2011. szeptember 24., szombat

HORTUS HUNGARICUS 2.

A szabadtéri kiállítás részen menő gépekbe botlottunk. Persze ráizgultam a piros masinákra, ezek a másik gyengéim, a karácsony után! Sok kiállító sárga és kék gépet hozott, azokat büntiből le sem fotóztam!
De ezek itt szépek voltak és hagyták magukat fotózni is!

Ez elsőre kiütötte  a biztosítékot, nézzétek csak a márkáját!!!
hát igen a Ferrari ide is betette a lábát! Ferrai Testarossa kerti gép, a holnapi Forma-1 futamon milyen jól mutatnék benne!!!

És íme a jobb oldalon a TORO ROSSO istállóból is egy gép!!!

És persze a cabrio változat is itt van!

Red Buli lesz itt kérem szépen!!!!!!!!
Na valahogy elhúzott a kerti masináktól Maci és megnéztük a kertrendezési verseny indulóit! Volt egy pár zseniális alkotás, amik igenis használhatóak a hétköznapokban is! Különösen ha az embernek van kertje, vagy legalább egy 2 négyzetméteres terasza! Na nekünk már egyik sincs sajnos... Csak az álmok!

Az elsüllyedt hajó:

Az ábrándozós hely, a nyugalom szigete:

A gondolkodós sarok:

A Tündér-kert:Volt gyerek-kertépítési verseny is meghirdetve! Annyira édes kis virágkompozíciókat varázsoltak az ovisok, párat idefotózok!
Nevezetes-gyermek-kert-verseny-helyezettek
Visszaslattyogtunk a zárt térbe, és beleütköztünk kedvenc kerámiásunkba! Írtam már a Kovács Manufaktúráról, tőlük vettük a csodás zöld agyag-edényemet Balatonfüreden! Most itt is megcsodáltuk az alkotásokat és megleptem magam 3 új cserép-táblával! Aki meglátogat  az megnézheti!


http://www.kovacskeramia.hu/main/

Még ábrándozhattam kicsit a benti teremben, hogyan is díszíteném a kertem....
Talán a kavics-ágy fogadná a betérő vendéget elsőként; de nem ilyenen kellene aludnia!


Például ilyen bárpulton keverném a mojitot vagy a long island ice koktélokat :)


Na itt a vége felé megemlítem a nagy izgalmamat: elektromos autót is lehetett volna venni!WOW! Felismertem hogy az Állatkertben is ilyenek vannak zöldben.Erre a tulajdonos megdicsért! Biztos látta rajtam onnan szöktem! Szóval hihetetlen cuki kis darabok, az egyik golfautó, a másik rendes járgány !A golfosat /nem VW!!!/ csak a fű mellett lehet használni, de  másikkal kimehetek a forgalomba!!!Képzeljetek el, mint Fittipaldi Ödöné 40 km/órával /ez a maximuma/ tépek az Andrássy úton, a csomagtartómban 100 kiló szalmával a vízilovaknak! Maximum hajat téphetek, mert lelassítanám a forgalmat! A tulaj szerint nyugodtan mehetek, különösen hétköznap délutánonként!Akkor ez még gyorsnak is számítana a környékünkön! JEEEEEE!Lobogna a hajam!Maciéról nem is beszélve!Golf-Cabrio Zoo!!!!!!!!!!!
http://www.birdiecar.eu/

Kár hogy nem piros...
HORTUS HUNGARICUS 1.


