2010. augusztus 27., péntek

KIFLI ÉS BEFLI

Nem bírtam magammal ma délután, nekiláttam sütni. Anyu vett nekem egy sütős újságot, és persze abban láttam egy jó kis diós kosárkás receptet.
Nekiveselkedtem és diót daráltam, hogy friss legyen. Itt látható az eredmény, nem szép de annál finomabb.
A történethez hozzátartozik egy régi, relatíve gyerekkori élmény: volt egy nagyon aranyos Rózsi nénink, aki segített otthon mindenfélében. Nos Rózsi néni zseniálisan sütött-főzött.Ha készített diós-kosárkákat, az maga volt az Ünnep!Mindig hozott nekünk, és mindannyian hálásan tömtük magunkba. Nos az Ő emlékének adóztam igazán, amikor ma megsütöttem a kosárkákat. De nem lettek olyanok, mint amilyeneket Ő tudott.
Úgy látszik, megmarad a gyerekkori íz a számban, és csak hasonlót tudok, de olyat nem!
Valahogy így vagyok a főzésemmel is, hiába akarok olyat amiylet Anyu főz, csak megközelíteni tudom. Más lesz, hiába csinálok mindent ugyanúgy. Annak "Anya-íze" van!Egész életemben kereshetem azt az ízt...

diós pakkok,Rózsika emlékére

A kosárkák után végre vettem a fáradtságot, és dagasztottam kenyérnek, illetve kiflinek valót. Mire Maci hazaért este a munkából, ott illatoztak a kosárban.
Persze nem bírtuk ki és jól lakmároztunk belőlük! Leharaptuk a csücsköket!!!!!!!!!!

kiflik csücsökkel, á la Van Gogh
NO SPÁJZ
"Az oroszok már a spájzban vannak!" - mondta a Tizedes meg a többiekben valaki.Elfelejtettem ki, mea culpa!
Nos ez nem az a spájz, és ne menjen senki oda! Ez a Spájz, a Lázár utcában van és borzalmas hely.
Hét elején jártunk ott és Sünivel,gyanútlanul beültünk egy limonádéra.Bár ne tettük volna!!!

Én kértem egy limonádét, Süni egy Fantát szeretett volna inni.A pincér unottan közölte, hogy nem tartanak szénsavas üdítőt. Jó akkor mi van ami nem alkohol és nem kávé? Málnaszörp!-jött a válasz.Oké!
20 percig trutymákolt valamit  a pultnál, el volt foglalva baromira a pincér; igaz senki nem volt rajtunk kívül.
Majd kihozta a rémületet, egy poharat amiben a limonádé nevű lötty volt/zöld nőcik és pálmafák voltak rányomtatva, meg az hogy Caipiroska /. Langyos csapvíz, benne 3*3 cm-es citrom-, narancs- és slájm héj, amiken alig volt gyümölcshús. Még 2 jégkocka lubickolt  a melegvízben... Cukor az nem volt benne!!!!Biztos tudta hogy cukros vagyok! ÉDES, és nem cukros!!!!

ez egy guszta caipirinha

Süni málnaszörpje ugyanilyen csapvízből készült, 2 jégkocka himbálódzott a szobiszörpnek nem nevezhető lében.Málna sehol!!!

ez egy fincsi málnaszörp
Na gyorsan próbáltam meginni, mert mehetnékem támadt; Süni is birkózott a lével. Megkóstoltam az Övét: effektíve mosogatóvíz íze volt, amiben a málnaszörpös óvodás bögréket áztatták előtte!Onnan volt a színe...
760 Ft volt a két trutymó, fizettem szó nélkül és az Életben többet nem tesszük be oda a lábunkat /sem/!
Most néztem meg a honlapjukon , érdekes ott van cola és fanta is....
RAGADOZÓK

