2011. augusztus 12., péntek

BALMÁDI 5.

Tulajdonképpen nem történik semmi izgalmas, ezért nem írtam mostanáig.Persze a felhőtlen beszélgetések itt az üdülőben, na azok színesítik az ember napjait az tény! De azt nem lehet itt leírni, azt meg kell élni.
Viszont pingpongozunk, ami nagyon jó! Igaz aki hallja a visongásomat, nem feltétlen tudja mi történik a csónakházban! Annyira tudok örülni, amikor eltalálom a labdát és az asztalt, hogy az csak na!
Bátorfi Csilla és Jónyer István valószínűleg tönkre röhögné magát ha látna!
No de a részvétem a fontos, nem a győzelmem! Az üdülő-lakók is csodálkoznak amikor néznek minket: Hufnágel Pisti szerepében Macit látják mezítláb, bedagadt bokával az egyik térfélen, a másikon Paula , alias Én, bekötött térddel.Tiszta sport-emberek!
Na a víz az meg olyan hideg, hogy egyszer eljutottam a harmadik lépcsőfokig.Ott álltam a kb.15 centis, 20 fokos vízben,  10 percig. Aztán rohanás a partra!!!!

Most viszont hiánypótlás következik:
Veszprémi Állatkerti látogatásunk után, Feriék még ott maradtak kicsit. Szerintem megbeszélte pár állatkával, hogyha én végre nem  rontom ott a levegőt, akkor előjöhetnek. Na így is lett!!!
Nos a nagy kedvenc, a vörös panda, alias macskamedve, volt kedves előmászni a rejtekéből és modellt állt a fényképezőgépnek. Hát esküszöm nem ér a nevem: a Budapesti Állatkertben sem hajlandóak mostanában előjönni ha megyek! Ezek után viszem Ferit magammal!!!
Simogattak vidrákat is, Lutra ott volt vajon?


Született egy bébi-antilop is, akit persze először Feri fotózhatta, a Blikknek!2011. augusztus 7., vasárnap

BALMÁDI 4.-REKKENŐSÉG

Párizsba beszökött az ősz, Almádiba a rekkenő hőség,azaz a rekkenőség!35 fok,éget a Nap, majd délután szélvihar! A vállam ég ha a Nap égeti, az árnyékban kellemes!
Ebéd után mindenki lerobogott a strandra, én meg szépen elkirándultam magam, fotózni!
Első utam Micimackó gondolkodó-sarkához vezetett, bár lehet hogy inkább a Kőasztal a jobb elnevezés, a Narnia krónikáiból.Szerencsére itt nyugta van az embernek, nem nagyon jön ide senki.Jól eldugott hely, nem is árulom el merre van!


Árnyas fák alatt....

Jártamban-keltemben találtam egy furcsa fát , amelyiken érdekes termések nőnek.Nem bírtam ellenállni és lefotóztam a kis "szépségeket"! Itt egy csokorra való belőlük! Aki megírja milyen fa vagy bokor vagy cserje ez, a megfejtésért ajándékot kap!


Szeretem a bogyókat, na nem a diliket,így őket is lekaptam!Színesek és kis gömbölyűek!


Valószínűleg jó kis mikroklíma lehet erre, mert sok különleges növény éldegél itt.
Rögtön elsőnek a "kuka-cserje" izgalmas terméseivel:


A következő a "lépcsőlakó-lóhere":

"Járda-virágok, avagy a kő is kivirágzik:


Hedviget itt is sikerült lefotóznom:

Megörökítettem a Radisson-vízesést,szárazon:
BALMÁDI 3.-Egy nehéz nap éjszakája

Tulajdonképpen be sem merem vallani az Állatkert következményét! Első fokú égési sérülések a vállaimon, a mellkason és az arcomon! Effektíve szénné égtem! Így ha valakinek hasmenése van, leharaphat az oromból egy darab aktív szenet!
Ez azért szégyellni való, mert mindenkinek mondogatom, hogy ne menjen napra 11 és 5 között!
Na pont akkor voltunk a Zoo parkban! Azt gondoltam, hogy az árnyas fák alatt, az erdőben nem ér el a Nap káros sugara!
A dm-ben beszereztem egy uv-jelzős karkötőt, a szemüvegem uv-re sötétedik! Most már én is!!!
Itthon jöttem rá, hogy mekkorát bakiztam!Pánikszerűen vettem egy flakon napozás utáni tejet, még péntek délután.Halottnak a csók...
Tegnap a híres Almádi-piac után benyomulunk az első patikába és megvettük az élet és bőrmentő Pantenolt!
Dani befújt úgy, hogy hasonlítottam egy nyakmerevítős hóemberre!Ültem és száradni próbáltam, szívódott is  a krém szegény, de azért maradt még. Próbáltam bekenni, hát igen furán néztem ki!
Maci ebéd után kedvesen rátámaszkodott a vállamra, hogy segítsem Őt haza, mire mindenki hallotta amint oroszlán-üvöltök!
Hozzátartozik az igazsághoz, hogy mindezek előzményeként,reggel  Maci a piacra vezető úton nagyon megörült egy szelíd gesztenye fának.Na nem azért mert egyébként megharapta volna ha vad, hanem  mert ritka az ilyen fa!Kőszegen és környékén találkoztunk még velük!Mániákusan szeretem a sült gesztenyét!Édesanya vett nekem mindig a Madách téren, amikor kisgyerek voltam.Bedugta a zsebembe, ott melegítette a kezemet!
Szóval Maci úgy megörült, hogy nem vette észre a járda szélét és sikeresen leesett az úttestre!A bokája kicsit kificamodott, zúzódott! Így hát vásároltunk még boka-krémet is! Új bokát nem lehet kapni!
Olyanok vagyunk , mint a Fehérvár Áruház: Nálunk mindig történik valami!!!
Hazatotyogtunk és részt vettünk a 4 x 100 vegyes lassú váltófutáson!
Az éjszaka ennek a két igen örömteli nyári eseménynek a jegyében telt!Maci bekent és beborogatott lábbal feküdt , én bepantenolozva próbáltam aludni! Hát élmény volt!
Ma reggelre lassan alábbhagy az égésem, már csak a fejem ég!Lehet hogy napszúrást kaptam!
Most rekkenő hőség van, ember nincs az utcán:vagy a vízben ülnek vagy a házban hűlnek!
BALMÁDI 2.-Veszprém Zoo III.

