2009. december 19., szombat

BRRRRR

Megérkezett a hideg! A konyhámban 15 fok van, tehát nincs valami banánérlelő meleg. Fűtés nem lévén, csak úgy üldögélni , na azt nem lehet.Komoly előkészületek kellenek a reggeli elfogyasztásáig, mert a bundabugyi, a jégeralsó, síoverall, polárpulóver, kötött zokni , fülmelegítő összeállításban elég nehéz az embernek elfogyasztani a reggeli kakaóját!

Tegnap nagyon kreatívak voltunk, 2 darab műanyag fából varázsoltunk Karácsonyfát!
Nagyon szeretem a fenyőket, de lakásban nincs keresnivalójuk kivágott állapotban!! Hangsúlyozom az élő fenyőket szeretem!! Macival azon vitatkoztam, hogy miért kell szegény fáknak elpusztulniuk Karácsony táján. Erre az a válasz érkezett, hogy ezek a fák olyanok, mint a csirkék:azért lettek nevelve, hogy megegyük/feldíszítsük őket!
Lehet hogy újra vegetáriánus leszek!Vegetári Jánosné!

Az első nagy fát déli 11-től, délután 5-ig csináltuk! De megérte , szép lett!Kép majd érkezik!
Aztán elmentünk kicsit fagyni/sétálni.A Jókai téren volt dolgunk, odáig földalattiztunk, visszafele sétáltunk.
Hazaérve kicsit kiengedett a fagyott lábam és kezem, majd nekiálltam Maci legnagyobb örömére az otthoni fát is feldíszíteni. Nem lett volna máskor idő rá; a Jézuskának sokfelé van dolga, hozzánk most kicsit korábban hozta a fát!

2009. december 13., vasárnap

HULL A HÓ




Sok éve már a hagyománynak, hogy Sünivel értesítjük egymást, ha hull a hó! Lehet az sms vagy telefonhívás! Ma reggel megelőzött, 1:0 oda!

Addig bámultam a monitort, hogy nem vettem észre időben! Most Süni kapott egy j/h/ópontot!

MÉZES ÉLET

Tegnapra megszáradtak a mézeskalácson a rajzok.Persze amikor az ember szeretne tökéleteset alkotni, mindig valami közbeszól.A fránya fehér íróka jól besűrűsödött!Brühühü!

Végre az itthon is beharangozott cukortollak beszerzése is sikerült.Igaz hogy közelharcos küzdelmek árán, a Tescoban , és az is igaz hogy tegnap éjjel.Tehát már rég kész voltak a kalácskák, mire hazaértek a tollak.De az osztrák beszerzésből származó , Schwartau gyártmányok legalább nem hagytak cserben!
Dr.5ker tollak /persze a csak fehér kivitel nem kapható!/
Óra a könyvespolcon /amíg nincs meg a végleges helye, itt méri az időt!
Órák ruhában pihennek a pamlagon



Szóval drágáim minden ahelyére kerül lassan; a mézesek belekerültek a kis bopp tasakjukba. Ugyanis celofán már nem kapható, vagy nincs forgalomban. A jó kis beszerző helyemen ezt árusítják, így a helyes kis tasakjukban várják sorsukat: az új tulajdonosokhoz mennek karácsonyozni!
A beszerző helyem, ahol nagyon sokféle csomagolóanyag van, és érdemes odanézni:
OXIGÉNT MINDENKINEK

Fanny barátném érdekes vállalkozásba vágta fejszéjét! Az új és korszerű oxigénes víz előállításához szükséges oxigénszifon és oxigénes patronok kereskedelmét indította be!
Ma végre képes voltam elolvasni töviről hegyire a weboldalán a részletes leírást; ajánlom Nektek , megfontolandó dolgok vannak rajta:
Kattintgassatok a különböző pontokra és olvassátok el a számos előny miatt, pl. a mai nap használatos pet-palackos vízzel szemben is őrületes előrelépés!
Lusták kedvéért idézek az oldalakról:
"Tudományosan elfogadott tény, hogy a sejtek oxigénhiányos állapota kedvező táptalaj a rákos sejtek szaporodásához. A plusz oxigén megfékezheti bizonyos ráktípusok esetén a daganatok fejlődését. Az oxigénterápiát daganatos betegségek esetén a kemo- és sugárterápia kiegészítésére is használják.A mai kor emberének közel egyharmada oxigénhiánnyal küzd.A sejtek oxigén ellátását a sejtmembrán öregedése, az egészségtelen életmód (kevés mozgás, rossz táplálkozás, dohányzás, alkoholfogyasztás, stressz) károsan befolyásolja, ami a sejtek anyagcsere zavaraihoz vezethetnek.Az ember fáradékony, levert lesz, hajlamosabb a betegségekre. Amennyiben a szervezet elegendő oxigénhez jut, növekszik a sejtek energia szintje, nő az ember vitalitása, javul a közérzete.
Egy liter friss esővíz, vagy forrásvíz átlagosan 8-15 mg, az ivóvizünk már csak 3-5 mg oxigént tartalmaz. A palackozott szénsavas ásványvizek, üdítős italok, kávék oxigéntartalma megközelítően nulla.
Optimális és egyértelműen kimutatható egészségügyi hatást minimum 35-40 mg/l oxigén tartalmú vízzel érhetünk el. Súlyos légúti betegségeknél a vízzel adagolt oxigénnel megelőzhetjük az oxigénpalackos oxigénadagolást.
A 40 mg/l feletti oxigéntartalmú víz oldja a szellemi és fizikai fáradtságot, kedvezően befolyásolja a keringési és emésztési zavarokat.
Az oxigénszifonnal elkészített üdítő víz oxigéntartalma 2000-2200 mg/liter."
Aki bővebben szeretné tudni a történet folytatását, kattintson!!!