Már megint megfogadtam, hogy többet nem megyek moziba.Brühühühü!!! Nem bírtam ki, és Macival beültünk megnézni a Ragadozók /Predators/ című filmet.Na ez nagy hiba volt tőlem!
A kitűnő, tehetséges, fiatal rendező, Antal Nimród legújabb alkotása ez! Eddig egyik filmje sem tetszett nekem; na ez most sem volt máshogy...
Az első részt, Arnold Scwartzival nem láttam, így aztán fogalmam sem volt mi a fene lesz.Na igazi horror volt számomra / a film adatlapján AKCIÓ a megnevezés???/ , borzalmas lényekkel spékelve.A történet unalmas volt, sematikusak a látványok /Pados Gyula profi, nem a munkájára értettem!!/, nudli a történés.
Tény hogy biztos RÉM nehéz, RÉM-filmet alkotni, de ez a RÉMségek kicsiny filmje volt nekem.
A Maci melletti 3 srác jót unatkozott és beszélgetett a film közben.Mondjuk azt nem értettük mi a fenének megy az ilyen moziba?
Ettől függetlenül ajánlom mindenkinek, aki szereti a borzongós, művéres, műtrutymós, sci-fi  -horror filmet, amelyben effektíve nem történik izgalmas dolog.Mert hát ugye nagy amerika maszlag, amit előre ki lehet következtetni. De a szereposztás nagyon jó volt. Gyanítom a nagy nevek húzzák be a  nézőközönséget:
Laurence Fishburne, Adrien Brody,Alice Braga,Danny Trejo,Walton Goggins, na meg a rémek!!!




Prédák

Ragadozók


Laurence Fishburne /a nagy kedvencem!!/
LIPÓCIA

Holnap egész nap, Lipóciába lehet menni , a második Pozsonyi Piknikre!!!!Nem Pozsonyba  kell elutazni!!!!
http://www.pozsonyipiknik.hu/
Érdemes elovasni a programokat, nagyon színvonalas, izgalmas, sokrétű! Aki nem megy el, annak hiányozni fog az élmény! Csak az eső nem hiányzik!
Lesz pozsonyi kiflisütő verseny is!
TÜNDÉRZUG

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a Négyszögletű Kerek Erdő! Ott lakott többek között Maminti, a kicsi zöld tündér./meg persze Mikkamakka és Vacskamati is/
Nos a tündér kreatív blogját olvashatjátok, és megcsodálhatjátok alkotásait is. Mamintit egyébként 25 éve ismerem és szeretem! Érzékeny, bájos kis lény. Nem is erre a csúnya világra lenne való, mert törékeny kis lelke finomabb dolgokra lett teremtve.
Egyszóval:olvassátok!!!! Itt /ez is egy szó!/ : http://tunderzug.blogspot.com/


Maminti, a kicsi zöld tündér

2010. augusztus 26., csütörtök

TÚL AZ ÜVEGHEGYEN

Ma délelőtt nyílvesszőként elrobogtunk a Garam utca 3-ba. Ott található a Saint-Gobain Autover Hungária Kft. A műhelyben 2 nagyon kedves szerelő fogadott, és miután  kiröhögték magukat a kalaptartó-lopáson nekiláttak a nagy üvegezésnek.Kint helyet foglaltunk a váróban, az italautomata  a rendelkezésünkre állt.Minden kényelmünkre figyeltek.
Kb.25 perc elteltével kész is lettek,kiállították a munkalapot és a számlát is.9000 Ft volt az üveg szereléssel együtt.Eddig egész olcsón megúsztam.
Miután elpanaszoltam , hogy nem lehet kalaptartót szerezni, a két szerelőből az egyikük a neten keresgetett nekem autóbontót.A másik addig egy nagy ipari porszívóval kitakarította a kocsimat!
Ez két olyan gesztus, ami nem mindennapi!
Bátran ajánlom, ha valaki hasonló problémával küzd mint én, hogy forduljon hozzájuk bizalommal!
Saint-Gobain Autover Hungária Kft 1044 Budapest, Garam u. 3.
http://www.autover.hu/hu_HU/content/200/0/

