2008. november 19., szerda

SNOOPALACSINTA 2

Nos drágáim eszembe ötlött, hogy múlt héten Snoopy meglepett egy doboz palacsinta porral.
Tesco színes termék, de eddig csak a Váci úti Tescoban volt fellelhető!
A képen látható, hogy tulajdonképpen egy flakonról van szó, amibe enyhe porrázás után beleöntünk 2,5 dl tejet / egy csík jelöli így nem kell mérni!/ és újra 1 perc shakelés következik.Közben egy bájos palacsintasütőt megoljozunk és mire kiráztuk magunkat , máris bele lehet önteni az eslő adag palacsintaöntetet és megsüthetjük!
Snoppy kísérletezése képpen kb.8-10 darab vékony palacsinta, vagy 5-6 darab vastag, úgymond amerikai palacsintalan lesz egy flakonból!
Éljen a mosogatás nélküli palacsinta-sütögetés!!!!!!!!
Ja és kapható még ugyanilyen gofri por is!

2008. november 18., kedd

TÚRÓGOMBÓC



Vasárnap némi késéssel / pont 1 óra/ megérkeztek Bridzsiék! Addigra a rakott krumpli szépen megsült és pár perc múlva landolt is a tányérokon. Örültem hogy ízlett, mert amikor az ember nagyon igyekszik, akkor nem szokott sikerülni!

Bridzsi kétszer evett és ezáltal el is intézte aznapra gyakorlatilag a gyomrát!Telerakta a pocakját krumpli és cékla keverékével. Erre ivott egy kis tonikot, na ez volt a hal a tortán!Kávéról már nem bírt hallani sem, csak később amikor Anyuhoz felugrottunk/persze mert ott lehet cigizni/!
Azért egy kis almáspite még belefért, mert ugye az jár az ember lányának:)

Szóval Bridzsitta, aki szintén etalont képez nekem a konyha terén, tanított egy zseniális receptet!
Lányok és fiúk!! Itt a tuti recept, nem kell szétpakolni a konyhát egy kis túrógombóc elkészítéséhez,nem kell nyakig túrósan ott állni a konyha közepén!!!!! Először hihetetlen volt a recept, de Anyu nem bírta ki sokáig és persze tegnap elkészítette!!

Bridzsikém!Hiányolod a fotókat, joggal egyébként! De a túrógombóc olyan jól sikerült, hogy 4 darab maradt, azt meg nem fotóztam még le, inkább megeszem!Senki nem jött rá, hogy egy deka túró nincs benne!Figyeltük az arcokat evés közben: a fiúk /Maci és a tesóm / és Anyu barátnői simán megették és nagyon ízlett.Azátn elárultuk a készítést és néztük a tátva maradt szájakat, persze nevettünk rajtuk!Mindenki úgy ette, mintha eredeti tiroli túrógombóc lenne!

Szóval a recept:
1 liter kefír
1,5 bögre kukorica vagy búzadara
só, cukor
2 dkg margarin
A kefíreket feltesszük főni egy lábosban /érdemes előtte kivajazni vagy netán duplafalú tejforralóban készíteni!!/, beleteszünk egy csipet sót, cukrot és 2 deka margarint. Amikor kezd a savó szétválni, rotyogni , akkor beledöntjük a darát és elkezdjük kevergetve főzni! Ha búzadarát pacsmagolunk akkor azt kb.7-8 percig főzzük, amennyiben kukoricadarát trutymákolunk bele akkor 15 percig kavargásszuk. Amikor a főzési idő letelt, lehúzzuk a tűzről és lefedjük. Amig hűl a gombóc-alap, addig elkészítjük a morzsát hozzá. Margarinon vagy vajon szépen megpirítunk egy szép nagy adag zsemlemorzsát! Fél óra múlva beleadagoljuk evőkanállal a gombócokat a morzsába és szépen betakargatjuk vele!
Az ominózus 1/2 óra elteltével Anyu előszedte a fagylaltgombóc készítő kanalát és közölte , hogy akkor Ő most kipróbálja ezt. Elképedt szemmel figyeltem, ahogy gombócozik!Sikerült Neki, mint minden!Megint újított és most így vonul be a történelembe!
Szóval nagyon ízlett mindenkinek és persze megjegyzem, muszáj a tetejére rátenni egy kis tejfölt és annak a tetejére egy adag porcukrot! Koronásat, mert a tesóm szerint az az autentikus porcukor! Maci szerint pedig, sok tejföl kell a cukor alá!

Ez a recept nem jöhetett volna létre, ha nincs Bridzsitta!

2008. november 16., vasárnap

FILC

Snoopy barátom olyan aranyos volt, hogy csütörtökön hozott nekem működőképes kiégethető filctollakat!/Cserébe kapott almáspitét!/
Vásároltam 2 darab porcelánfestő filcet a hetekben és mindkettő bedugult a kezemben sajnos! Judit segítségével most orvosolták a problémámat!
Juditot személyesen nem ismerem, csak a képernyőről.Hétfőtől csütörtökig megy az M2 műsorán a Válaszd a tudást című műsor. Nos csütörtökönként kreatívkodik benne Judit.
Az archívumban megtekinthetőek a műalkotások is:
http://mtv.hu/videotar/?id=32989#
Köszönet az ötletekért és a filcekért is!!!
REVIDIÁLÁS RECEPTILEG

Revidiálom az álláspontom: egy régebbi bejegyzésben azt írtam, ez nem gasztroblog, recept nem kerül fel ide. Most visszakozom kicsit, kerül fel mégis egy pár recept!
Rita írt ma Párizsból, hogy mennyi is Magyarországon egy kocka élesztő súlya, mert bizony Franciahonban más a mértékegysége a kockának, mint itt! Szóval 50 gramm egy kocka élesztő!

Tegnap egyébként vendégségben járunk a Konyhatündérnél! Van Neki rendes neve, úgy hívják hogy Éva!
Éva zseniálisan süt-főz, sokat tanultam már Tőle! Például a pogácsa receptjét!Nem kell gyúrni, meg mosogatni össze-vissza. Égetett tésztából készül és őrülten egyszerű; majd felkörmölöm ide.
Éváról és az ő Ferijéről érdemes tudni, hogy a kezük alatt sok minden arannyá válik.Egy cserép földben képes volt Feri paradicsomot, paprikát termelni egy lakótelepi ház 8-dik emeletén, az ablakban!Amikor a nyaralójuk volt, szinte a pusztából varázsoltak szó szerint paradicsomot.Most pedig a házuk körül lett csodás a kert. Mondtam is nekem még a szerencsétlen virágmagok sem bújnak ki, a szúnyogűző is csak azért marad meg nálam, mert csak locsolni kell!!!
Otthon sütnek kenyeret, kalácsot, zsemlét, túrót és sajtot is készítenek, gyümölcsöt és zöldséget aszalnak, meg persze az elmaradhatatlan diabetikus dzsemmek!!!
Nos ezekből most kaptunk mi is:aszalt paradicsomot, aszalt cseresznyét és sárgabarackot!Most azon jár a fejem, mit is fogok ezekből készíteni!Kaptunk még diabetikus sárgabarck- és cseresznyedzsemmet is!Ebből Maci csak kis kóstolót kap, mert a végén rászokik majd erre!
Ja és kaptunk sütőtökből készült sütit is!Lányok ennek megszerzem a receptjét majd!

Jó egy ilyen Konyhatündér az ember körül!!! Nem beszélve arról milyen jó barátnő! Igazándiból neki kellene gasztroblogot írnia, csak nincs rá ideje! Majd ha nyögdíjas lesz!