2009. március 21., szombat

KUPA


Tegnap illusztris vendégeink voltak, így próbáltunk megfelelni a kihívásnak. Ugyanis Snoopyék érkeztek vacsira és már előre jelezték, hogy pontozni fognak, lásd Hal a tormán /vagy tortán?/ esetleg a Vacsorapata /vagy csata?/ című, celeb-etető sókban!

Nos, férjuram is kivette a részét a nagy előkészületekből: bevásárlás,hagymapucolás /síszemüvegben/, krumplipucolás /egyszerű okuláréban/, konyhamalackodás és lábos-kinyalogatás /szemüveg nélkül/, mosogatás /csak úgy/.
Aztán ledőlt 1 órácskát aludni.

Szóval elkészült a menü: francia hagymaleves /tuzsúr-muzsúr/, carbonara szósszal meglocsolt bio-olivaolajban sütött csirkemell és comb zöldség és krumpliágyon /nem erre feküdt Maci/ valamint csokival és rumos tejben áztatott mazsolával hintett kuglóf.
Ma reggel Snoopancs írta egy emilben, hogyha én főznék nekik minden nap, akkor dundira hízlalnám őket /egy francia tánclépés nevű együttesre utalt:Pá-dödö/! Höhöhö!

Szóval jól sikerült a vacsora, utána gyanítom mindenki bevett 3 bilagit drazsét....
Kártyázni sem volt erőnk, meg persze a beszélgetés, vörösbor mellett jól esett! Én csak a bor mellett ÜLTEM, nem ittam meg !

Kaptam egy igazi kupát, aminek nagyon örülök!!!!!!!!!!!!!!!!!! Különösen hogy Snoopy készítette; ez igazi Snoopy-design! Ez volt a tétje a vacsinak: Kreativi-tét!
Katica a tortán 2009!Winner is .....! /a .... az én vagyok:Liongiuditta/

2009. március 19., csütörtök

PEKING-KÖNYV

Az előbbi bejegyzéshez tartozik ez az oldal is, itt látható a Pekingi-csodakönyv online formátumban is!!
Mesés, lapozgassátok!!!

http://issuu.com/panograph/docs/bj360_071109_online
RAVASZ TAVASZ

Megtréfált az időjárás megint.Itt a tél, legalábbis ami a hajnalokat és az estéket illeti.Ennek örömére újra orrfújásra kényszerülök!
Úgy gondoltam, hogy a blog-képén változtatok és egy csodás tavaszi-nyári képet teszek fel a fenyőág helyett; végtére is tavasz lesz egyszercsak!És punktum!!!

Tegnap újra kalandoztam a Net-világban!Megint sikerült egy frenetikus oldalra kerülnöm!!!
Volt akinek már elküldtem a linket, ahol zseniális képeket láthatunk 360 fokban fotózva!
Nos a fotóművész Úr megajándékozott még egy oldalának a címével, érdemes oda is ellátogatni, ott a pekingi útjának fotói vannak, meseszép könyvként tálalva!!!!
Veszem a nyúlcipőm és irány Kína!
D.Varga Tamásról van szó, a blogolvasnivalóknál ott vannak a címek, érdemes szépet látni!!!!!!


Na jó, lustáknak itt is elárulom:
http://www.budapest360.hu/hun_index.htm
http://www.beijing360.cn/