2014. augusztus 10., vasárnap

ETNA- LOVELY DAY !!!


Szombati after-szülinapi ajándékként Etna-látogatásra indultunk! Már nagyon izgatott voltam, hogy meggyógyult-e teljesen??? Sikerült szegénynek összeszednie egy méh-gyulladást,ami  ugyebár embereknél is roppant kellemetlen dolog...  Nos az antibiotikum+normaflore működésbe lépett, de a gyógyszer mellékhatása is jelentkezett: a bélflóra megsínylette a gyógyulási folyamatot! Irány hajnalban az állatkórház, vérvétel, infúzió, idegeskedés,diéta, még több odafigyelés. aggódás a négyzeten...
Jelentem tegnap semmi nyoma nem volt a betegségnek!!! Hazaérkezett a Gazdi is, meg persze a gondoskodás is megtette hatását! Na meg arról már nem is beszélek, hogy vittünk "gyógyító-hatású" gumi sünt!!!! Szerintem az hatott a legtöbbet! Meg az új teniszlabda :)



fontos dolog az új játékot elmosni első használat előtt:

mondjuk a Gazdit, Tamást senki nem pótolhatja, a betegségek hátterében meg tudjuk jól, lelki eredetű problémák is vannak! 

csak remélni tudom, leszek olyan jó gazdija-barátja az én kis kutyámnak, mint Tomi Etnának!!!

Hajni, a gazdi-mama is fontos gyógyító hatással bír ám! ja meg Ő töltötte be a diétás nővér szerepét :)


új info, hogy a kutyus ne nyelje le a sípolós játékok kis méretű sípját: egy kiszanált zokniba kell belekötözni! az ötlet jó, így tovább megmarad a sípoló hang, a szomszédok örömére!!! (meg persze nem kell figyelni, kakilás közben sípol-e egyet a kutyus?)

Dinnye-evés után lepihent a kis csapat és így Etna is megnyugodott, lepihent az asztal alá, a hűs árnyékba (persze úgy, hogy mindannyiunkat szemmel tarthasson) és békésen elaludt. Ahogy néztem Őt, egy érzés suhant át hátul a nyakamon.Volt már ilyen, úgy érzem Angyalok suhannak el mögöttem!!! Azt éreztem, ha Etnának baja lenne, belepusztulnék!Oda adnám érte a fél életemet is , ha kell! Mintha egy kis részemmé vált volna már, mintha különleges szeretet kapcsolna Hozzá!
Ilyen lehet az, amikor fontosabbá válik valaki, mint saját magam!!!!Ilyen lehet szülőnek lenni, amit én soha nem élhetek át; ezért is vágyakozom annyira egy kutyus után!!!!
Most éppen sírósan számolom a napokat, mikor láthatom Etnát!!!Még 20 nap és ha minden jól megy találkozhatunk!! Labrador kiállítás lesz és persze ott a helyem! Etna mellett!!!!!!

VADASPARKI KALANDOZÁS- KECSKEMÉT




A cím igazándiból így szólhatna: Vadaspark anno 1971! Mondjuk tény, hogy nem szabadna bántanom egy velem egyidős állatkertet, de ahogy én is renoválom magam, az állatkertet is karban kellene tartani!!!
Effektíve 1971 óta nem sokat változtattak rajta , sajnos pénz hiányában!A weboldalon nem találtam állatkerti-térképet, gondoltam a helyszínen biztos lesz.Mint a Budapesti állatkertben :)  Na Kecskeméten ilyen nincs, azt mondta  a jegyszedő néni, ki van rakva egy nagy és azt nézzük meg! Próbáltam lefotózni, nappal szemben egy 2 * 1 méteres üveg mögötti kézzel készített darabot, de lehetetlen olt. Így Maci megjegyezte a kis fotómemóriás agyával, erre kell menni: Hahahaha az egész állatkert olyan pici, hogy  óra alatt körbe lehet sétálni!!! Ez ugyanis Magyarország (és szerintem a világ) legkisebb vadasparkja!!!
Az itt dolgozók mindent elkövetnek , amit csak lehet! Nem velük van a probléma, hanem a város-vezetéssel! Kicsit több pénzt áldozhatnának a parkra!!!!Még jó hogy most, jó-szokásomhoz nem híven, éppen nem akartam éhen halni: nem volt büfé :(((

a vidrák cukik voltak nagyon, és kajáért kuncsorogtak



Ödön a tigris szundikált, nem volt hajlandó rám nézni (a napra lehet nézni, rám nem???)

