2011. augusztus 19., péntek

VESZTEGZÁR A BELVÁROSBAN





Erdő mellett nem jó lakni! szól a nép-dal. Szerintem ez nem igaz!!!Szerintem a XXI.századi néptelen dal inkább így szólhatna : Belvárosban nem jó lakni!
Persze azt tartják aki ilyen procc /pricc-pracc-prucc/, hogy a Belvárosban lakik, az megérdemli! Nos tény, hogy lassan lakhatatlanná válik a környék! Augusztus 20. környékén pedig járhatatlan és effektíve parkolhatatlan!
Igaz hogy ezen éppen 40 éve csodálkozom, minden alkalommal fennakadok a dolgon. Holnap Szent Jobb körmenet lesz, így már ma elkergették a parkolni vágyó autókat! Én átmenekítettem Suzit Budára, ott nincs menetelés!
Ebbej az évben persze minden ugyanúgy folytatódik, megint vesztegzár alá kerülünk!Igaz nem csak a legbelső kerület, de hát mi itt élünk!
Én speciel földalatti mozgalom keretén belül közlekedek majd, kvázi a Mexikói útig fúrom előre magam, mint egy vakond, ott földfelszínre kerülök és ott a villamoson utazgatok majd. Bár lehet hogy gyalog-galopp módszerrel átrongyolok a rekettyésen. Majd landolok Anyunál a kórházban...
Itt bevésem hogy merre ne menjen senki, ha lehet akkor pedig csak gyalog:

A budai oldalon augusztus 18-án 20 órától augusztus 21-én reggel 6 óráig a Bem rakpartot a Bem tér és a Halász utca között a forgalom elől lezárják. Augusztus 18-án 23 órától lezárásra kerül a Bem rakpart a Lánchíd és a Halász utca között, továbbá a Jégverem utca a Fő utca és a Bem rakpart között, illetve a Fő utca északra menő forgalma a Clark Ádám tér és a Jégverem utca között. Augusztus 19-én 19 órától augusztus 21-én 6 óráig a Halász utca és a Clark Ádám tér között a Lánchíd utca, a Clark Ádám tér, az Alagút, az Alagút utca és a Fő utca, valamint a Lánchíd lezárásra kerül.
 Augusztus 20-án 13 órától augusztus 21-én reggel 6 óráig gépjárműfogalom elől zárják a Pesti alsó rakpartot a Margit hídtól a Közraktár utcáig, valamint a Budai alsó rakpartot az Öntőház utcától a Lágymányosi hídig. 16 órától a gyalogos- és gépjárműforgalom elől zárva lesz a Szent Gellért felső és alsó rakpart a Döbrentei tértől a Gellért térig. 13-15 óráig, illetve 17 órától előreláthatólag a tűzijáték végéig a gyalogos- és gépjárműforgalom elől zárva lesz a Margit híd, illetve 17 órától előreláthatólag  a tűzijáték végéig a Lánchíd.
Augusztus 20-án 17 órától 24 óráig a BRFK az alábbi útvonalak által körbehatárol területeket zárja a gépjárművek elől: Szent István körút, Bajcsy-Zsilinszky út, Károly körút, Kálvin tér, Üllői út, Ferenc körút, Petőfi híd, Irinyi József utca, Karinthy utca, Móricz Zsigmond körtér, Villányi út, Alkotás útja, Vérmező út, Margit körút, Tölgyfa utca és a Margit híd által bezárt területeket.


Hát nem tök jó, éljen a gyaloglás! Gyalog-galoppoljon aki tűzijátékot vagy légi-parádét akar látni!!!!

Jut eszembe, ma délelőtt a Gripenek gyakorlatoztak, eszelős hangzavarral felettünk! Mintha légitámadás lett volna!Tiszta háborús övezet a levegőben!


2011. augusztus 18., csütörtök



AZ IDŐ PÉNZ!



A mai magyar Órabörze-rendezés körüli hisztériát nem értem sajnos! Miért kell 3 Órabörzét egy és ugyanazon vasárnap megrendezni?! Speciel pont szeptember 11-re!!! Az ikertornyok is aznap dőltek le!
Itt ledőlnek majd az óra-tartó állványok!
Miért nem lehet intelligens emberek módjára egyeztetni és mondjuk érdemes lenne  a külföldi börzékhez is igazítani a dátumokat! Münchennel ütközik majd az egyik decemberi börze, már előre látható!

Azért ha valakit érdekelnek a pontos helyszínek, íme a weboldalak:
http://www.oraborze.hu/news.php
http://orabazar.hu/
http://eurowatch.hu/?page=borze&op3=hun

"Az idő pénz!-mondta a kisegér és eladta az óráját."

2011. augusztus 17., szerda

HUFNÁGELÉK PESTEN





Tegnap este hazacipelődtünk Balatonalmádiból. Komolyan mondom több cuccal jöttünk, mint mentünk!
Este beraktam a mosást,majd szépen kiborult az öblítő. Na ekkor kezdett felmenni a pumpám, de hát kipihenten ugyebár nem illik kiborulni /csak az öblítőnek/!
Gyanús volt, hogy már egy ideje nehezen zár a mosógép ajtaja, de betudtam az évei számának.A nyaralós ruciknak muszáj volt kimosódniuk, mert elárasztották a lakást!

