2008. november 18., kedd

TÚRÓGOMBÓC



Vasárnap némi késéssel / pont 1 óra/ megérkeztek Bridzsiék! Addigra a rakott krumpli szépen megsült és pár perc múlva landolt is a tányérokon. Örültem hogy ízlett, mert amikor az ember nagyon igyekszik, akkor nem szokott sikerülni!

Bridzsi kétszer evett és ezáltal el is intézte aznapra gyakorlatilag a gyomrát!Telerakta a pocakját krumpli és cékla keverékével. Erre ivott egy kis tonikot, na ez volt a hal a tortán!Kávéról már nem bírt hallani sem, csak később amikor Anyuhoz felugrottunk/persze mert ott lehet cigizni/!
Azért egy kis almáspite még belefért, mert ugye az jár az ember lányának:)

Szóval Bridzsitta, aki szintén etalont képez nekem a konyha terén, tanított egy zseniális receptet!
Lányok és fiúk!! Itt a tuti recept, nem kell szétpakolni a konyhát egy kis túrógombóc elkészítéséhez,nem kell nyakig túrósan ott állni a konyha közepén!!!!! Először hihetetlen volt a recept, de Anyu nem bírta ki sokáig és persze tegnap elkészítette!!

Bridzsikém!Hiányolod a fotókat, joggal egyébként! De a túrógombóc olyan jól sikerült, hogy 4 darab maradt, azt meg nem fotóztam még le, inkább megeszem!Senki nem jött rá, hogy egy deka túró nincs benne!Figyeltük az arcokat evés közben: a fiúk /Maci és a tesóm / és Anyu barátnői simán megették és nagyon ízlett.Azátn elárultuk a készítést és néztük a tátva maradt szájakat, persze nevettünk rajtuk!Mindenki úgy ette, mintha eredeti tiroli túrógombóc lenne!

Szóval a recept:
1 liter kefír
1,5 bögre kukorica vagy búzadara
só, cukor
2 dkg margarin
A kefíreket feltesszük főni egy lábosban /érdemes előtte kivajazni vagy netán duplafalú tejforralóban készíteni!!/, beleteszünk egy csipet sót, cukrot és 2 deka margarint. Amikor kezd a savó szétválni, rotyogni , akkor beledöntjük a darát és elkezdjük kevergetve főzni! Ha búzadarát pacsmagolunk akkor azt kb.7-8 percig főzzük, amennyiben kukoricadarát trutymákolunk bele akkor 15 percig kavargásszuk. Amikor a főzési idő letelt, lehúzzuk a tűzről és lefedjük. Amig hűl a gombóc-alap, addig elkészítjük a morzsát hozzá. Margarinon vagy vajon szépen megpirítunk egy szép nagy adag zsemlemorzsát! Fél óra múlva beleadagoljuk evőkanállal a gombócokat a morzsába és szépen betakargatjuk vele!
Az ominózus 1/2 óra elteltével Anyu előszedte a fagylaltgombóc készítő kanalát és közölte , hogy akkor Ő most kipróbálja ezt. Elképedt szemmel figyeltem, ahogy gombócozik!Sikerült Neki, mint minden!Megint újított és most így vonul be a történelembe!
Szóval nagyon ízlett mindenkinek és persze megjegyzem, muszáj a tetejére rátenni egy kis tejfölt és annak a tetejére egy adag porcukrot! Koronásat, mert a tesóm szerint az az autentikus porcukor! Maci szerint pedig, sok tejföl kell a cukor alá!

Ez a recept nem jöhetett volna létre, ha nincs Bridzsitta!

Nincsenek megjegyzések: