2010. április 3., szombat

VÁR ÁLLOTT   I.

Ma délelőtt Macival felbuszoztunk a Várba. Gyerekkorom hétvégéinek nagy részét ott töltöttem, a szombati délutánok ma is visszatérnek az emlékeimben. Sokat voltunk a Tóth Árpád sétányon és sokat jártunk a múzeumokba.
Eszembeötlik Anyuval milyen sokszor jöttünk haza gyalog, sétálva, át a Lánchídon.Mennyit játszottam a Zsolnay-kútnál, milyen sok fagyit ettünk a néhai Bechram-teraszon.
Most a Halászbástyán gyanúsan kevesen voltak, hamar kiderült azért, mert újra fizetni kell. Mi sem voltunk hajlandóak.Kibírtuk volna a pénzkiadást, de elveim vannak. És amint tudjuk akinek elvei vannak, az megkeserítí az életét azokkal. Na bumm!
Szóval had ne fizessünk már, akik itt élünk és fizetjük az adóinkat és egyéb járulékainkat!
Maradt az alsó részen történő fotózás.Ez a rész pedig itt le volt zárva kordonokkal.




Parlament a távolból /így szép a politika is, csak távolról!!/

Béla a sas, motoros sapkában /bár így olyan mint a vak ló, előre annyit lát mint hátra/


Béla barátja a Mátyás templom tetején /olyan mintha alá lenne vezetve a villámhárító; és honnan az a gyűrű?/



A Bazilika távolról



A Bazilika közelről /fagyival a kezemben csak ilyen képet tudtam készíteni/




Mátyás király a Hilton Hotel oldalába falazva /á la Kőmíves Kelemen/

2010. április 2., péntek

TAKÁTS MÁRTON KIÁLLÍTÁSA



Takáts Márton legújabb kiállítása nyílik meg április 16-án a Forrás Galériában /Bp.1067 Teréz krt.9./
http://www.forrasgaleria.hu/hu/artist/takats_marton

A kiállítás április 30-ig tekinthető meg.
Gondolom újra izgalmas alkotások sokasága jelenik meg, érdemes odalátogatni majd. Én biztosan megyek!

Itt kukkolhattok bele Marci blogjába:
http://ujkepek-egyebek.blog.hu/
LEKVÁR-BIRODALOM

Tegnap érdekes információ jutott hozzám.Miután "felment a cukrom ára" sajnos azon kell filózni, hogy hogyan lehet leszállítani /eladni nem tudom ugyanis/, anélkül hogy az ember lánya gyógyszert szedne emiatt.
Zsuzsi mesélte, hogy az Édesanyja aki inzulinozza magát, zeller lekvárt eszik, amitől igen szépen lemegy a cukra.Azt mondja a lekvár finom is és hasznos is!
Nos miután megadta az elérhetőségeket, kutatni kezdtem a neten és rátaláltam a forrásra:
http://hazilekvar.hu/index.jsp
Amiket olvastam azok nagyon biztatóak!!! Ezenkívül a többi termékük is felkeltette az érdeklődésemet, van ott ezer féle földi jó!!!Gyanítom elkezdődik a modernkori népvándorlásom a Lekvár Birodalomba!!!!!
Olvassátok el a honlapjukon az ismertetőket és a cikkeket!!!!!

Papp Miklós a Lekvár Birodalom ura


Kedden reggel már az előírt éhgyomorra 1-2 mokkáskanál adag című fejezetbe fogok bele, és cukor-napló vezetésére is rávettem magam. Sajnos ahogy öregszik az ember ez már csak így megy.
Igaz hogy a 38 év még nem az aggkor kezdete?!

2010. március 28., vasárnap

ALLERGIA SZEZON


Kedves Olvasó! Gondolom életed folyamán jónéhányszor előfordult már, hogy szinte egyik pillanatról a másikra elő kellett kapnod egy papírzsebkendőt, mert ellenállhatatlanul tüsszentened kellett, vagy éppen elkezdett csöpögni az orrod, netán a szemed kezdett könnybelábadni.
Amennyiben éppen nem január közepe volt és nem voltál megfázva, vagy éppen nem július közepe volt és nem a füvet nyírták melletted, esetleg nem éppen az Elfújta a szél filmet nézted meg ötödször, akkor arra gyanakodtál hogy talán mégis csak az a fránya allergia ért el!
Szóval ha nincs semmi, amire ráfoghatnád az utóbbi idő papírzsebkendő felhasználásának rohamos emelkedését, akkor kedves rossz a hír, miszerint egy banális /a banán is! / dologra is lehetsz allergiás.

Erre az orvosok által elfogadott egyik vizsgálat a "Prick-teszt", amely a következő:
"A bőrteszt során az allergének kis mennyiségét juttatják a bőrre, a beteg alkarjának belső oldalára. Az allergén kivonatok egy-egy cseppjét egyesével felviszik a bőrre, majd a bőrt megkarcolva elősegítik, hogy az allergén érintkezhessen a szaruréteg alatti szövetekkel. Ezek után mérik a bőrön kialakuló allergiás tünetek mértékét. Ha a szervezetben az allergénnel szemben ellenanyagok találhatóak, az allergén cseppje alatt a bőr pár percen belül felduzzad, vörössé válik és viszket. Ez jelzi, hogy a szervezet allergiás az adott allergénre."
http://www.allergiainfo.hu/inda28vizsg.html
Az élet szép és kezdődhet a vakaródzás, a bőr felhólyagosodása és ezt nézegetik az ember kezén...

A másik, a drágább módszer, a vérvizsgálat:
"A vérvizsgálattal az IgE antitestek mennyiségét mérik a vérben. Az ellenanyagok magas szintje allergiát jelez.

A vérteszt két formája:
- RAST (radioallergosorbent)- teszt,
- ELISA (enzyme-linked immunosorbent assay)- teszt.

A vérvizsgálat biztonságos, nem függ a bőr reaktivitásától, a gyógyszerszedés sem befolyásolja, viszont nem pontosabb a bőrpróbánál, a vizsgálat drága és az eredményre várni kell."

Nos szerintem a megoldás, amelyik az első kettő vizsgálati módszert kiegészítí, megelőzi netán pótolja  a következő:
"A VEGA TESZT egy elektroakupunktúrás vizsgálat, mely során egy érzékeny műszer segítségével mérhető a bőr ellenállásának változása. A test egyik energiacsatornájának (meridiánjának) végpontján, középső ujjon mérhető a szervezet finom áramlásának megváltozása, amikor kontaktusba kerül egy olyan anyaggal, amellyel összeférhetetlen. Ehhez elégséges, ha a kérdéses anyagot ampulázott formában az áramkörbe helyezzük. Nyomon követhetők bizonyos funkcionális, ún. energetikai rendellenességek. Ez az eljárás a beteg saját elektromágneses hullámait, mint elektromágneses információt használja fel diagnózisra. Ezek tükrözik a szervezet aktuális biokémiai állapotát. Az ellenállás jellemző módon változik, ha az eszköz rezgőkörébe a betegnél allergiát, illetve érzékenységet kiváltó anyagot helyezünk.
A vizsgálat fájdalommentes, tűszúrás nélkül történik.

A teljeskörű teszt több mint 300 anyagból áll és kb. 20 percet vesz igénybe."
http://www.allergiavizsgalat.hu/index.html

Ajánlom mindenki figyelmébe, mert én is lassan 10 éve járok erre a vizsgálatra és igen pontos képet ad mindig. Most a napokban Anyu volt és érdekes dolgokra hívták fel a figyelmét!
Érdemes megfogadni a  tanácsokat!!!