2010. szeptember 24., péntek

ROHANJUNK A BETONON

Lótás-futás, iszkiri a betondzsungelben.Ez is lehetne a cím, vagy inkább az a legtalálóbb: hogyan tegyük a Belvárost élhetetlenné és lakhatatlanná? Tudom a választ tisztelt Olvasó! Sportoljunk a betonon!!!!
Kérem szépen a leg-egészségesebb a betonon futni és a benzingőzben biciklizni!
Nos hát a kevés Belváros-lakónak lezárják a maradék kis életterét!Már alig lakunk itt, és ha ez így megy nem marad itt senki életvitelszerűen!Azok akik bebicikliznek dolgozni, beautóznak üzleti dolgaikat intézni, azokat nem nevezhetjük BELVÁROS-LAKÓKNAK!
Azok akik itt akarnak sportolni, miért nem mennek a szabadba  ajó levegőre?Miért nem a Vársoligetben futnak és bicajoznak?Miért panaszkodnak a betonra?Menjenek szépen ki a szabadba!
Most hétvégén megint futás lesz!Lassan a hétvégi programok szervezésekor a Futanet oldalán kezdek!

Tök jó,mert most paralell nézem az oldalukat és megváltoztatták az útvonalat!Lehet hogy valaki olvassa  a blogomat a futókból!?
SZERKESZTEK TESZTET NEKTEK 

Kedves Gyerekek!Szerkesztettem nektek egy nyelv-tesztet. Nesze Nesztek, teszteljetek kedvetekre:
http://www.szerkeszt.hu/teszt.php

szeretettel: Mekk Eleketek, nyelvmesteretek
/meg kellett keresnem e Neten teszteteket, melynek kedvetekre megfelelhettek/
hehehehe!!!!!
MY FIRST TERRIBLE ENGLISH TEST

Kellemetlen leleplezhetetlen tesztem kedden este esett meg velem.
Magyarul: írtam egy angol tesztet, ami rádöbbentett, milyen szürke is az agyam.Angolul legalábbis.
Snoopy talált egy jó kis kozmopolita nyelviskolát a fészbukon és rávett menjünk tesztet írni, milyen okosak is vagyunk!
Nos rájöttem éppen 20 éve tanultam angolul, és miután nem nagyon használom /effektíve társalgásra/ így szépen elfelejtettem sokmindent.
Az ugyanis hogy néhanapján egy-egy vevőnek megcsinálom az óráját, na az kevés az angolhoz.
Az hogy kedves brit túristák vonatjegyet akarnak vásárolni a Bazilikánál, igen hüje élmény.Macival battyogtunk valamelyik délelőtt és megállítottak bájos brit anyanyelvű emberek és magyarázták, hogy ők és a vonatjegyük??Na persze a Bazilika előtt nincs vonatjegy-árusítás, maximum riksa-kulit lehet bérelni.Kedvesen elmagyaráztam hogy ilyen nincs itt!Maci pár lépés után rájött, hogy a Máv Start irodát keresték kint a főúton!Britteknek újra elmagyaráztuk hogy nem riksa, hanem Máv Start!Köszönték hevesen!
Nos ahogy visszaemlékszem , 20 éve is utáltam a hadaró briteket!Ma sem értem a BBC adását, ha nincs kép, tulajdonképpen bármiről dumálhatnak!
De most már be merem vallani, így a blogon keresztül pláne, hogy néha blokkol az agyam.Ha olvasom akkor hagyján, de ha beszélnek hozzám gyorsan, na az a rettenet!Megszólalni néha nem is merek!Ha van valaki mellettem aki jól beszél, leblokkolok, megkukulok!
Gyanítom ezt a gátat kell átszakítanom, nem a Tiszait!
Hát kérem megírtuk a tesztet kedden este, majd vártuk Mancikától a nagy kiértékelést.Kár volt.
A weboldalukon, a hirdetésben azt írták van kezdő 2.csoport. Tehát az újrakezdő, azon nyugdíjasoknak, akik tanultak csak hát sokat felejtettek!Na az életeben ilyen nincsen!
Kiértékelés után azt mondták,  teljesen kezdő csoport kell nekünk!Igaz 4 darab A4 oldal teszt volt,amiből a harmadik és negyedik oldal a felsőfok volt.Ott egész jól kitaláltunk szavakat, igaz olyan is volt, amit eddig senki nem hallott!Az ember aki 2 nyelven  beszél!Na nem tudom!
Szóval azt ajánlotta Mancika, hogy kezdjük újra az egészet.Ja onnan hogy : I'M A BABY PARROTT, who likes the carrot!
Na ez kimarad egyelőre!