2009. április 18., szombat

MANCI ÉS A KÉZKRÉM

Zsuzsa néni mesélte, hogy körömvirágkrémmel kenegette a kezét.Mindaddig amig Manci egyszer beszabadult a fürdőszobába és felfalta a krémet a tégelyből. Nos biztos ízlett neki a kézről lenyalogatott krémecske, így amikor rátalált a "zsírosbödönre" befalta az egészet.
Nem írom le milyen hatása volt, de úgyy képzelhető el, mint amikor az ember benyel fél liter cssukamájolajat és mondjuk erre tejet iszik!
Brrrrrrrrrr!!!!!!!!
VENDÉGSÉGESKEDÉS



Tegnap hivatalosak voltunk Macival egy jó kis kerti partyra, ahol sütés,főzés,dumálás, nevetés volt beígérve. Nos ebből minden stimmelt , csak a kert nem.

Illetve volt kert /nagyon édes/ 2 kutyussal /Gizi&Manci/ csak az eső elmosta a kint-főzicskélést. Viszont így a házban is olyan jól éreztük magunkat, hogy az már rég volt!!!
Sokat beszélgettünk nagyon aranyos emberekkel, és ez bizony nagyon hiányzik ám a mai /v/álságos időkben!!!Igen ritka, hogy baráti körben bármiről lehet dumálni!Valahogy mindenhol a politika jön elő és ez megmérgezi a dolgokat, még akkor is ha ugyanarról az oldalról nézzük !
Persze tegnap is ejtettünk erről szót, de a dumálás 95%-át nem ez tette ki!Mindenkinek van politikai véleménysorozata, és azt nézze a tévén, de ne erőltesse rám Barátok közt!
Punktum!

Szóval helyes kis házikó, benne egy nagyon édes Zsuzsa nénivel, aki egy kis szőke tündér! Nomen est omen! A név kötelez:valahogy a Zsuzsák nekem és velem, mindig olyan kedves emberek!!!!!

Zszuzsa néni és Andris olyan finom kis dolgokat készített, hogy sikerült úgy beebédelni, hogy aztán kollektíven nem bírtunk megmozdulni.Klárika jól járt, mert a terhesnadrágok állíthatóak/bővíthetőek, így kiengedte Magának és persze a Babának!! Babáról még nem tudni hogy milyen nemet választott magának, majd még egy hónap és talán az ultrahangon elárulja. Mindenestre nagyon izgi a dolog, ki rejtőzik a pocakban, milyen lesz ha már kint lesz?! Én nagyon kíváncsi vagyok, mikor játszhatok már Vele!!!!!

A házikó renoválás előtt van, de szerintem így is jópofa.A fiatalok majd átszabják a kedvükre.Volt ott ám még valami , egy igazi kályha:zöld, fényes csempékből, volt padkája, amin lehet üldögélni,és volt olyan kis lyuk a padka alatt, a fának is. Nem akartam asztalt bontani /nem a lábait leszedni!/, nem szerettem volna külön ülni, így most nem mertem a kis padkán csücsülni!De egyszer reszkessetek Andris, odacsücsükélek arra a kis herzig padkára!

A kert is édes, szalonnasütővel a diófa alatt.Mondjuk eső nélkül. Legközelebb viszek fényképezőgépet és akkor majd ország-világ megláthatja!Meg esernyőt is, biztos ami biztos!

Gizi és Manci a 2 véreb!
Gizi a maga 12 évével, kissé lassú véreb.Bajor Gizi kései reinkarnációja:fekszik a szőnyeggel bélelt házában a szemerkélő esőben, és ha kimegy valaki a kertbe, akkor nagy unszolásra végre kikászálódik.Odakecmereg az "öregasszony Gizi" egy kis simogatásra, és ha megkapja akkor egyszercsak feléled és 2 éves nőci-kutya lesz belőle.Megjön a hangja is és olyan tempóban próbál a házba besurranni, hogy az ajtókat nem lehet abban az iramban bezárni.Csak úgy besomfordálna!!!Aztán a hangjáról nem is beszélek!Tud veszekedni, hogy valaki szórakoztassa újra:tessék visszamenni a kertbe az esőben és igenis simogatni és a játékát dobálni!

Manci már nem könnyű eset nekem,mert ugyan amikor Andris magukhoz vette a menhelyről, odahozta hozzánk és Manci /aki rólam kapta a nevét!!!!/ nagyon édes kiskutya volt.Csakhogy azóta, kb.fél éve nem találkoztunk.Manci és Gizi pittbullok!Harcikutyák! A vérmérsékletük nekem "kiszámíthatatlan". Lehet hogy ezért kapta a Manci nevet rólam:nomen est omen!!!!

Igaz Macinak úgy üldögélt mindkét kutyus hogy simogassa, mint két kis kezesbárány. Az egyik kutya jobbra, a másik balra ült és élvezték a simizést!!!
Tény: nekem nem volt saját kutyám még sosem, nem tudom igazán hogy kell reagálni bizonyos dolgokra.
Az is igaz hogy Manci amikor meglátott a kertben másodszor, csóválta a farkát és jött volna oda, de még mindig "buta fejjel" tartottam tőle.Talán majd legközelebb!Akkor majd nem esik az eső!

