2008. november 2., vasárnap

LÁTOGATÁS

A héten vendégségben jártam Gizinél és Gizi-gazdinál. Gizi-anyuka éppen nem volt otthon, mert lovasedzést tartott, de ezt majd bepótoljuk.
Szóval nagyon jó dolog ha az ember tudja hogy vannak barátai!Ez akkor jön igazán jókor, amikor az ember ül maga alatt! Nos most már azért sikerült kikecmeregnem valahogy magam alól, így vállalkoztam a vendégségbe menetelhez!
Jót kávéztunk, mondjuk Andris éppenteázott, Gizi pedig aludt, de amikor felébredt odakullogott hozzám egy kis simogatásért!!
Ettünk házi diót, Andris termelte az Isaszegi-kormányüdülőben! Höhöhö!!! És a lényeg hogy dumcsiztunk egy nagyot! A világot sajnos nem sikerült megváltanunk, de nem baj.Ami késik az nem múlik!
ALMÁS PITE

Tegnap sütöttem almás pitét! Na most sikerült eltalálnom az arányt, végre a tészta az alsó és felső fertályon csak dísz volt és az alma dominált.
A receptet egy nagyon jó kis oldalról gyűjtöttem le, ikszem.blogspot címen az olvasnivalóknál!!!
Érdemes megnézni az oldalt, a hölgy aki üzemelteti nagyon ügyeskezű!!!

Íme a recept:
55dkg liszt, 2 evőkanál porcukor, 25dkg Ráma, 1 cs. sütőpor, 1 pohár tejföl / kicsi poharas, pici só, 6db közepes alma, fahéj, 1/2 citrom leve. A lisztet a száraz anyagokkal összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk.Kinyújtjuk a tészta felét a kivajazott tepsibe, majd rátesszük a reszelt almát, amit kicsit kinyomkodtunk. A levét szigorúan magunkba öntjük.:) Az alma tetejét megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, meglocsoljuk citromlével, majd a tetejére rátesszük a kinyújtott maradék tésztát. Tetejét villával megszúrkodjuk, tojássárgával megkenjük.Aztán a szépen előmelegített sütőbe dugjuk, és megsütjük.
MIO

Tegnap meglepetés ért, kaptam előkarácsonyi ajándékot! Helyesen a karácsonyi ajándékom megérkezett előbb! Nagyon meglepődtem, mert nem számítottam rá.Nem isgondoltam volna hogy én jókislány vagyok és megérdemelek ilyen klassz dolgot!
Placi hozta az ajándékot /Ő egy nagyon-nagyon kedves barátom!!!a nevéből formáztam a placi szót!/, miután ismer engem 6 éves korom óta, tudta mennyire szeretem a mindenféle kütyüket! Meg tulajdonképpen mindennek nagyon tudok örülni!

Szóval Placitól kaptam egy Mio-GPS gépet.A Férjem szerint ezután a legkisebb helyiségbe, ami nem a spájz, is ezzel fogok közlekedni. Nagyon klassz helymeghatározó kis gépről van szó!
Ma ki is próbáltuk, mert a kisautóm nem volt hajlandó beindulni.Na a vasárnap délelőtt a legalkalmasabb arra, hogy az ember a feleségének az autóját bebikázza!Így is lett, ezt egy perc alatt megtette az uram, aki nem bika, hanem Medve!
Beindult a kicsi-kocsi és mi útra keltünk vele!Maci bizgerelte a GPS-t és ezt addig tette, amig sikerült elszédülnie és fájt a feje, forgott vele a világ! A gép jól bírta nem szédült, csak folyton újratervezte az úticélhoz vezető utat!
Nos hogy sikerüljön feltöltődnie az aksinak, meg a generátornak, meg nekünk is, nekivágtunk amerre csak láttunk. Elautóztunk Vácig, majd ott visszafordultam és nyomulás hazafelé.
Beugrottunk egy Plusba, ami már nemsokáig az , mert megvette a Spar.Utána még autómosás is volt, gumifújással együtt.
Hazagurultunk és beengedett a sorompó, csodák csodájára!!!!