Becsattogtunk a SYMA csarnokba kora délután.Gazdagabbak lettünk egy pink-rózsaszín karszalaggal és néhány tapasztalattal megint. Lassan minden hétvégén begyűjtök egy újabb karszalagot, egész gyűjtemény lesz az év végére!
Igazándiból az Etyeki kezes-lábos fesztiválra indultunk, de úrrá lett rajtam az idegroham amikor megtudtuk tegnap, hogy érthető okokból kifolyólag Etyeket lezárják ilyenkor! Választhattunk hogy Kelenföldről vonatozunk, Pestről buszozunk vagy Biatorbágyon valahol ledobjuk a kocsit /a viaduktról netán/ és onnan a Matuska Szilveszter Toruristtal megyünk! Na lelki szemeim előtt megjelent a tömeg, ahogy nyomorog az aktuális sárga Volánbuszon!Jajj!
Inkább a virágok győztek, irány a csarnok! Na most mondjuk itt is őrjöngött a jó-nép, özönlöttek a virágcserepeket cigölő férjek, a fotózkodó mancikák,  a lézengő virágkedvelők. De áttörtük a tömeget és bevettük a várat!
Első lépésként belebotlottunk a bonsai-okba. Nagyon kis édesek voltak, kicsik és még kisebbek, sőt óriásiak is voltak ott. Maci profin megállapította,hogy  a2 méteres bonsai eredetileg valószínűleg 20 méteresre nőne.
Így készül a Barbie baba és Ken is vajon? Mijüket vágják vissza?
A Giga-Bonsai


Voltak mindenféle versenyek, amiknek az indulóit és persze  a győzteseket is kiállították! Párat lefotóztam, a teljesség igénye nélkül!öröm hogy "új szelek" fújnak és végre izgalmas dolgok kerülnek előtérbe, nem csak a régi klasszikus stílus!
a kedvenc almás

dugófa :)

zőcség-gyümi egyrakáson

Mendegéltünk és elénk tornyosultak irdatlan nagy méretű cserepek!A szlogen is jó volt hozzájuk: "Ültesd el magad!" A Facebookra fel lehet tölteni magunkat, ahogy ülünk a lila cserépben!
A fotózkodós cserép műanyagból volt és kisebb is volt a képen láthatóaknál, erre kedves férjem megjegyezte, hogy nekem talán a nagyobbat kellene leszedetni.Na ezek után,érthető okokból kifolyólag, nem ültettem el magam!

Voltak helyes kis kiállított életképek, persze profi virágkötők készítették, szakavatott kezekkel!!!És persze  a látogatók meg jól beültek az enteriőrökbe!No problem, csak nem kellett volna beköltözni némelyikbe életvitelszerűen! Az egyik helyről ki kellett nézni egy nőcit, mert a férje beültette és modellnek képzelte.Egy kép erejéig  rendben van, de miért kell egy fél délután mindenkinek őt is belefotózni a képbe???
Na többe elüldöztük végre!Azt nem értem, miért nincs ebben az országban kultúrája a rendezvényeken történő viselkedésnek?Miért kell belegyalogolni ha a másik fotózik? Sok víz fog lefolyni a vén Dunán, mire az én időm beköszönt!
A kép jobb oldalán lemaradt a pad, amelyen Mancika pihent, amíg el nem üldöztük!

A legtündéribb enteriőr / a Mikulás nyári szállása szerintem/

Felirat a sparhelton? Szépasszony, a la Mikulásné!

Nyári ruci, lapulevélből!

Szebbnél szebb életképek; ötletek az otthon díszítéséhez profiktól!

Amerre a szem ellátott, ömlött a virág!!Gondoltam belefekszem az egyikbe, de valószínűleg kitiltottak volna, így nyugton ábrándoztam, a virág-ágyasokról!


És itt most elértünk az én gyenge pontomhoz!A Karácsonyhoz!!!91 nap még!!!!Jobbra a Mikulás számolja nekünk!A kiállításon volt már több helyen fenyőfa és díszek ! Bridzsit ezért nem merem ilyen helyre magammal invitálni, mert ott hagy az egyik fa alatt, had játsszak a díszekkel!Nos ezek a képek miatta/neki is készültek :)
Home Fashion dekoráció, a MammutbanQX Impex

Loidl

2011. szeptember 21., szerda

AKI CORAN MEGY NYUGDÍJBAHogy cora reggel  kollektíven jókedvünk legyen!


