2009. június 1., hétfő

BUDAPEST SZEGED ÉTTEREM


Tegnap délben igen úri dogom volt, nem főztem./igaz azért, hiányzott a főzés öröme!!!/

Szóval hallgattunk a jószóra, és Doki ajánlására ellátogattunk a Szeged Étterembe.

Szép környezetben a Gellért Szálló szomszédságában található a kétszintes étterem.A felső szinten a'la carte rendszer működik, lent a borospincében van a svédasztalos ebéd, tehát 12 és 15 óra között meghatározott összegért, annyit eszel amit bírsz.Itt mondjuk kevesebb a választék mint a Trófeában, és az ital sincs benne, de fele annyiba is kerül.

Az ital ára nem elviselhetetlen, a kaja pedig így is bőséges volt. Két féle levesből lehet választani, hidegtál is van, saláta és 5-6 féle főétel, 2 fajta édesség. Nagyon finom és ízletes az étel, a pincérhölgy nagyon kedves, mosolygós volt, térült-fordult vitte el a tányérokat, hozta az italokat,kávét.

12-kor ketten ültünk még csak, de szép lassan elkezdtek szállingózni az emberek.Fiatalok, gyerekek, idősebbek. Ketten, hárman, sokan; csak úgy ebédelni beszaladtak, találkoztak rég nem látott rokonokkal, a nagypapákkal egy fiúunoka, kisgyerekkel fiatal szülők.

Jó volt látni az idős házaspárokat, ahogy lejöttek egy "vasárnapi ebédre"; mint régen...

Az ebéd vége felé úgy gondoltam írok egy köszönő sms-t Dokinak, hogy jó helyet ajánlott nekünk.Ám akkor belépett valaki az éttrembe, és elindult felénk.Nem nézett ránk csak úgy jött és nem is ismert meg az első percben.Doki volt!!! Működik a telepátia!!!!



2009. május 31., vasárnap

AZ IMPRESSZIONIZMUS SODRÁBAN
/Magyar festészet 1830-1920 /


A Kogart házban jártunk pénteken /a cím utal a kiállításra/.
Csodás élmények sokasága megint, ameddig a szem ellát festmények a falakon. Ajánlom hogy menjetek el megnézni /augusztus 2-ig nyitva/, mert nagy benyomást tesz majd, gyanítom szinte mindenkire.


Idebiggyesztek egy párat a kedvenceim közül, kedvcsinálónak. Élőben azért egész más, mint itt a virtuális térben.


Hollósy Simon:Kislány nagy zöld kalapban



Ferenczy Károly:Dombtetőn





Baditz Ottó: Bánat /a Kieselbach Galéria szerint; Kogartnál a kiírás Elsőáldozó lány cím volt!/


Benczúr Gyula: Virágot a Mamának




Csók István:Tél a tavaszban




Szinyei Merse Pál:Anya gyermekeivel

Vaszary János:Reggeli a szabadban

I.HÁZASSÁGI EMLÉKNAP


Rendesen ezt a napot házassági évfordulónak hívják.Nem rendesen pedig akárminek, ezért a cím ez lett.Mondjuk ha ez így megy, akkor lehet hogy a továbbiakban memento-morbid néven vonul be a köztudatba!

A lényeg, ma 1 éve hogy szegény kis Maci kimondta az igent.Az anyakönyv vezetősége előtt.Brühühüüh! Néha igazán kíváncsi lennék arra, hogy tudta-e mi vár rá?

Ha tudta, akkor túlélő-túrának tekinti a velem letöltendő időt! Mottóm ugyanis: "Nem könnyű velem, de kalandos!"

Ha nem tudta, akkor edzésben kell tartania magát a továbbiakban is!

Na jó ez eltúlzása a dolgoknak, de van benne valami igazság!!


Lényeg hogy drága Medvécske meglepett egy nagy dobozzal és egy szál vörös-cirmú sárga rózsával.
Rózsa beugrott a vázába! Doboz a kezeim között landolt!Sejtelmem sem volt mi lehet benne, persze forgattam és ráztam volna rögtön, de jött az instrukció:TÖRIK!! Erre szelíden leromboltam a dobozról a vörös papírt.Benne egy "szép" sárga doboz!Sárga doboz kicincálása után nagy nátron papír, benne valami.Valami kiszabadítása és akkor jött a CSODA!


Hazaköltözött a Lánchídi Oroszlán!!!!!!!!Bekeretezve!
Most a nappaliban lakik és üdvözöl mindenkit!!!!
DÉLBEN A HOLDFÉNYBEN


Maci meglepett a botanikuskerti túrázás után egy ebédmeghívással.A régi jólbevált vácrátóti étterem átalakult elegáns, panziós, csili-vili hellyé, így oda nem akartunk bemenni.
Medvécske így megkérdezte Zolit, az autóink nagy doktorát, hogy akkor most hol adjon enni asszonyának? Jött is a válasz szépen, hogy Veresegyházára kell autózni, ahol Zoli nagyon rendesen, korrekten autószerelősködik /ez itt ajánlat!/.
Az asszonykórus hazájába pár perc alatt átügettünk, mert kb.x km volt a táv.

Szóval kis kanyarok, körforgalmak, zsákutcák és a 7 vezérről elnevezett utcák bejárása után megtaláltuk az éttermet.Eszembe jutott ha mondjuk 21 vezérünk lett volna, akkor talán éhen halunk... Rettenetes térkép állt a rendelkezésünkre /ez egy rossz pillanatú google maps volt, talán ha frissítenék néha/, de utólag hazafelé az étteremből láttuk, hogy egy utca a főútról jobbra a sarkán patika, és utána rögtön első utca balra.Ennyi lett volna, 7 vezér nélkül!!!!
Egy tény, megérte a nagy eltévedés, mert ilyen helyet csak eldugva talál az ember.
A Holdfény Étteremről van szó, kedves Olvasó!



Egy nagy épületbe kellett bemenni;előtte árulkodott a jó konyháról az, hogy egyetlen parkolóhelyet találtunk csak!Szóval bent kedves fogadtatás, kiültünk a fedett teraszra és nekiláttunk az étlapolvasásnak. Nos itt jött az első fennakadás, mert olyan izgalmas a választék, hogy nagy nehezen tudtunk csak dönteni.Végül sikerült.

Áldozatul estek ebédre: tárkonyos bárányleves /nagy husikkal!/ , csülök pékné módra igazi sültburgonyával /nem mirelit!/, káposztasaláta /nyammm!/, sertésszelet hagymával és baconnal töltve /a 2.szelet hús elrejtve reszelt sajthalom alatt, fincsi/ mindez hagymásburgonyával barátkozva/3 kupac, nem bírtam megenni/, barátfüle /szilvalekvárral megtöltve, a tetején tejföl porcukorral megspékelve/, különlegesen finom kávé, egy víz és egy narancslé.

Nos drágáim, ezért a mennyei Holdfényes ebédért annyit fizettünk, mint 2 belépő ára a Mucha kiállításra. /igaz az csak június 7-ig tart nyitva!/
Ezért a pénzért nagyon sok kedvességet, odafigyelést, finom ételeket és italokat kaptunk, nem beszélve a cicákról, akik ott lestek minket és leeső finomságokat vártak. Maci megszánta a nagy kedvencét, egy vörös kandúrt és odaadta neki a szalonna héját. Lett is verekedés belőle! /mármint nem én verekedtem, hanem a cicák egymással/
Holdfény Étterem Veresegyház 2112 Lovász tér 1. tel:06-28-389-349
( a weboldaluk még nem készült el)