Átírtam a népdalt: "Az a szép,az a szép akinek a foga szép..." ha láttatok már rémes láma fogsort kiborulnátok!
Na nekem sikerült  itt borzalmasat látnom!Próbáltam mondani: lám egy mosolyt , de nem akartak.Szégyellték!
Azért fotózkodni azt hagyták magukat, de mosolyogni azt nem akartak!

A tevéknél is valószínűleg Tesco-gazdaságos darabokról volt szó, mert az egyik leárazott tevének el volt dőlve a púpja.Aztán ment szegény vizet inni, ekkor mondtam Ferinek , na most majd biztos tele lesz a púpja!
Hát nem lett, nem állt fel neki utána sem!

Púp nuku:


Aztán elénk került az abszolút Tesco-gazdaságos , egy púpú teve,rövid lábakkal:

A szemem sarkából láttam, hogy két orrszarvú nekiiramodik és a kifutójuk felé veszi az útirányt;mögöttük ment egy állatgondozó és kiabálta hogy :"Lányok séta!"A legnagyobb élmény ezután jött, a Mama és lánya trappoltak a kifutó felé. Szép komótosan.Szemben velük a kifutó bejáratánál állt a Papa, és nem akarta beengedni a csajokat.Nem tudni miért , lehet hogy vendége volt vagy csak úgy magányra vágyott.Igaz a kifutót társbérletben használták a zebrák és zsiráfok mellett.
Egyszer csak hallom  hogy valaki a nevemen szólít: Pupi! Körülnéztem de senki ismerőst nem láttam, erre ahogy visszatekintek látom hogy az állatgondozó a kicsi orrszarvút hívogatta. Hideg-zuhanyként ért a dolog!Rólam neveztek el egy orrszarvút!Nem lehetett volna valami kecsesebb állatot elnevezni, például egy flamingót  !
Na a lányok szép komótosan mégis beindultak a karám felé.A Papát próbálták szép szóval elküldeni, majd megdobták egy kaviccsal.Hihihi!Szerintünk nem is érezte, de megijedt és arrébb állt az ajtóból.Na a Mama valahogy lassan szépen bebandukolt, háta mögött a gyerekkel!
A kicsi nem akart orral bemenni, tolatott a fenekével.Nos biztos kislány, mert harmadszorra sikerült befarolnia!
Lányok a kapuban!


Tolatás radar nélkül!

Otthon, édes otthon!

A társbérlők:


Íme a nem rólam elnevezett, kecses elegáns madarak , a flamingók.Milyen lennék ilyen pipaszár lábakkal, befúródna a földbe!


Flamingó kert:

Nos kedves Olvasóm, most elárulom a nagy titkot!Igazándiból miért is mentünk az állatkertbe: az ecsetfülű malacok miatt! Tündéri kis teremtmények, rögtön jókedvű lettem!
Béla és Aranka /igazi nevet nem tudok/ igen jól érezte magát a kis dagonyázó helyükön!Ettek-ittak és engedték fotózni magukat!

Aranka pózol


Béla iszik, mint egy disznó

Az ifjú pár

No és tudjátok ki fogadta őket örökbe? Na persze egy festőművész! Vajon miért is?


Hazafelé vettük az útirányt, a mintegy 4 órás kirándulásból.Kifelé menet még a maradék kajával megetették Éváék az összes szembejövő állatkát!

Aztán persze a Blikk-riporterének pózoltak egyet:


Befelé amikor jöttünk láttunk egy barna Tesco-gazdaságos subaszőnyeget, a hegyoldalban.Az volt a maci helye!Semmi nem mozdult akkor!
Most kifelé menet felkelt  őkelme, nagy kegyesen letápászkodott a dombon, fürdeni. Óvatosan lekecmergett, majd beleplaccsant a medencéjébe, a subaszőnyeg.
Álmosan, óvatosan:

Hideg a víz:


Na jó belemegyek, had örüljenek a látogatók:


Kicsit lubickolok, hátha fotóznak is:

Az Élet fricskája, hogy amikor eljöttünk az állatkertből, Feriék még maradtak, és a vörös pandák előkerültek.
Nem ér a nevem! A fotókat majd küldi nekem! Én meg a Blikknek:)