2008. augusztus 1., péntek

WOK

Ma wokban készül az ebéd, Sünné kedvéért. Tegnap volt a Műgyűjtők éjszakája, de olyan fáradt volt mindenki, hogy lefújtuk. Inkább majd elmegyünk valamikor egy őszi rendezvényre. Szóval fájdalomdíjként készül a wokos kaja!
HALLATLAN TÖRTÉNET

Jut eszembe egy régi történet hal-ügyben.
Any és Apa elmentek bridzselni a közelben lakó baráti házaspárhoz. A bátyám és én /a 2 hős/ otthon maradtunk, ki -ki a maga szobájában szöszmötölt. Na egyszer csak csöngettek; az ajtóban állt Gyuri bácsi, a fogorvos, kezében 2 óriási tükörponttyal.A halak egy narancssárga centrumos zacsiban fickándoztak. Tátott szájjal álltunk Gyuri bácsi előtt! Odaadta a zacskót és elviharzott! Nem tudta mit hagyott ki, ha ott maradt volna!
Felmértük a pillanatot és cselekedtünk: megtöltöttük a fürdőkádat vízzel és a nylonzacsit beledobtuk. Valahogy, mint gyakorlott pecások, kipecáztuk a nylont a kádból és menekülőre fogva a dolgot, kirohantunk. Aztán leoltottuk a villanyt a füriben. Néha visszasettenkedtünk és megnéztük mit csinálnak a halak? Azt mondjuk gondoltuk, hogy nem másznak ki,de hátha bridzselnek! Riasztottam Anyát telefonon. A vonal másik végén enyhe csönd volt érzékelhető. Szerintem a kártyalapok akkor estek ki a kezéből!Höhöhö!
Játszottak tovább, és estefelé hazatértek a halakhoz!Na akkor már beállt a klinikai halál szerintünk. Az egyik szerencsétlen lebegett, a másik talán lesüllyedt a vízben.Aggódtam nehogy megfulladjon!
Frászt aggódtam, azon rinyáltam hogy megdöglöttek, mert nem játszottunk velük és sötétben voltak. Anya kapcsolt, hívta Piroskát az akkori házmester nénit.Piroska jött, a maga 130 kilójával és mikor meglátta a "döglött halakat" igen jót kacarászott.Nem haltak meg, csak mit tudom én miért, feldobták az uszonyukat! Uszonyatosan pocsékul érezték magukat a fürdőkádban! Talán ha bedobtam volna nekik egy sárga gumikacsát jobb lett volna???
Lényeg, hogy nagyon finom rántott szeletek lettek belőlük!Nem haltak hiába!
Apa mindeközben igen jól szórakozott halász családján!
ALKOTÓI HÁJSÁG

Jobban mondva, alkotói válságban szenvedtem mostanáig.Na jó ez így nem igaz,mert annyi meló volt így szabi előtt, hogy ki sem látszottam alóla.
Utálom a kapkodást, de sajnos ez elkerülhetetlen.Mindent szeretnék jól lezárni, nem elfelejteni.
A virágokat meglocsolni, a gázt lezárni, a computert kikapcsolni, az egereket megetetni. Igen kérem, jól olvastátok.Erzsikével tettünk egy esetleges szürke látogatónak eleséget.Hogy nézne ki hogy egyszerűen , csak úgy éhenhalna a vendég.Ha már beragad a technokol rapidba, legaláb előtte egyen egy jót.Majd ha haazérek megfestem.Az lesz az utolsó vacsora-csata!
Netán egér a tortán?Hüjén nézne ki ha egy uszonyos lenne nálunk, akkor felvehetnénk a hal a tortánt!

2008. július 30., szerda

KEND A HAJADRA

Este hajfestésre adtam a fejem. Illetve a hajam!A szokásos, immár 15 éve jól bejáratott "mert én megérdemlem" cég, Casting nevű hajfestékét kentem a hajamra.Nem vagyok hajlandó 8-10 ezer forintot fizetni, ha 2 db ezresért megvásárolt és 15 perc alattt felkent festéket akarok!Igaz hogy festékkel a fejemen, be kellett érnem Maci becses társaságval, mert nem ült ott még 5-6 pipi, bongyorítani való hajtincsekkel.Macinak teszett a fekete hajpakolás rajtam.
FEL KÖSZÖNTÉS

Ma Anya meghúzta a fülem reggel.Édes volt, mint mindig és az ajándék is édes volt.Kaptam egy nagyon klassz főző-sütős könyvet ,amiben lehet a lapokat variálni.Már kinéztem fincsi dolgokat!
Hát lehet így fogyóztatni a családot?
TUTI SACHER

Nos drágáim, a torta-féleség rettenetes kinézete ellenére azér fogyott szépen. Lényeg Macinak ízlik, vitt belőle magának a munkába is!
Ica megadta hol találok még finom receptet a sütéshez. Ő készített és küldött gyermekének, Nizzába. Kíváncsi leszek hogy milyen állapotban ér oda a süti.