2009. április 17., péntek



FOGAM FEHÉRJE




Nos kedveskéim, itt az idő hogy beszámoljak legújabb fogászati akciómról: a fogfehérítésről!
Ismétlődik a történelem, megint megpróbálkozom kimutatni a fogam fehérjét!
Megjegyzem könnyebb lenne a szemem vagy a frigóban vacogó tojások fehérjéivel a mutatvány!

Nos most tárgyi bizonyítékokkal is szolgálok:



Karbamid peroxid nevű trutyi van a fecskendőkben, amit a két gumisínbe kell beleaplikáni.Majd fogja az ember lánya és beleharap a /nem fűbe, mert akkor zöld lesz a foga!/2 sínbe és vár. Az első pillanatokban megpróbálja felidézni a mandula és az arzén összefüggésést!Aztán rájön, hogy tulajdonképpen a kis Napoleont is fogfehérítéssel próbálták talán eltenni láb alól!? Beindul a fokozott nyálképzés és ilyenkor a beszéd is akadozik, tehát jobb ha egyedül odakészít magának mindenki 60 darab extra nedvszívó papírzsebkendőt! Ugyanis kell a percenként 1 darab zsepi! 1zsepi/perc!

Nos az az igazság, hogy a hajszőkítésnél is valami hasonló nev, hidrogén peroxidot használnak.Egyenesági következtetés ha jó a hajnak a peroxid és fehéredik tőle, akkor persze hogy jó a fognak is fehéredik tőle! Nos kedves Fogtündér és kedves kémiatanárok, remélem megbocsátják nekem ezt a rettentő okosságot!

U.I.:kérdés:milyen íze lehet a hidrogenperoxidnak? ha nem arzén, hanem mondjuk málna, akkor legközelebb talán azzal kellene öblögetnem?

SÜTI SOKK


Olvastam egy cikket:

"Ki fizetne közel ötvenezer forintnak megfelelő összeget egy szelet tortáért, amely ráadásul a legkevésbé sem friss, hiszen már 138 éves? Viszont egy királyi esküvőről származik, 1871-ben Viktória angol királynő lányának, Lujza hercegnőnek az esküvőjén tálalták fel.

A csütörtökön kalapács alá került tortaszelet minden bizonnyal az utolsó "túlélője" Viktória királynő negyedik leánya, Lujza hercegnő Lorne márkijával kötött esküvői fogadásának. A birminghami Antiques for Everyone által eladásra kínált sütemény egy bizonyos John Shepherd tulajdona, aki egy kenti nemesi család leszármazottjától tett szert a cukrászati kincsre. A pergamennel védett, szokatlan történelmi tárgy mindössze 2,5 centis darab a Lujza hercegnő esküvői fogadásán felszolgált 1,5 méteres tortából, amelynek teljes súlya 102 kilót nyomott. A tortacsoda elkészítése három hónapot vett igénybe."

Nos az én sütieimből nem marad az utókornak semmi!!!!!!!Azt ugyanis nem tudom, hogyan lehetne tartósítani mondjuk egy szelet kuglófkát????
ÚJDONSÁGOK

Mit szóltok az újdosnágokhoz:
1. Harry Potteres óra?
2.Golyó-lövöldözés?
3.Sakkozás?

Próbálok itt újítani, hogy ne unatkozzatok!!!!!
MUCHA





Jártunk még a Mucha kiállításon is Anyuval és Olgával.Nagyon örültünk amikor a karácsonyi ajándékboríték a 3 belépőt rejtette magában.


Valami mesés amiket láttunk, lehet hogy visszamegyek és megnézem mégegyszer!Ha szeretnétek csodát látni, érdemes megnézni a kiállítást majd. A belépőjegy most nem olyan bődületesen drága, a könyvek viszont azok sajnos, mint mindig!
A blogovasnivalóknál van egy jó link, ahol találtok sok képet és életrajzot is!


A NAGY VISSZA-ÉRÉS



Hahó Mindenkinek! Ha jól számolom 42-dik alkalommal térek vissza a hallgatásból!

Igazán nem történt semmi különös velem, ezért azt nem is tudtam leírni.

Persze az nem egy hír, hogy vége végre a húsvétnak; mert ugyebár boldog-boldogtalan

sonka-tojás mérgezésben szenvedett húsvét kedd hajnalra. Nos igen mi is ebben a problémában pancsoltunk.

Dani szegény egész jól megoldotta zet a problémát:beszedett egy hasmenés-vírust.Így Ő diétázott szegény!!!Mondjuk azért evett finomakat, csak kissé lightosra fogtam.

A legnagyobb sikert a diétás-csirkepaprikás mellett a nyuszi és báránysült okozta!!!

Höhöhöö: piskótából készültek!!!!Mikor kihűltek, Danival bevontuk őket csokival és a bárányka szőrét megalkottuk mandulával.