávé fagylalt /pohárral/, 4 ásványvíz, 1,5 dl jóféle vörösbor, 1 kávé, 1 cappuccino.
Nem volt 10.000.- forint az egész!
Tessék mondani Pesten nem nyitnak ilyen éttermet??????????


KŐSZEGI KÁRTYA QUARTET I.


Az októberi hosszú hétvégét Kőszegen és környékén töltöttük, testületileg. Tehát 4+1 fő kelt útra péntek reggel (4 ember és 1 koala). Koaláról nem is sejtettük , milyen jó kis útitárs lesz!!!
Szóval nekiindultunk a nagy útnak és Szombathelyen táboroztunk le először. Megnéztük kicsit a várost, a szép Fő teret, a belsikátort, a Templomot. Majd jól lefényképezkedtünk a téren lévő szökőkútnál/nem akart elszökni!!!/.

A Fő téren lévő szökőkút, ami nem ment sehová






A kút közelebbről



A kút egész közelről, előtte Snoopy posztol



A kút Faunja /őt a fa unja?/


A szeles városnézés után,miután a lelkünk kifagyott és éhenhaltunk kicsit , elindultunk az egyik legjobb honi étterembe! Sikerült degeszre enni magunkat!!!Pufff!
Gödör Étterem http://www.godorvendeglo.hu/index.php


Maci kaja és a bejárati ajtó előtt, nagyon éhesen



A Smidt Múzeumi villamos amire mindannyian felszálltunk / igaz nem értettük hogyan kerül villamos Szombathelyre, miután sosem volt villamos sín ott!!!/












Kicsit kövéren, szélfúttan, villamos sín nélkül tovább utaztunk Kőszeg felé....


























































2009. október 27., kedd

LECSÓÓÓÓÓÓ
A cím és a blog-kép jelen esetben nem a kajára értendő: a nagysikerű L'ecsó /Ratatouille/ című rajzfilmre történő utalás!
Ugyanis kedves Olvasók, nem egerünk van már, hanem vándorpatkányunk!!!
Mauziék elköltöztek az örök vadászmezőkre,legalábbis úgy néz ki! /gyorsan kopogjuk le: 3* kop!/

Szegény kis sajtzabálók vagy éhenhaltak a műanyagdobozba zárt kaják miatt, vagy infarktust kaptak mérgükben, mert Bábolna Bio méreg volt a kajájukban!




No de az Élet szép, és a lemezgyárat nem hívtam!
Helyette egy vándorpatkányka adott randevút az "idős Hölgynek" /Anyunak/ egy verőfényes vasárnap délelőtt, a garderób szobában! Mit mondjak nem túl romantikus: Anyu teregetett némán a fürdőszobában, szemüveg nélkül persze. Miután nem lát túl jól, azt gondolta egy darab szürke pacsmag leesett a földre /mondjuk egy fél pár zokedli/ és lehajolt érte.De szerencsére működött a sokadik érzéke és észrevette, hogy a pacsmag egy kis élőlény!!!Aki nem akart mozdulni!Mama szegény azt hitte, a kis pacsmag eltávozott az élők sorából... átlépett felette többször is, majd kiment a konyhába főzni.

És akkor egyszer csak ahogy főzicskél, háttal az előszobának, érzi hogy valaki bámulja Őt!

Megfordul és ott ül a patkányka a szőnyegen!Ment Mama után, tanulni főzni???


Persze a frász kerülgeti ilyen esetben az embert; a patkányt nem annyira! Berohant a műhelybe a kis pacsmag, majd nyoma veszett!
Ma délelőtt kihívta a ház a Bábolnai Rágcsálóírtó Rettentő nagy Zéertét!Szóval hoztak rózsaszínű mérget megint, körbedobálták a lakást vele. Az udvaron is megkezdődött a hajsza, az avar alatt sok kis jóhiszemű-jogcím-nélküli-lakó van. Őket kell kilakoltatni!


Három kis komment kívánkozik ide:

1.székes Fővárosunkban a metró-munkálatok miatt előkerültek a mélyből a patkányok, városszerte. Különösen örülök, hogy a Kálvin tér közelében egyre többen vannak, mert felszállnak a metróra és a Deák térnél leszállnak...

2.Maci néninél is volt nemrégiben patkányka: ott legalább nem ment be a lakásba, hanem a gangon üldögélt az egyik virágcserépben.

3.Kőszegen a belvárosi zöldségesnél, fényes nappal a járókelők örömére szaladgált egy szépen fejlett patkány. A zöldséges hölgy nem örült annyira, bezárkózott a kis pavilonjába és onnan kukucskált kifelé.Patkány barátunk szerzett egy gesztenyét magának és eltűnt a zöldséges rekeszek alatt.