2010. október 2., szombat

KREATIMM


<>
Október 3-án vasárnap lesz az őszi Kreatimm bemutató, az Iparművészeti Múzeum kortárs design vására.A mostani őszi vásár az innovációra épül majd,nemcsak azért, mert a Design Héten kerül megrendezésre, hanem azért is, mert ez a fogalom a szakmai fejlesztésre, az új ötletek megvalósítására irányul.
Az innováció nem feltétlenül a megvásárolható tárgyak kiállítását jelenti, hanem lehetőség arra, hogy a művészek megvalósításra váró terveikkel jelenjenek meg a „piacon”. Textil, fém, fa, üveg vagy kerámia, műanyag, gumi és újrahasznosított alapanyagból a legkülönfélébb funkciójú használati és dísztárgyak megjelenésére lehet számítani. Számomra azért érdekes, mert Bartha Ágnes is kiállítja mesés ékszereit.Most különleges legújabb képeit (zománc-üvegplexi-fény) állítja ki, egy 25 darabos nyáron készült (tenyésztett gyöngy-üvegplexi) ékszer kollekciójával együtt.

2010. szeptember 29., szerda

KALÓZKODÁS



Most nem én kalózkodtam, hanem Bridzsi barátném nézett rossz szemmel az orvosra!Sikerült a könnycsatornáját úgy eldugaszolnia, hogy meg kellett műteni.Szegény ma túlesett a nagy szikézésen, de hősiesen tűrte, sírás nélkül!
Térlátása nincs egyelőre, mert szépen rákötöttek egy szem-kispárnát a szemére!Holnapig kalózkodhat!
Valahogy úgy nézhet ki, mint Yoda mester a képen!Höhöhö!!!
Hihetetlenül sajnálom, mert ha az ember szemét műtik, azt látja.Mert ha a hátamat műtik mondjuk, akkor  azt úgye nem szemlélem közben!
Találtam egy ideillő ágyat ma éjszakára Bridzsinek:

2010. szeptember 26., vasárnap

KREATÍVKODÁS

Jön a Karácsony!!!!!!!Jobbra láthatjátok mennyi nap van hátra, tehát tudhatjuk,milyen kevés idő áll rendelkezésre, hogy az ajándékok elkészüljenek!
Jó szokásomhoz híven, betértem a kreatív-kuckóba.Illetve most fedeztem fel, hogy a Bartók Béla út 62 számban van egy jó kis Hobbyművész boltocska. Jobban kedvelem az Üllő útinál, sokkal emberibb léptékű és nem nyomorognak százan a nyakamban.Dolgozik a kasszában egy nagyon kedves, segítőkész eladó hölgy.A szemüveges az, nem a fejkendős!!!!(finom információ, jelzés értékű!)
Szóval van egy csomó izgi cucc és persze nem bírtam magammal és vásároltam megint egy sütési kelléket.Na jó 2 darabot, pontosan.
Az egyik egy kiszúró forma, olyan igazi mézeskalács-emberkés: gingerbread nevű!
A másik pedig egy betűszett, amivel ha kekszet vagy mézesakalácsot sütök, akkor a nyers kiszaggatott formába bele tudom nyomni annak a nevét, akinek sül majd!
Persze tegnap Snoopyéknak ezt megmutattam, mire nagy röhögés lett!

doboz recepttel

betűk

Megtaláltam a gyártó Stadter cég honlapját.Na most álmodozhatok...
http://www.staedter.de/promotion.asp?id=pop2
FEKETE VASÁRNAP

Ma beköszöntött az ősz /gondolom Szt.Mihály útján is/! Illetve tegnap este 10 körül el kezdett szakadni az eső és innentől indul az őszi időszámítás nekem. Furcsa mert ilyen esős időben, rátelepedik az emberre a depresszió is.Nos ha egyébként is pocsék hangulatban vagyunk, akkor ez depi a négyzeten...
Nos olvastam, hogy az éjszaka az utakon 10-en haltak meg.Szép szám, lehetne inkább 0! Az egyik szerencsétlen az M5 autópályán kóborolt a sötétben,Lajosmizse környékén, majd átment rajta 4 autó.
Szóval ennél jobb a helyzet, inkább itthon maradtam és mostam, vasaltam és varrtam.Ja meg egy könnyű ebédet pacsmagoltam!Örültem hogy akivel beszéltem ma, az szinte mind mosott és vasalt! Ebből  következik, hogy a mosás-vasalás őszi munka!Legalább úgy, mint a lombseprés!

Debbie Mumm: Autumn


Szóval csak az jutott eszembe, hogy említettem régebben egy bejegyzésemben, Agatha Christie utált mosogatni.Így akkor jutott eszébe egy csomó ötlet a krimijeihez.
Én pedig a fekete zokni-teregetés  közben élek meg hasonló élményt.Ma megint 10 pár zoknival hadakoztam, próbáltam őket összepárosítani.Megkértem illedelmesen a "házasulandó" feleket keressék meg egymást!Nagy nehezen ment csak.Nem értem hogy lehet, hogy még véletlenül sem lehet ugyanolyan fekete pamut zoknit kapni egymás utáni 3 hónapban.Biztos más lesz a bordázottsága, az orrvarrása, a gumírozása, a fene tudja mije!
Vettem naivan színes műanyag zoknipárosító csipeszt.Na azt persze nem hajlandó senki használni!Mert akkor nem lehet csak úgy leszaggatni a zoknit és bevágni a szennyestartóba, hanem szépen össze kellene csipeszelni! Na azt már nem!
Így marad az , hogy mosás után egyenként nézegetem a fuszeliket!Majd egymás mellé fellógatom száradni!

Akasszátok fel a Fuszekliket!

Anno decibel amikor megismerkedtem egy barátomal, na akkor is a fekete zokni volt a megoldás kulcsa!Ugyanis gyűjtögette és nem mosta , hanem szépen szárazon egy papírzacsiban várták, hogy összegyűljenek annyian, amennyien együtt kitöltik a mosógépet!Hát egy élmény volt, nem mondom!Mire 50 pár zoknit összepárosítottam, elment az életkedvem!Milyen jó hogy lehet korlátlan mennyiségben beszerezni fekete férfi zoknit!Lehet hogy feltalálom a papírzoknit! Bármilyen színűt festhetünk magunknak!Nuku mosás, csak összegyűrjük és elégetjük!Télen fűthetünk vele!



Ja, ma sikerélményeim is voltak: megtaláltam az elveszett snoopys zoknim párját!Mondjuk azt nem tudom megmagyarázni, hogyan mászott át a színes tartályból a fehérbe?Mert kérem szépen nálunk nem csak szelektív kuka van, hanem szelektív szennyestartó is!Egy fehér-egy színes bödönrész!
Meg előkerült Maci elveszettnek hitt foxis zoknijának egyik fele is!Gyanítom snoopy kutyával kóboroltak!
Meg előmászott valahonnan a piros borzos /nem borzalmas!!/ flitteres pulcsim is!Hogy az hogy a fenében mászott be a mosókosárba, több mint gyanús!Lehet hogy életre kelnek a ruhák amikor nem vagyunk itthon!?
Így volt ez szerdára virradó hajnalban is: visszamászott a szekrényembe a fekete sport-melltartóm/egész augusztusban őt vadásztam!/!Hoppá! Eddig lehet hogy futni volt?