2008. július 29., kedd

NICHT GUT SACHER

Ez is a tegnap "bad day"-hez kapcsolódik. Este eszembe jutott, hogy ma jön Ica látogatóba. Gondoltam meglepem egy kis finom "sacher-szerű" édességgel. Igenám, de ha az ember lányának nics jó napja, akkor az egész napra érvényes.Tehát az estére is!
Nem így véltem a dolgot, és nekiláttam a sütésnek.Maci hathatós segítségével öszekevertük a tésztát és betöltöttem a szilikonformába.Azt gondoltam én naív lélek, hogy mint a múltor, most sem ragad majd bele.Frászt!Beleragadt és atomjaira szétesett amikor próbáltam kiemelni a sütőformából!
No mindegy, valahogy kivakartam a torta-romokat és újra értelmeztem a sütés-főzés fogalmát!
Lehelyeztem az alapokat a tál aljára, rákanalaztam egy szép nagy adag házi sárgabarack lekvárt és a tetejére felépítettem Machupicchu romjait.Érdekes , kissé piramis jellegű lett az egész. Talán a "trutymákolás" ősi jelentése állt a legközelebb a dologhoz!!!
A tetejére csokimázat álmodtam meg, amit a múltkor olyan jól megalkottam kóbor télapóból és táblacsokiból!Nos most profi módon megvásároltuk Marikát! Marikát a tortabevonót!
Borzalom vele dolgozni.Ilyet nem veszünk többet, inkább Katicát!Mennyi baj van ezekkel a nőkkel!Írás a hátoldalon: gőzfürdőben felolvasztani hozzáadni vajat; így aztán szép homogén anyag lesz, amit nem kell kenni, szétterjed szépen. Részletesen írták meg, hogyan süssünk ki egy adag vajat hozzá; ez sikerült, szétrobbant a mikróban.Na ezt is takaríthattam!
Marikát vajastul ráöntöttem a piramisra!Leömlött szépen és lefolyt körbe-körbe.Próbáltam megfogni és kenni, de hát a gravitáció nagy úr!
Nos kezdett a sírás folytogatni, szóltam Macinak, mint vigasztaló seregnek, hogy csak akkor jöhet ki a konyhába, ha nem röhög.Persze röhögött kicsit!
De megvigasztalt, hogy nem szép, de annál finomabb!Sőt ízre jobb, mint a múltkori! Miután körben 1 cm szélesen átalakította a tortát, gondoltam nem lehet olyan rossz!
Majd ha jön Ica, leoltom sütievés közben a villanyt! Meg hozok be kiskanalakat!!!
BAD DAY

Tegnap nem volt valami fényes napom.Illetve fényes volt, mert hétágra sütött a nap!
Meg azért is fényes volt, mert drága Snoopy barátom felköszöntött! Olyan aranyos volt, kaptam ajándékot:snoopys papírzsebkendőket /ebből 1 csomag már a táskámban lapul/ és egy strawberrys hello kittys szájfényt!Azt persze rögtön kipróbáltam!!!!
A nagy ünneplés után előadtuk a "ki hogyan készítí a rakott krumplit" című egyfelvonásos darabot.Persze egyetértés született, mindenki tesz bele krumplit. A többi az már eltér egymástól!
Kérdeztem Snoopyt mit szeret enni és mit nem? Aztán jött a sorolás, és ezekután azt eszeltem ki, hogy amikor jönnek majd Lacusmacussal,tesztet kapnak. Minden hozzánk vendégségbe meghívott kedves barátunk, kap egy tesztet, amin be kell jelölnie mit eszik és mit nem!
Így elkerülhetem, hogy valakivel meg próbáljak etetni olyat amit nem szeret!

2008. július 27., vasárnap

JÓ HÍR CUKORBETEGEKNEK

Drága diabeteses olvasóim! Íme a legújabb jó hír:
Pálinkát csak Magyarországon termett gyümölcsből, törkölypálinkát pedig csak itt termett szőlő törkölyéből lehet előállítani - tartalmazza a földművelésügyi és vidékfejlesztési- valamint a szociális és munkaügyi miniszter rendelete, amely a Magyar Közlönyben jelent meg.További feltétel a magyarországi cefrézés, párlás, érlelés és palackozás is. Egyik fajta pálinka készítésénél sem lehet semmiféle cukrot felhasználni.
Éljen!!!!! Végre cukormentes lett a cefre!
/Ehhez azért tudni kell édeseim, hogy absztinens vagyok!Úgyhogy mi a fenének örülök, azt nem tudom!!/
PARK-ING

Budapest belvárosában nagyjából annyiért parkolhatunk, mint New Yorkban vagy Washingtonban – derül ki a Colliers International júliusban kiadott nemzetközi piackutatásából, amely Észak-Amerika 64 metropolisza mellett Európa, Ázsia és Latin-Amerika 74 városát, illetve azok vonzáskörzetét vizsgálta meg.