Nos ma délelőtt mosni szerettem volna Anyu kórházi cuccait, bepakoltam szép komótosan, mosógél-öblítő páros a helyükön. Majd következett a tranzakció : megpróbáltam bezárni a mosógép ajtaját és akkor, és akkor a kezemben maradt az ajtó fogantyúja!!!Itt a vég!Guggoltam kezemben az ajtózárral, ami időközben atomjaira hullott szét ahogy ott filóztam...Pusztán a gondolataimmal is rombolok?
Kirohantam a fürdőből, mint Zrínyi és nem értésemnek adtam hangot, kvázi üvöltésben törtem ki! Maci szegény azt gondolta, kedves neje megint erőszámát gyakorolta a fürdőben! Váltóbotként átadományoztam az ajtózárat, és kimenekültem dolgozni!
Maci pár perc múlva szétszerelte a mosógépet!Az ajtóval a kezében megjelent a műhelyben.A vevőim elég érdekesen fogadták, gondolták most már kibővítettük a cég szolgáltatási körét: mosógép szereléssel!
Jöttek az ötletek az ajtó-felhasználásra: az üvegtálból lehetne gyümölcsöt enni, vagy kajüt ablaknak is jó lehetne!
Megkezdtem az ajtófogantyú-megrendelési procedúrát!Nos Indesit-szerviz igen nehezen található, illetve 2 van összesen. Ugyanis a hivatalos 06-40-akármennyi nem veszi fel.Maci bőszen telefonált, nagy sikerrel:
1. a pesti szerviz a / ki gondolta volna ! /a Pesti út  8635-ben van és ki kel menni megrendelni, kifizetni és majd tudósítanak és tessék újra kimászni érte... Ja persze, akkor kimegyek rögtön olasz-honba!
2. a budai szerviz a Kaszásdűlő akárhány szám alatt található és emailben elég ha megrendeltem, visszaigazolták és majd sms-ben értesítenek. Kb.2 hét és potom 18.000 Ft ! Az Élet szép!
Tanulság: egy mosógép kb.70.000 Ft, egy darab ajtó 18.000 Ft, egy mosómedve 50.000 Ft. Ha tehát élvezni akarjuk a mosást vegyünk mosómacit!Még spórolunk is!Meg hát édesebb is mint a zakatoló gép...

Este le szerettem volna zárni a pénztárgépet, annak rendje és módja szerint!Szépen be is kapcsoltam, majd láttam hogy az egyik szalag kifogyott, ezért pótolni kezdtem.Innen jönne a  síri csend, de a gép elkezdett kattogni, zakatolni.Tudtam hogy kell kezelni, vagy legalábbis eddig hogy kellett. Na most ez csődöt mondott! Bedöglött!Kész!
Hívtam a szerelőt,elmondta mit tegyek, de addigra ugyebár azon már túl voltam.Végső konklúzió: jön szerelni.Kérdezte hogy elmeséltem-e a pénztárgép-leamortizálási akciómat már, a mosógép után? Hát igen. Megvigasztalt lesz még egy harmadik dobásom is!
Ajánlotta hogy esetleg a mai nap további részében talán jól tenném ha leülnék szép csöndben egy sarokba. Egyedül, kötögetni.




2011. augusztus 15., hétfő

BALMÁDI 6.-SIÓFOK-HEKK

Ma délután átruccantunk Siófokra sült HALat enni. Igen drágáim, már megint a HAL ! HALlatlan, megint nem bírtunk magunkkal, ki kellett próbálni Zsolti különlegességét! Annyi helyre elkirándultunk már, gondoltuk most átautózunk a Balcsi másik oldalára, szembe Almádival! Át kellhettünk volna komppal is, de így nosztalgiáztunk a régi utakon, meg jött a vihar is!
A Hotel Azúr melletti szabad strandon /nem fizetős, de éjszakára lezárják és őrzik!/ , a csúszdával szemben található a Balaton és bizton állíthatom, talán az ország legjobb sült hekkje! Mármint a Heineken sörös napernyők alatti sütik! Naná ott üldögél és várja mikor repülhet a szánkba!
Fiatal, kedves, lelkes gárda sütöget és szolgál ki! Van még ott minden mi szem-szájnak ingere; sajnos a lángosnak már nem jutott hely a pocimban!
No de térjünk vissza a lényegre, a hekkre! Finom pácban fürdik, majd különleges panír-rucit kap és kisütik!
Nem volt véres, nem volt nyers, nem volt túl sütve! Pont olyan volt, mint amilyennek a nagykönyvben leírják!
Mellé kaptunk kovi-ubit és a Mester specialitását, a limonádét! Narancs,citrom,lime keveréke, szénsavasan!BRRRRR mesés volt!
Sajnos nem fotóztam, így Mindenkinek el kell menni és szépen megkóstolni és lefotózni!
Itt megmutatom milyen egy hekk:
( Zsoltié sokkal szebb hekk, ez itt csak egy hack-hekk /meghackkelt hekk kép/ )


Na most az a limonádé sokkal izgalmasabb, szebb, színesebb volt!
Menjetek el és kóstoljátok meg, mert leírni nem lehet!!!