Elérkeztünk a vadaspark legtutibb részéhez, a Trófeák Házához! Itt röhögtünk a legtöbbet, másik 2 látogató rajtunk röhögött! Sajnos nem bírtam visszatartani magam és miután bemutatkoztam több kitömött kacsának,megvilágosodtam a trófeák kitűnő kalaptartó mivoltáról,mosolyogtam a gnúnak és szemeztem  a zebrával is, rátaláltunk Maci kikészített "repülő" őseire is! Ki találta ki, hogy szegény megnyúzott medvéket a plafonra kell aggatni ? Nem is beszélve a pókhálókról, amik a trófeákkal egyidősek lehetnek!

nyest agancson (életkép a középkorból?)

Maci ismerkedik az ősökkel

repülő medvék a plafonon :)

a nagy csapat

Pumbaaa!!!

szigorú tekintetek

Rátaláltunk a másnapos tevére, ide-oda dőlt álmatagon, majd hajlandó volt egy fotó erejéig, elálló fülekkel rám nézni



Két cuki fehér farkas rohangált a kifutóban , mire Maci közölte: figyelj ha tapsolok meg fognak állni! Ja az egyik úgy látszik megdermedt a tapsra :) Földeb gyökerezett a lába!


Elérkeztünk sétánk során a kedvencekhez: az Oroszlánokhoz!Mondjuk ez a rácson át fényképezés nem egy nagy siker-történet,emiatt is csinálták meg a Budapesti Állatkertben (meg persze máshol is), hogy üvegen keresztül nézzünk oroszlán-szemet! Farkas-szemet az előbb láttunk!   Legközelebb talán bemegyek hozzájuk, ebédnek!?



Játszótérke, három kétfejű állatkával  meg egy lóval:)


Mosó Masa Mosodája!!! Mosó Macik akcióban, dinnye-evés a köbön!!!


Béla a vaddisznó

Cukikák: a szurikáta-band :)

Sentinell, az őrszem

tányér-harc :)


portré :)

Julien, a gyűrűs farkú maki gyerek

ormányos maci :)

ÓRA-KÁNAÁN



Tobzódás a jóban, avagy a Hanga Óramúzeum meglátogatása! Végre valahára egy fél évszázados óragyűjtemény méltó helyére került.Sok éves huzavona után Kecskeméten a Bozsó Gyűjteményben kapott helyet Hanga István órás-mester gyűjteménye!!
Érdemes ellátogatni oda, ugyanis nem csak az órák mesések, hanem a Bozsó Gyűjtemény is fantasztikus darabokból áll!
Szerencsésnek mondhatom magam, mert Hanga Istvánt  közel 20 éve ismerem és tisztelem! Hihetetlen nagy szakmai tudással bíró mester és nem utolsó sorban nagyon kedves Ember!
Íme egy pár kép ízelítőül, de mondom mindenkinek , ezt látni kell!!!!

Hanga órásbolt, anno 1927 Kalocsa



a kecskeméti Nagytemplom torony-órája restaurálva

az óra a múzeumban is látható életnagyságban

csodák óriásban :)


különlegességek tömkelege :)







végül, de nem utolsó sorban a favoritom: a Magyar Rádió egykori pontos idő órája :)


A kiállítás megtekinthető csütörtöktől vasárnapig, 10 és 18 óra között Kecskeméten, a Bozsó Gyűjtemény-Gyűjtemények Házában, Klapka u.34.