Drágáim, akkor inkább New Yorkban parkolnánk!!!

Kicsit úgy vagyok ezzel, mint a viccben: "A pénz nem boldogít!De jobb egy Porschéban sírni, mint egy Trabantban!"
PAPÍR FAKABÁT

Annyira sikeresek a papírrendőrök az utak mentén Romániában, hogy immár rendőrautókat is hadrendbe állítanak – jelenti az MTI.
Természetesen a járőrkocsik is életnagyságúak lesznek, és amennyire csak lehet élethűek. A "papírfakabátoknál" is jobbak, mert nagyobbak és messzebbről szembeszökők, így az autósok láttukra hamarabb a fékre lépnek. A tervek szerint több tucat "műautó" áll majd az utak mellett.
Az álrendőrautókat ugyanakkor néha valódiakkal váltják fel, hogy azok a vezetők, akik az eredeti trükkhöz hozzászokottan már csak legyintenek a látványra, meglepődhessenek és sohase érezhessék magukat "biztonságban.

Nos ez az igazi! Mint az Üvegtigrisben a papír rendőrök! Vagy mint a II.világháború idején a papír légiflotta!
CUCCOLÁS

Ma délután beszéltem végre Bridzsivel; aranyos voltfelhívott.Mostanság ritkábban hallok Felőlük, mert "corai" elfoglaltságaik voltak. Ez lassan remélem befejeződik és visszaáll a rend.Duma erről-arról, aztán röhögésbe fulladt a dumcsizás.Valahogy szóba jött a nyaralásunk, jövő szombaton útra kelünk. Nos ez adta a löketet, hogy elkezdjek bepakolni arra az 1 hétre. Nos kedveskéim, rettenetes mennyiségű cucc jött össze.Majd Maci is észbekapott és elkezdte pakolni a motyóját.
Fülembe cseng, hogy Anya mindig azt mondta, 3 napra ugyanannyi cucc kell, mint 2 hétre.
Tök igaza van! Amit mi összeszedtünk, az észvesztő.
Muszáj vinni mindenből,, mert ki tudja milyen idő lesz? Meg persze kell még a fürdőcucc, a sportcucc, az alvócucc, a kajacuccok, a cuccok cucca.
SOPHIE VÁLASZTÁSA


Levelett hozott aposta. Először a frász jött rám, mert a feladó a Gyenesdiási polgármesteri hivatal pecsétje volt.Mit tettem ott, ahol még sosem jártam?
Aztán rájöttem, lévén a címzéskézzel történt, hogy ismerős küldhette a levelet! Sophie az!
Drága művész-ismerősöm küldte a legfrissebb kiállításának a meghívóját! A blogolvasnivalóknál megtaláljátok a weboldalát, nézelődjetek rajta! Megismerthetitek egy picit, ezt a nagyszerű művészlelket!Törékenyy pici asszonyként ismertem meg, egy munka kapcsán.Aztán átalakult az egész egy kicsit barátsággá!/remélem Sophie is így gondolja?/
Aztán kiderült nem is olyan törékeny, hanem igen erős egyéniségről van szó! Sok mindenen túl van már, művész létére nem könnyű itthon az élet! Gyanítom hogy máshol sem a világban!
Mindig optimista és jókedvű, klasszul, önmagát vállalóan öltözik! Ezért nagyon irigylem, mert én nem merek!
Aki a Balatonnál jár most nyáron, az feltétlenül látogasson el Gyenesdiásra, ahol aug.6-tól 29-ig látható Sophie kiállítása, a Polgármesteri Hivatalban!!!
PANCSI-PANCSI

Jártamban-keltemben nézelődtem blogilag. Ráakadtam egy érdekes "kispapa"által írott darabra. Csak erős idegzetűeknek ajánlom, bár nincs benne semmi provokatív.Kicsit élcelődős hangnemben ír elsőszülött gyermekéről és a vele kapcsolatos élményekről.Gyanítom nagyon szeretheti a kisbabát, de előtör a szerzőből sajátos gyermeki mivolta. Éljen az infantilizmus!
/ilyen lenne a blogom ha nekem gyermekem születne vajon?/
Az látogasson Nemjoember blogjára, aki bírja és kedveli a fekete-humort!
ÜDVÖZLET