2010. augusztus 25., szerda

EMELEM KALAPOM

Egy szép szerdai délelőtt /MA/ megcsörrent a mobilom, a virágos lány,Bea hívott. Először még örültem, hátha valami jó hír!Nem az volt: -kérdezte enyém a kék Suzuki? Igen, na akkor gyere le, mert betörték a bal hátsó ablakod!!!
Lerobogtam és tényleg betörték, darabokban hevert mindenhol a szilánk!A vezető ajtaján a zárat egy csavarhúzóval tönkretették, a bal hátsó ajtót kinyitották / a betört üvegen át?/ majd legnagyobb megrökönyödésemre láttam, ellopták a kalaptartómat!!!!! Elkezdtem örjöngeni majd röhögni!
Éppen akkor állt be mellém egy nagy csodás hófehér autó! Mondanom sem kell, többszöröse az ő kocsijának az ára , az enyéménél! Ő is röhögött!
Aranyos volt, mert még Ő nyugtatott és mondta , csak vidáman fogjam fel.Az Ő autójának is betörték már a szélvédőjét! Na az drágább volt! Meg hogy milyen rendesek is az autó-feltörők, mert a legkisebb üvegfelületet törték be. Az Élet szép!!!!
Először azon filóztam, kihívom a rendőröket. De aztán letettem erről, mert megjelent lelki szemeim előtt, amint megjönnek a rend őrei, nyomukban a helyszínelők és a kutyák! Szimat!!!
Mindent összekennek a széntrutymóval, majd lefotózzák a pacsmagolt ujjlenyomatokat!!!
Aztán persze a kutyák szagot fognak és nekiiramodnak!Vau-vau! A Blikk címlapján a kék Suzuki és mellette én. Jaj de szép is lett volna! Valószínűleg az ország szétröhögte volna magát!!!!Ennyit megérne !
Na de a valóság az más: kivakartam az összetört üvegszilánkokat, és megpróbáltam egy átlátszó fóliával letakarni a lyukat!Olyan szélvihar volt, hogy nekifeküdtem a kocsinak és úgy ragasztgattam a tixóval!
Mindenkinek tetszett a produkció!A zárat jól elbarmolták, nem is használható!Az üvegtörmelékek miatt nem lehet a hátsó ülést használni, mert beleáll az ember fenekébe a 3 millió 286 ezer 457 darab szilánk!!!!!!!!!!!!!
Tények : 3 a kezembe állt, 1 darab a melltartómba repült, amikor kapartam a falcból, 2 pedig a cipőtalpamba nyomult!Na ezel legalább nem a fenekemben landolnának!
Megláttam két rendőrt!Rájuk rontottam és kérdeztem mit kell teni, ha az ember lányának feltörik a kocsiját?Hol? Hát itt nem messze! Ja,és miért tüntette el a nyomokat? Mert már Én lehelyszíneltem, lefotóztam, most kárelhárítok! Van értelme rendőri intézkedést foganatosítani? NEM! És ez legalább korrekt válasz volt...
Valamikor éjjel lehetett ott a bájos feltörő banda, mert tegnap normálisan hagytam ott a kocsimat.
Később még azt  is megtudtam nyomozásom során, hogy a térfigyelőkamera búrája üres! Nem költöttek újra, hanem miután elkészült a Zrínyi utcai új burkolat, oda átvitték a kamerát! Ez itt csak egy üres búra!
Hát persze hogy nagy a búrám!
És nem emelem a kalapom, mert ellopták a tartót!




ez a látvány fogadott, brühüühühü


üvegtörmelékek tömkelege, de nem az ülepemben


a záram /az áram csapta volna meg, aki elbarmolta/


u.i.: holnap 10-re megyünk autóüveget cseréltetni, ha éjjel el nem lopják a kocsim...

2010. augusztus 24., kedd

ALMÁDI VI.

Sok-sok év után most fordult elő először, hogy nem otthon ünnepelek.Na sag schon, van ilyen.Van aki mindig így tesz, de nekem ez fura volt.
Viszont egy különleges társasággal ünnepelhettem, és ez nem mindennapi élmény volt!

