2010. szeptember 18., szombat

BÁJSZIKL

Na kérem, előre kell bocsátanom, hogy a bicikli meg én nem vagyunk barátok! Ez van és kész!
Soha nem fogom megérteni hogy nem esik le valaki, arról a két nyüzüge vékony kerékről! Ésszel fel sem tudom fogni, Snoopy egykerekű bicaját!
Na mindegy, nem ez a lényeg. A bicajosokhoz fűződő negatív dolgaim sokasodnak.Amióta olyan nagy biciklis-nemzet lettünk, kicsit elszemtelenedtek.Közlekedési kultúrájuk nuku!!!

Most hétvégén lezárják az Andrássy utat: http://nol.hu/mozaik/hetvegi_dugo__hetvegere_bezar_az_andrassy_ut

Az mondjuk senkit nem zavar, hogy élhetetlen lett a város.A Belváros effektíve megbénul, szinte minden hétvégére: régen Demszky bácsi füvesítette a Lánchidat; nemsokára le is zárják 2-3 hónapra, hogy Margitunkon /Margit híd/felépüljön a villamos sín; mostanság futópálya lett az utcákból; Triatlon életre-halálra; most hétvégén pedig autómentes nap lesz! A város ha így megy autómentes-övezetté alakul át, én pedig elköltözöm vidékre!Gyalog-galopp!!!


" A kígyó biciklizik.Találkozik a sünivel.-Te kígyó, hogy tudsz biciklizni, hiszen neked nincs is lábad?!
-Jé tényleg!-mondja a kígyó és leesik a bicajról!"
TANMESE

Volt egyszer egy férfi, aki nagyon belefáradt a mindennapi munkába. Õ mindennap dolgozni járt, a felesége meg csakotthon ült. Szerette volna, ha a felesége is megtudná, mi mindenen megy keresztül nap, mint nap, ezért egy este így imádkozott:

"Mindenható Atyám! Mindennap dolgozni járok, és naponta 8 órát robotolok, miközben a feleségem csak itthon ül. Szeretném, ha õ is megtudná, mi mindenen megyek keresztül, ezért kérlek Uram, add, hogy egy napra testet cserélhessünk. Ámen."
És a férfi másnap reggel már nõi testben ébredt. Felkelt, reggelit készített a párjának, felébresztette a gyerekeket, kikészítette az aznapi ruhájukat, reggelit adott nekik, becsomagolta a tízóraijukat, elvitte õket az
iskolába, hazament, gyorsan meglocsolta a virágokat, bedobott egy adagot a mosógépbe, összeszedte és megmosta a kirándulásból hazahozott piszkos, sáros lábbeliket, majd összeszedte a vegytisztítóba való
holmikat, és elvitte, megállt a banknál is, pénzt vett fel, elment bevásárolni, kifizette a számlákat, és rendezte a csekk-könyvet is.
Kicserélte a macska almot, és megfürdette a kutyát. Ekkor már délután egy óra volt, és igyekeznie kellett, hogy be tudjon ágyazni, hogy rendet rakjon, porszívózzon, még a konyhát is felseperje, felmossa, és már rohanhatott az iskolába a gyerekek elé, akik hazafelé még vitatkoztak is vele egy sort a leckekészítés miatt.
Kitett az asztalra egy kis sütit meg tejet, és rávette a gyerekeket, hogy írják meg a leckéjüket és tanuljanak.
Ezután felállította a vasalódeszkát, és tévét nézett, miközben vasalta a ruhákat.
Fél ötkor nekiállt krumplit pucolni,és zöldséget mosni, hogy egy kis salátát készítsen. Kisütötte a húst, és egy kis zöldbabot is párolt mellé vacsorára. Vacsora után kitakarította a konyhát, beindította a mosogatógépet, majd elrakta a tiszta edényeket, megfürdette a gyerekeket, és ágyba dugta ~õket. 9-re már nagyon fáradt volt, és bár a napi munkával még nem végzett, úgy döntött, õ is bebújik az ágyba, ahol még elvárták tõle, hogy szeretkezzen, és õ ezt panasz nélkül meg is tette.
Másnap reggel, amikor felébredt, azonnal letérdelt az ágya mellé, és így imádkozott:
"Mennyei Atyám! Nem tudom, mire számítottam. Belátom, hiba volt, hogy irigykedtem a feleségemre, mert képes egész nap otthon lenni. Kérlek Uram, nagyon kérlek, csináljuk vissza a cserét!"
És Isten az õ végtelen bölcsességével ezt felelte: "Fiam, látom, tanultál a leckébõl, és ezért boldogan cserélem vissza a dolgokat abba a formába, amiben eredetileg is voltak. Csak kilenc hónapot várnod kell még. Tegnap este teherbe estél."