Üdvözlet a munka frontján, a kipihent Vonyarcvashegyi-Hősnek!!!
CSILLAGOM

Ma nézelődésem közben bukkantam erre az oldalra:
http://www.nasaimages.org/
Érdemes odalátogatni, mert csudálatos érdekes képeket láthat az ember. Megnyílt ugyanis az a folyamatosan bővülő kép- és videoadatbázis, mely az amerikai Űrkutatási Hivatal dokumentumait osztja meg a nagyközönséggel./Ezt az itcafe.hu weboldalon olvastam./
IKREK

Tegnap voltunk az ikreknél látogatóban. Nagyon édesek voltak, amikor megérkeztünk még az igazak álmát aludták. Aztán kezdetét vette az előadás. Először is le kellett jönniük a lépcsőn.Hát ez nem tűnik nagy feladatnak nekünk, de Ők most kezdtek el kétlábon járni! Sikeresen, az Édesanyjuk és a Nagypapa hathatós segítségével ledöcögtek.Egyikük már a lépcsőn 10 fogas vigyorba kezdett.Másikuk kicsit sírós ébredése után, lebiggyesztett szájjal érkezett meg a teraszra!De aztán ahogy uzsonnát kapott, elmúlt a nagy baj ! Betermeltek egy-egy szép darab dinnyét és aztán jött a keksz-kunyerálás! Kicsit kaphattak!
Totyognak még, néha inkább a négykézlábazás illetve a két-térden történő trappancsolás volt az előrejutásuk.De sikerült velük hátradzsanászni a homokozóhoz.Nos ott minden izgalmas volt a számukra, különösen a nem-homokozós dolgok.Ilyen volt egyikük dió-pucolási akciója. Igaz hogy csak egy szemet hámozott meg, de a kis praclija szép barnás-feketés színben tündökölt. Ha ezt előbb tudom, szedek vagy 1-2 kiló diót és meghámoztatom; lévén ugyanolyan színű maradt volna a keze!
Aztán ott volt megannyi izgalmas levél és virágszirom.Már ami maradt belőlük, a kis botanikusok ugyanis edzésben tartják a növényzetet.A virágok megsiratták elhullajtott szirmaikat; ez volt az ő küldetésük!
Az egyik kis huncutka felfedezte a kertkaput borító nádat.És akkor elkezdte lebontani,minden kis lyukon kikukucskált! Nagy nehezen tudta a Nagyi elcipelni onnan, mielőtt az egész utca belátott volna a kerítésen!
Másik huncutka a Nagypapa biciklijének lámpáját vizsgálta meg, lévén technokrata férfi Ő, bár még csak másfél éves! Na a lámpát sikerült leoperálni és mi nagyok szerelhettük vissza. Én nem tudtam, mert nem értek különösebben a bicikli-lámpa-trafó-dinamó mit tudom én miféle dologhoz.Jött Maci és nekilátott. A 2 baby persze nagyra nyílt szemmel figyelt.Gondolom ha legközelebb lámpa-operálásba fognak és siker koronázza a tettüket, a romokat így feltűnés nélkül el tudják majd takarítani. Meg hát ugye, lassan jön majd az ő biciklijük is!
Elérkezett a vacsora ideje, és a két mackó elfoglalta az etetőszékeket. Egymással szemben étkeznek, így jól látják mit disznólkodik a másik!!
Na a kézmosás után megjött a kaja.Sajtos-melegszendvics érkezett és kis darabokban tömték magukba! Mókás kis manók!!!Aztán észrevették az édességes tálat, na abból kerekedett egy kis hiszti.Utána ugyanis nem kellett már a sajtos kenyér, csak a lekváros keksz.Okosak ők!!
közben persze egymás majmolásként, el-el dobálták a kaját és a cumisüveget is néha!
Ilyen ez a mai fiatalaság!
AGATHA UTÁN SZABADON

Mesélte Maci, hogy Agatha Christienek mosogatás közben jött az ihlet. Ugyanis utált szegény mosogatni, ezért akkor születet meg a fejében a legjobb krimi alapja. Na én valahogy így vagyok ezzel, de vasalás közben.
Nem mondom hogy utálok vasalni, de elég improduktív idő-eltöltésnak tartom. Persze joggal mondhatja az ember lánya, hogy muszáj ezt csinálni.Tény, hogy leégne az arcomról a bőr, ha hites uram beállítana a munkahelyére gyűrötten!Márpedig a legjobb vasárnapi móka, ha összegyűlik 10 hófehér rövidujjú /télen persze hosszú ujjú/ ing! Jah!Egyenként nem állok neki, feltűrt ingujjammal vasalgatni. Úgy érdemes ha több van!
Meg aztán készülődünk a nyaralásra is, így muszáj kipakolni a szekrény mélyét és előkeresni a nyaralós-cuccokat. Kiderül mibe nem férünk bele /a bőröndön kívül/!
"A ruhák összemennek állás közben a szekrényben!/