Miután  nyugdíjba vonultam a feleségem ragaszkodik hozzá, hogy vásárlásnál elkísérjem a CORA-ba. Sajnos, a legtöbb férfihez hasonlóan a vásárlás engem halálra untat. Ezért legszívesebben gyorsan végeznék, de a feleségem, a legtöbb nőhöz hasonlóan, imád össze-vissza csellengeni a polcok között.
 
A tegnapi nap folyamán a feleségem kapott egy levelet a CORA vezetőségétől, a következő tartalommal: Tisztelt asszonyom! Az elmúlt hat hónap folyamán az ön férje elég sok kellemetlenséget okozott cégünknek, amit tovább nem vagyunk hajlandók tolerálni, ezért úgy határoztunk, hogy az ön férjét
persona non grátának nyilvánítjuk, és áruházunkból kitiltjuk. Megértése elnyerése végett az alábbiakban felsorakoztatjuk férje, videó felvételekkel bizonyítható tetteit.
 
Június 15. Leemelt a polcról 12 doboz óvszert, amiket egyenként a gyanútlan vásárlok bevásárló kocsijába dobott.
 
Július 8. Az ajándék osztályon található összes csörgőórát 5 perces időközökkel beállította csörgésre.
 
Július 29. Leemelt egy nagy flakon ketchup-ot, aminek tartalmát a padlóra csöpögtette egészen a női vécéig.
 
Augusztus 7.  Odament egy eladóhoz és komoly, hivatalos hangon közölte vele, hogy vészhelyzet van az állateledel osztályon, kód 3 lépett életbe, azonnal menjen oda és járjon el az előírásoknak megfelelően. Az alkalmazott ennek megfelelően járt el, ami hatalmas pánikba torkolt.
 
Agusztus 28.  Elemelt egy "Vigyázz nedves padló" táblát és elhelyezte a szőnyegosztályon.
 
Szeptember 15. A sportosztályon felállított egy sátrat, és az arra járó gyerekeknek azt mondta, aki hoz párnát és pokrócot az otthon részlegből, azt beengedi a sátorba. A felhívásra 23 gyerek reagált pozitívan.
 
Szeptember 23. Az egyik eladó megkérdezte tőle, hogy segíthetne-e valamiben, amire a férje elkezdett üvöltözni, hogy miért nem hagyják békén.
 
Október 4. Az egyik biztonsági kamerába benézett, mintha tükör lenne, közben az orrát piszkálta és az kiszedett eredményt bemutatta a kamerának.
 
Október 10. A sportosztályon felvett egy vadászfegyvert, majd fenyegető hangot megkérdezte az eladót, hogy hol vásárolhatna idegnyugtató gyógyszert.
 
November 3. A gépkocsi osztályon különböző tölcséreket kipróbált magán Madonna stílusban, amit az arra járóknak bemutatott.
 
November 18.  Bebújt a konfekciós ruhákat tartó állványba, és amikor valaki elhúzta a ruhákat rávisított "engem válassz, engem válassz."
 
November 21. A hangos bemondó hangjára embrió pózt vett fel a szőnyegen és azt visította: "Már megint ezek a szörnyű hangok."
 
November  30. Bement egy próbafülkébe, várt két percet, majd elkiáltotta magát. "Úristen, itt nincs vécépapír". Az egyik eladónő elájult.      

2011. szeptember 18., vasárnap

EGY VASÁRNAP MARGÓJÁRA

Igen szomorú hangulatban tértem megint vissza Anyutól a kórházból. Talán emiatt is, meg hogy ne a négy falat nézzük, kimentünk az Andrássy útra, a régóta beharangozott rendezvényre.Autómentes hétvége volt, a belváros emiatt járhatatlan lett. De most gyalog mehettünk ott, ahol holnap már autóval száguldozunk talán!
Rögtön az út elején autóversenyt láthattunk.Alternatív megoldások versenyeztek egymással, gokart autó a villanykocsival.Hát egy ideig bámultuk, de aztán eluntuk és továbbálltunk!
A közvetítés teljesen profi volt, kamerák, kommentátor, hangosítás, riportok, stb. Tiszta Forma-1!


