2009. július 21., kedd

SZEGED I.



Régen jártam Szegeden, akkor is csak átutazóban. Most viszont úgy gondoltuk Macival, leugrunk és körülnézünk kicsit.
Tanulságos út volt, sok negatív dologgal fűszerezve, érdemes mindekinek okulnia belőle. Elsősorban magamra gondoltam persze!

1.Szállásfoglalás a neten:Életveszélyes, mint a chatelés a pedofilokkal. Sikerült jól bevásárolnunk a szálláshellyel.A meghirdetett szoba nem azon a helyen volt ahol meghirdették,a belvárosi kertes övezetben, hanem a főutcán, a villamos remiztől 100 méterre.Fűszerezve egy kanyarral, így a síneken sikított a villamos hajnal 1/2 4-től este 11-ig.BRRRRRR!!!!!!

2.Képek a neten:na ez a legnagyobb becsapás második része volt. A képeken nett kis szoba fürdőszobával karöltve volt, a kertes házban. A valóság ezzel szemben a "kertben" tehát az udvaron állt 1 darab fa, majd egy udvari lépcsősoron fel kellett evickélni 80 fokos dőlésszögben az emeletre, ahonnan nyíltak a szobák.Azt nem értem a mai napig, hogy lehet hogy 2 darab 3-as számú ajtó volt????Kis viszontagságok árán feljutottunk és akkor jött a meglepetés:
A szobabajtót Maci kinyitotta és ott álltunk egy 1970-ből ittragadt szőnyegpadlós, neo-szocialista bútorozottságú borzalomban.Nem voltam hajlandó lefotózni!!!!!
A fürdőszoba ,na az sem a meghirdetett volt!BRRRRR!!!!Volt minibár, bár az egy kicsi Szaratov hűtő volt.De legalább a vizünk befért.

3.Szálláshely megint: az első emeleten volt, ha kihajoltam elértem a gyalogosok fejét.Lényeg hogy szemben a házzal megnyertük a főnyereményt: egy non-stop kocsmát!!!!Az élet szép!
Menekültünk onnan a Városba, felderíteni a látnivalókat. Nos Szeged szombat és vasárnap szinte kihalt volt, az egyetemisták elmentek vakációzni , a turisták gyengélkedtek. Nem is csodálom!
Megnéztük a Dómot/Fogadalmi Templom/, mesés volt.Csak ültem és tátottam a számat, a mennyezet levett a lábamról!!!
Igaz hogy véletlen találtuk meg a bejáratot,mert a Szabadtéri játékok miatt a Dóm teret bebútorozták sajnos!

Ellátogattunk a Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeumba.De előtte megebédeltünk a Pick Étteremben. Hihetetlen finom és nagy adagot adtak kedvesek voltak nagyon.
Szóval a Múzeum csak keddtől szombatig van nyitva,15 és 18 óra között.Kicsit szűk a nyitvatartás!A meglepetés: a belépőjegyhez kapstz 1 szelet kenyeret 3 szelet szalámival, 10 dkg paprikát és egy 10% engedményre jogosító bónt, amit Pick Szalámi vásárláskaor lehet felhasználni, a gyári boltokban.Amik persze pénteken bezártak már! Höhöhö, mondták maradjunk hétfőig!Na jó itt Pesten is fel lehet használni, de mi a fene miatt nem egyszerre van nyitva a múzeum a bolttal, vagy miért nem árulnak a múzeumban szalámit???

Fotóztam egy kicsit, majd itthon láttam hogy a honlapjukon is ezek vannak fölrakva!!No de ezek itt kérem szépen, az én zseniális fotóim:











































Nincsenek megjegyzések: