2011. augusztus 6., szombat

BALMÁDI 2.-Veszprém Zoo II.

Gyanúsan sok ketrecben nem lakott senki.Ferivel ezen röhögünk a legtöbbet, hogy a lüke emberek ott ácsingóznak fényképzőgéppel a nyakukban és bámulják a lakatlan rácsokat.Feri korszakalkotó ötlete az volt, hogy alakítunk egy állatkertet, tök üres rácsokkal. Berendezzük szépen, növények, alvóhelyek, miegymás és persze el-elszórva kis kajamaradványok, amivel elhitetjük a kedves látogatókkal, hogy igenis laknak a ketrecben.
Amerre mentünk alvó,lusta, jóllakott állatokat láttunk.Némelyikük nem is mozdult.Feri szerint áruházban vették,a címke is rajtuk lóghat még. TESCO-GAZDASÁGOS!
Ilyen volt a mosómaci, akit effektíve ráragasztottak Pattex Power Fix-el egy faágra:
 

Aztán Ferivel a legnagyobb szomorúságunkra észleltük,hogy valószínűleg  elfogyott a  Tescoban a vörös panda plüss figura.Igen piszok dolog ez kérem, mert ez az állat mindkettőnk kedvence. No vigasztalódtunk a "Kettőt fizet egyet vihet" vagy fordítva:egyet fizet kettőt vihet kengurukkal (mondjuk ezek azért voltak leárazva ,mert nem ugráltak; biztos lemerült az elem bennük) :

Meneteltünk tovább amikor is ráakadtunk a huszármajmokra, akik mellől hiányzott a ló;milyen lenne az augusztus 20-iki zászlófelvonás így:

Na aztán majmokkal találkoztunk még, az 1-et fizet 3-at vihet leárazásból:

Eljutottunk a nagymacskákhoz végre, ahol szintén mindenki aludt. Nem létezik hogy altatót adtak be nekik?!
No aztán egyszer csak a tigrisek kegyeskedtek felkelni!
Majd ébredés után összeverekedtek, ahogy az szokott lenni, kvázi ki készítse el az ebéd utáni kávét:


A győztes, a kávézás után nyalogatja a száját:


Eközben a szomszédos ketrecben felébredtek a kávéillatra és bőgni kezdtek,hogy ők is kérnek:
Tovább álltunk és egy nyugis kis társaságot szemléltünk meg, a társas prérikutyákat/földikutyákat.Édes kis szervezett tömegben laknak,folyamatos építkezés közben.Kicsit olyan, mint egy lakópark-építkezés , svájci frank hiteleseknek:

Feri elnevezte az egyik párost Sziszi-Fuszi duónak, mert egymásnak háttal ástak, amit az egyik kiásott, azt a másik betemette.Jegyzem meg finoman, még jó hogy nem temetkezési vállalkozásról van szó!


A jól megérdemelt ebéd elfogyasztása is megtörtént, a fárasztó munka után. Megjegyzem a kép baloldalán benyúló kéz, a Blikknek fotóz, a tízezer forintos járadékért!

Harry Potter előtt már kedveltem a baglyokat, de Hedvig megismerése után nagyon megszerettem őket. Mókás kis állatok, nagyon bírom őket. Nos most fotózhattam is újra.
Először csak aludt a faágon,aztán felkelt:
Na aztán széttárta a szárnyait, ebben a percben a frász jött rám, és leszállt elém, hogy lefotózhassam.Beállt és nézett engem, Hedvig!

Sétáltunk és egyszer csak Bambival és családjával találkoztunk össze. Felkészült útitársaink zoo-csemegével feltöltött hátizsákjukat előkapták és azon nyomban megkínálták az őzikéket.A merészebbek kinyújtott tenyerükből etettek, nem annyira bátrabb társaik betuszmákolták a cuccot a rácson keresztül:
Elértük a szurikátákat, ahol mindenki kipurcanva aludt a 33 fokban.Egy őrszem volt csak ébren, illetve kókadozott szegény:


aztán kidőlt ő is, igaz egy másodperc múlva felébredt, őrködött pár másodpercig, ma leesett a feje  a homokba:

Irdatlan ricsajra lettünk figyelmesek: olyan volt mintha tíz nő egyszerre szidna egy férfit! Vörös varik /a legnagyobb méretű makifaj; veszélyeztetett!/ veszekedtek!!!Ilyen ricsajt még én sem tudok csinálni!!!!
Szóval egy részük békésen tetvészkedett, amikor egy másik maki megtámadta őket.Hogy mi volt amin összekaptak, nem tudjuk!
Itt még szent a béke:

Valaki jön:

Adjuk meg magunkat!
Teljes megadás:

2011. augusztus 5., péntek

BALMÁDI 2.-Veszprém Zoo I.

