2011. április 15., péntek

ÉGIG ÉRŐ FŰ






A velem egykorú "nyugdíjasok" emlékeznek még az Égig érő fű című, 1979-ben készült,kultikus gyermekfilmre! Janikovszky Éva írta, majd Palásthy György rendezte filmre.
Poldi bácsi 40 éves parkőri munkájából nyugdíjba készül és folyton emlegeti, hogy "Csak az a szép zöld gyep, az fog nekem hiányozni, semmi más !"
Nos most Poldi bácsi helyére képzeljetek el engem.40 éves leszek nyáron, és a szép zöld gyep hiányzik már most!
Kedvenc /és egyben egyetlen Férjem és Medvém!!/  2 hete hét végén eljött velem szúnyogriasztó-növény-palánta-vásárlásra!Nos találtunk is, de irtó drága volt!Szúnyogot is írt, meg a  vásárló pénztárcáját is!
Na bedühödtünk és a Baumaxban vigasztalásul Medvécske kitúrt egy 1 kilós RAPID fűmag csomagot!Röhögtünk egy nagyot, mi a fenétől rapid? De azért beültettük a balkonládikókba tudományosan.Ami azt jelenti, hogy elolvastam szépen a használati utasítást:4-5 dkg fűmag mondjuk 2 négyzetméterre.
Na ja, de én és a mértékegységek, az két más világ.Vizuálisan elképzeltem:a legkisebb helyiség nálunk úgy 1,5 négyzetméter lehet, arra 4 dkg magot elég kevésnek ítéltem, arányában.
Így aztán balkonládikónként egy nagy maroknyi magot nyomattam, legyen szép dús gyep!Hátha UEFA döntőt játszanak majd a hangyák rajta!Minden nap locsolgattuk, tudományosan:esőztető locsolás!A kisebbik narancssárga gyermek-locsolókannával pancsiztam!
Persze napokig semmi nem történt, azon kívül, hogy a dög madarak az udvarban ki akarták zabálni a magokat! Aztán fürödtek a ládikóban a nedves földben, de úgy hogy tiszta föld lett minden körben.
Pár nap után elkezdtek kibújni a kis fűmanók! Na kitaláltuk, hogy szembeszállunk a Hitchcock-madarakkal, mert vasárnap odáig fajult a dolog, hogy partvissal kergettem egy fekete rigót!!!
Vágtam ki helyes kis szúnyogháló darabokat és fogvájó pálcikákkal a földhöz erősítettem!Túljártunk a szárnyas veszedelmek eszén!Eddig!
Ma reggel füvet nyírtam, igazi fűnyíró ollóval!Igen röhejesnek ítéltem a dolgot, mert a balkonláda szélessége kb.15 centi, a hossza pedig úgy 35 cm.Nos az olló kb.18 centi hosszú!Höhö!!!
Igazán először valami gépre vágytam, mondjuk egy nullás-gépre vagy egy orrszőr-nyíró-kézi-készülékre!
De be kellett érnem a fűnyíró ollóval....

GYEP

A MAJORSÁG

2011. április 10., vasárnap

BŐR CSODÁK

Egy véletlen folytán ismertem meg egy különleges tehetségű fiatalembert.A privát életben egész prózai foglalkozása van, de gyanítom amikor egy kis szabadideje van, akkor végre nekiáll alkotni!
Mesés szépségű bőr-csodák kerülnek ki a kezei közül!!Megosztom Veletek, hátha valaki beleszeret valamelyik alkotásba, és szeretné magának tudni!!!


rózsás doboz
kulcstartó rózsával
szarvasos kulcstartó
kedvencem: a női fej
a lovak szerelmeseinek
késtartó vadászoknak