KÖNYVMŰHELY

Az előző bejegyzéshez tartozik ez a kis ajánló is. A könyvekhez fűződő vonzalmam lesz a végzetem egyszer!Ahogy kutakodtam Róth Anikó munkái után, ráleltem a kis könyvkötő műhely weboldalára. Nagyon igényes munkák kerülnek ki Balogh Gyöngyi kezei közül! Hihetetlen leleményességének és igényességének köszönheti, hogy egyre többen fedezik fel!
Most már tudom, hogy Anikó ízléses kis cuccai Gyöngyi ügyes kezei közül kerültek a standra!
Szép munkák kerülnek ki a műhelyéből /sajnos eddig csak a weboldalán láttam, de remélem egyszer végre megölelhetek egy könyvecskét/, szívvel-lélekkel alkothat, máshogy ez nemlátszana meg a munkáin!
Mindig örülök, ha előbukkan olyan mester, aki elfeledett igazi KÉZI-munkát készít.Nem bántom a sorozatgyártást,  de az igazi amikor az ember szíve-lelke benne van a munkájában.
Így érzek én is ,amikor karácsony előtt alkotgatok; na jó nem ilyen mesteri fokon!
Kattintsatok csak ide:  http://konyvmuhely.wordpress.com/


WAMP stand

esküvői emlékek /kár hogy 2 éve nem láttunk ilyet/

mikor,hol,milyen bort  ittam /avagy tudom mit ittál tavaly nyáron/

na ilyenekre is vágyom!!!!

95 féle Budapest grafikás jegyzetkönyv van!!!
ajvé még egy polc kell majd

hát erről a receptkönyvről már nem is beszélek:
süllyesztett fakanál-tartós

belül meg gyűjtős

elefántos könyvjelző

egy ilyen csodás szerszámmal, csak szép dolgok készülhetnek

MESEBELI KÉPEK

Ma hajnali facebookolásomkor találtam rá Róth Anikó munkáira. Illetve egy képét fedeztem fel az üzenőfalon, egy ismerősömnél. Nos utánaeredtem és csodákra leltem!
Rádöbbentem hónapok óta szemeztem képeslapokkal a Mednyánszky Galéria kirakatában. Általában olyan időpontban tapadt az orrom a kirakatüvegre, amikor éppen zárva voltak.Anikó bájos lapjai voltak!
Nos most a monitoron nézelődöm és éppen elhatároztam, hogy a nyálcsorgatás helyett a tettek mezejére lépek.Pontosítva október 10-én, a WAMP a Gödörbe költözik, így az ott kiállító Anikó standját majd jól szemügyre veszem.Képeslapot meg könyvet is vadászok magamnak!
A blog folyton változó képét most Tőle kölcsönöztem! Tündér-világ, mesebeli városka, szemet gyönyörködtető képek! Talán egy meg nem valósítható álomvilág, amelyben a legszívesebben én is élnék!

ahogy a híd a folyót átöleli szelíden

guruló házikók

napsütés

hinta-lovacska

cuki /a kislány is/

trolira várva

Érdemes Anikó weboldalát böngészni, ha rosszekedvű lenne az ember netán, mert olyan jó hanglatba kerül utána! Nagyon sokoldalú tehetség!


http://www.rothaniko.hu/hun.html

2010. szeptember 17., péntek

PISZTRÁNG NÉGYES

Hegyi hal /így úszik a hegy a hal hátán?/
Múlt vasárnap nyárbúcsúztatás gyanánt ki-rándultunk Dunabogdányba , pisztrángot enni.Ajánlották ismerősök, hogy milyen finom és hogy ők Dunaharasztiból oda szoktak motorozni /miért nem hajóznak inkább?/. Csak azért hogy halat egyenek?Na azért inkább érdemesebb a Karámba menni!
De a kiváncsiságunk és a hasunk odahajtott! Pocsék időjárás után a vasárnap ígérkezett az egyetlen szép napnak! Snoopy megígérte hogy sütni fog a nap /meg a vendéglős is, halat! /!
Reggel verőfényes kávézás után útra kelt a "pisztráng-négyes" .Szépen odakocsikáztunk, majd elfoglaltuk az egy szem napsütötte asztalt és rendeltünk : Maci kakukkfüves halat kért fűszeres sült krumplival, mi maradékok szezámmagban sült halacskát igényeltünk, salátával.Láttuk a többi asztalhoz kivontatott adagot, szép nagy volt!
Na kiúsztak a mi halaink is:

Maci hala

Az én kis halacskám

Snoopy horgászik

Laci a hal fotós


Nos nem mondhatom, hogy rossz volt, de! És sajnos itt van a de: a bőre nem volt különösebben ropogósra sütve, lévén nem használnak lisztet a szezámmag alá,a húsa relatíve omlós volt, a szálkák sajnos darabokban jöttek ki, az egykilónyi salátán egy liter mustáros trutyi úszott.Egyedül a sült krumpli volt jó,na de nem az a hely specialitása.
Szóval egyszer megettük, de a következő pisztráng Lillafüreden  /cs/úszik le a hasamba!
Az én kis Medvém biztos ami sicher alapon, nehogy a szálka ne menjen le a torkán, evett egy kis kenyeret is a hal mellé.Hogy jobban /cs/ússzon:
tudományos halevés, szemüvegben