A tegnapi rettentő esős nap után ma rekkenő hőség fogadott a Veszprémi Állatkertben.Az állatkertig a parkolótól sétáltunk egy kicsit, s közben találtunk egy medve-barlangot:


Első utunk az ormányos medvékhez vezetett, mint a képeken látható mindegyikük igen jókedvű volt:Sétánk a nagy marák mellett vitt l, mondjuk ők kaja után éppen teli hassal feküdtek és nem akartak megmozdulni (speciel ebéd után és is ritkán rohangálok):


Mendegéltünk szépen lassan az erdőben és elérkeztünk a kacsákhoz, akik unottan pancsiztak.Aztán egyszer csak "gombnyomásra" elkezdtek a szárnyaikkal csapkodni.Ekkortól hasonlítottak egy motorcsónak propellerre!At hogy mitől indultak be, nem fog kiderülni!


Zoo csemegével megetették a bátrabbak a még éhes állatkákat!A legtöbb állat szívesen fogadja a finom "tiltott" csemegét is!

2011. augusztus 4., csütörtök

BALMÁDI 1.- RAINY DAY


Gondoltam megírom nyaralásunk esős-történetét!
Reggel fél 7-kor Pestről indultunk, kábán,álmosan,kávé-mentesen!Ez igen megrázó élmény volt Nekem, 5 óra alvás után.Az autóban néha ki is kapcsolt az agyam.Landoltunk a Balcsin kb.fél 9-kor.Reggelit kaptam, kávéval!!!Gondoltam felébredek kicsit.Na ehhez képest egy órát aludtam!A koffein áldásos altató hatását kifejtette, az eső közben szépen esett.
Alvás előtt a lábam begörcsölt, mint a franc, így bevettem egy magnéziumot, egy kalciumot és egy antibiotikumot is a mandula-gyulladásomra.Na ezzel a koktéllal garantált az alvás!
Később ebédre letrappoltunk szakadó esőben.Na itt is ellenálltam a  gumicsizma csábításának.Pechemre!
Ebéd után kiültünk a teraszra kávézni.Na akkor kezdett igazán csak rá az eső!Végre abbahagyta, így Danival és Verával leslattyogtunk  a strandra.Megnéztük a mólót, a frissen kidőlt fák helyét, lenyirbált sövényt, ami eddig óvott a jachtklubban álló hajók vizslató tekintete elől!
Kicsit szemetelt az eső, de úgy döntöttünk elsétálunk a platánsoron a fagyizóba!Hárman szép komótosan bandukoltunk, miközben elállt az eső!A Balatonalmádi fagyizó híres a jó fagyijáról és  arról, hogy Zsuzsa vett nekem ott először velencei-álom fagyit!
Most is vettünk, meg diós-fügést, meg étcsoki-bombát.Aztán leültünk egy asztalhoz megenni.Na ez volt a szerencsénk:onnantól hogy  fenekünk elérte a székeket, leszakadt az ég alja!
A napernyő felettünk ellenállt, aztán egy két cseppet átengedett. Hullámokban ömlött, mintha dézsából öntötték volna!!!Ember nem maradt az utcán!Szárazon!Kb.2 órán át üldögéltünk ,aztán hazaindultunk!
Daniék a hegynek fel, én a síkvidéken.Na ez volt az igazi.A főút mellett kellett mennem,tehát az autók összefröcsköltek, de ez nem is zavart annyira.Az esőkabát kapucnival a fejemen megvédett, igaz a kabát jól be volt húzva,így az esőt ráfolyatta a combomra.Még ez is hagyján, de a lábamon az edzőcipő már a vesztét érezte.A hosszú nyílegyenes betonszakaszon szembejött egy pár velem.Nem értettem igazán, miért az út melletti Radisson szálloda kerítésének a műkőpalánkján egyensúlyoznak, a földtől úgy 60 centire.Az út egyenes, miért nem ott kacsáztak?! Na kb.10 métert haladtam amikor gyanús lett a dolog:a szálloda lejtős kertjéből zuhogott le az eső, pont az útra!Így aztán én kacsáztam bele a pocsolyákba, amik kb.10 cm vizet takartak!Na elneveztem a jelenséget Radisson vízesésnek!
Sikeresen mire hazaértem állt a cipőmben a víz, a combomtól lefelé csuromvizes lettem, a zoknim felismerhetetlenné ázott.
Aztán egy fél óra múlva kisütött a nap!Holnapra 28 fokot jósoltak, eső nélkül!