- Grétike, minden titkok tudója és mindenkit ismerő személyiség!93 évesen is friss és elegáns, üde és fiatalos!Humora és véleménye van mindenről és mindenkiről!A politikában is teljesen toppon van!Hihetetlen életerő és életszeretet ami árad belőle!
- Judit, aki neves, kitűnő szociológus és nagyon kedves Ember.Kiváló barát és különleges feleség,valamint nem mindennapi Nagymama!!!!
- Juli, a fitt nagyi.Róla egyébként nem tudtam megmondani mennyi idős, olyan sportos jelenség; Gréti lányaként szuper géneket örökölt, mind agyilag,mind külsőleg.
- Bandi bácsi az örök humor-szállító! Mindig jó kedve van és tesz azért, hogy másnak is az legyen!Emiatt különösen az étkezőben borult az etikett: Bandi bácsi vivvet mondott és pedig röhögtem! Na ez persze nem ment hangtalanul, így az egész terem zengett! Bandi bácsi pedig élvezt és még mesélt!Én persze továbbra is az asztal alá röhögtem magam, emiatt a felesége Judit kiborult!Midnig próbálta megzabolázni Bandi bácsit, aki ilyenkor átkacsintott hozzánk.Ezen persze nevetnem kellett, és így igen jókedvűen teltek a kajálások!
- Gábor, aki nem mellesleg Juli férje, szintén igen jókedvű lélek, és így aztán adta a lapot egymásnak a két clown!
- Eszter a finom lélek, aki igen jó humorral van megáldva.Jóízűeket tud nevetni.Nagy tudású hölgy, aki szerkesztőként és fordítóként dolgozott és dolgozik az Akadémiai Kiadónál.
- Pali /Eszter férje/ egy különleges , nagyon értékes ember.Igen jó humora van, kicsit Királyhegyi Pali bácsis.Illetve Várnai Pali bácsis.Róla külön is fogok írni később, megérdemel egy külön bejegyzést!Nem beszélve a kuglófról!!!
- Vera és Babika, akik nincsenek a képeken, mert akkor is éppen azon szorgoskodtak, hogy az éhes és jókedvű üdülő-vendégek, nehogy lefogyjanak!!!A tulipán Vera ajándéka volt, nagyon meglepett vele.Nem számítottam rá, mert az előző napon annyira lett beavatava, hogy ebéd utánra poharakat segítsenek összekészíteni a kis társaságnak, és jöjjenek koccintani Babival együtt!Erre hozott nekem virágot! Nagyon jólesett!
Másnap pedig Babika lepett meg egy csodálatos bordó levelű növénnyel, amin télen is átsüt a nap, így a nyaralás jut eszembe.Meg persze az, hogy várom a következő Almádi-nyaralást!
Szóval koccintott a kis társaság és Bandi bácsi költött egy verset, azonnyomban; majd ráírta egy szalvétára és rajzolt rá egy macit,mint aláírás.
"Judit lenyűgöző nevetése, melengető kedvessége,kísérje nagyon soká, egészsége!"


Judit,Grétike,Juli és én


Eszter,Pali és Bandi bácsi

Juli és Gábor

Grétike, hová mereng el szép szemed?

szülinapi mosoly tulipánnal és Macival


ALMÁDI V.

Az apátsági látogatás után, kissé csalódottan battyogtunk kifelé.Macinak gyanús volt a rosszkedvem és faggatott szegény, hogy már megint mi nem tetszett?Kinyögtem hogy csalódtam, és hogy nagyobbnak gondoltam és hogy hol a templom kert és a boros részleg!
Na kiderült, hogy összekevertem az apátságokat: ez a Tihanyi , én pedig a Pannonhalmira készültem lelkileg.Brühühü!!!!!!!
Gyanús volt,hogy kicsi, meg nincsenek barátok /csak az én Macim!!!/és hol a kert???

na most mondjátok meg őszintén, ez egy templom-kert?
nem! itt egy cukrászda meg egy wc volt csak...

meg ez a sok lépcső...
Most emiatt a nagy tévedésem miatt, oda is el szeretnék majd menni!És akkor nézelődhetek sokat!
ALMÁDI IV.

Amerre én járok, arra Herendi kiállítás terem.Mármint Herendi-kiállítási terem nyílik.Úgy látszik üldöznek a porcelánok.Álmomban sem gondoltam volna, hogy pünktlich a tihanyi apátsági múzeum egyik részlegén, éppen a porcelán kiállítást rendezik meg látogatásunkkor.
Nos a szépet szeretjük, így a tavalyi kirándulásra és gyárlátogatásra visszamlékezve, fotózgattunk a szépségek között.


Terülj...

terülj...

asztalkám!!!

Madarkám...


madárkám!!!