2009. december 11., péntek

ÍRÓKÁZÁS

Ma délután nagy lelkierőt vettem /no nem a boltban/ és nekiálltam a mézeskalácsok feldíszítésének. Igazán ez a nagy munka, nem a sütés!
Előre össze szoktam írni egy füzetbe, hogy tulajdonképpen kinek is akarok személyre, névreszóló mézeskalácsot készíteni!
Sikerült megint több mint 100 nevet beírnom, így aztán volt munka bőven. Bevallom őszintén egyedül szeretem csinálni ezt a részét a karácsonyi készülődésnek; így kapóra jött, hogy Maci lepihent az esti céges-party miatt!
Nekiálltam a fehér máz elkészítésének, majd a zacskókkal szenvedtem egy nagyot , majd amikor azt meguntam a vadiúj színes cukortollakkal díszítettem. A tollakat Ausztriai utunk alkalmával vette Medvécske nekem, addig nem volt itthon kapható /látod Snoopykám milyen hasznos volt az osztrák út?!/. Most már a Dr.Oetker itthon is reklámozza, csak persze kapni nem lehet sehol!

Itt vannak a képek, tanúbizonyságul a mai pacsmagolásomról:

Előkészületek /stílusosan a karácsonyi terítőn/



A színes cukortollak /zseniálisan jó velük dolgozni!!!!/




Meztelen mézeskalács órák



Felöltöztetett órák / szerkezet akkor költözik beléjük, ha megszáradtak/

Névsor









2009. december 6., vasárnap

GINGERBREAD





Már megint sütöttem mézeskalácsokat /a fentiek nem az én készítményeim!/!
Tegnap begyúrtam egy adagot és ma kisütöttem kb.300 darabot. Volt benne kicsi és nagy is, amiből majd falióra készül.Képek lesznek majd ígérem.
A receptet már feltettem egy tavalyi bejegyzésben, megtalálhatja aki sütni szeretne
/ 2008.dec.13/.
Képek egyelőre nem készültek, majd lesznek ha már feldíszítettem őket, addig pucérak sajnos!

Maci meglepett egy igazi kincsesládával. Piros és elfér benne az összes mézeskalács kiszúróm! 390 darab!!!


A piros láda és az adventi naptár, berendezve csokikkal

MIKULÁS VÁRÁS





Ho-ho-hol van a Mikulás?Ma is ez foglakoztatott hajnalban, de olyan fáradt voltam, hogy nem másztam ki az ágyból meglesni. Bezzeg több mint 30 évvel ezelőtt, hajnali 4-5 óra körül Anyuék azt hallották és látták, hogy pizsamában kiosonok a nagyszobába az erkélyajtóhoz és nézegetem a cipőcskéket.Persze fulladoztak a nevetéstől, de nem fedték fel a Mikulás kilétét.
Most sok-sok év elteltével Ádámmal volt egy vitám.Azt állítja, hogy nincs is Mikulás.Én meg mondtam hogy igenis van! Azzal érvelt, hogy a Mikulás nem téveszti össze az ajándékokat és hogy nem cseréli el a két fejtörős füzetet /tény nem mindegy hogy az ember elsőbe vagy harmadikba jár a suliban/ és szerinte a Nagyi/alias Anyu/ volt a Mikulás.
Váltig állítottuk hogy nem így van, de kérem egy 8 éves fiút nehéz meggyőzni erről.Ami tény, az tény!
Ezek után hevesen érdeklődött délután 4-kor, hogy az én Mikulásom mikor jön ajándékokkal megrakodva? Mondtam hogy 1/4 5-kor érkezik meg Rudolf szánkóján!Tágra nyílt szemmel kérdezte hogy tényleg???Igent mondtam...

Szerintem van Mikulás és kész!Végtére is volt ajándék a cipőmben ma reggel!!!!!!