A box utca :)

Utána a "hajóhinta a Földön" nevű, "hogyan mozgassunk meg 30 embert" elnevezésű rendezvényt láttuk!Felnőttek és gyerekek önfeledten hintáztatták saját magukat, egy irdatlan nagy hajóban.Innen Okosan a földalattival szépen elsuhantunk a Hősök Terére. Ahol nem bírtunk felbukkanni a föld alól, olyan irdatlan tömeg volt!Itt már sejtettem, hogy előjön a tömegiszonyom! 5 perc után végre mint a vakondok előbukkantunk a mélyből!Na fent sem voltak kevesen! Sokan jöttek a nemzeti hanyatt-vágtát megnézni, de a nagy többség csak lézengett, sétafikált!
Láttunk egy nagyon jó kis ötletet: hogyan lehet egy szem krumplit mosás-hámozás nélkül, felszelve-kisütve eladni 690 forintért?!
Így:

Nos a tömegen kezdtük átverekedni magunkat szép csöndben, amikor elénk tárult a következő látvány: A Bizottság a Műcsarnokba megy!Az oszlopokon meg a huszárok vigyorognak...

De ami igazán felkeltette az érdeklődésemet, a kosaras autó! Rá volt írva, hogy bérelhető!Megmozdult a fantáziám, mi mindenre lehetne használni! Hát nézzétek meg, milyen kis kecses darab:

Na elértük a kézműves részt végre valahára!Csodás kis cuccokat láttunk, persze a felébe rögtön beleszerettem! De nem vihetek haza mindent ami tetszik, mert már így sem férünk be a lakásba!
De lefotózni szabad!

Gyengéim: a piros táskák!!!


no de ott alul volt egy helyes kis rózsaszín, ami tök nem az én stílusom de olyan kis tünci volt, egy fotót megérdemel:
aztán kiderítettem van zöldben is!!!jeeee!meg azt is megtudtam, hogy hol lesz  a következő kiállítás! innen üzenem a kis zöldnek:JÖVÖK!!!!

Hát na most a következő étkészlet-darabokkal nem tudtam mit kell csinálni, gyanítom ékszerek lehetnek a villák?!No de a kanalak útjelzők vagy mik???Aztán végre láttam valamit,amiről elsőre abszolút nem tudtam mi, de megtetszett! Az iparművész lány, Imecs Kata elárulta, vattatartó zsákocska, aminek a nyílása egy nyuszi farkincájának helye volt!Pamacs!!!
Találtam még párnákat is,amiket szerettem volna magamhoz ölelni és hazahordani!Igazán szép munkák, ötletesek és izgalmasak, végre nem mindennapi cuccok! Érezni a humort bennük és ez nekem nagyon fontos!Ne csak egy párna legyen, hanem valami kis műalkotás, amiben szíve-lelke benne van a megálmodójának! Kata párnái ilyenek! Vittem és vettem volna,de hát nem lehet minden az enyém!!!!
http://guboobutor.wordpress.com/diszparnak/

Kata és a pamacsok
Volt még ott egy nagyon nagy babzsák-fotel is! Itt megnézhetitek mi minden van még a Guboo tarsolyában: http://guboo.hu/

Volt közvetlen a pamacskák mellett egy "szépséges virág-kiállítás"! Mindig legeltetem a szemeim a "virág-szépségeken" , mert jót tesz a lelkemnek!Meg persze az ember lánya mindig tanul valamit! Ötletek a köbön!Aztán persze belebotlottunk a nap fény-pontjába: PIPI-SHOW! Fiúk élveznék a látványt: 16 pipi egymásba gabalyodva sütteti a hasát, a Szomjoltóság előtt! Lefordítva magyarra: 16 csirke, faszén-parázs felett,összecsomózott lábakkal, forogva sül a söröző előtt! Na ilyet még nem láttunk: