2010. március 28., vasárnap

ALLERGIA SZEZON


Kedves Olvasó! Gondolom életed folyamán jónéhányszor előfordult már, hogy szinte egyik pillanatról a másikra elő kellett kapnod egy papírzsebkendőt, mert ellenállhatatlanul tüsszentened kellett, vagy éppen elkezdett csöpögni az orrod, netán a szemed kezdett könnybelábadni.
Amennyiben éppen nem január közepe volt és nem voltál megfázva, vagy éppen nem július közepe volt és nem a füvet nyírták melletted, esetleg nem éppen az Elfújta a szél filmet nézted meg ötödször, akkor arra gyanakodtál hogy talán mégis csak az a fránya allergia ért el!
Szóval ha nincs semmi, amire ráfoghatnád az utóbbi idő papírzsebkendő felhasználásának rohamos emelkedését, akkor kedves rossz a hír, miszerint egy banális /a banán is! / dologra is lehetsz allergiás.

Erre az orvosok által elfogadott egyik vizsgálat a "Prick-teszt", amely a következő:
"A bőrteszt során az allergének kis mennyiségét juttatják a bőrre, a beteg alkarjának belső oldalára. Az allergén kivonatok egy-egy cseppjét egyesével felviszik a bőrre, majd a bőrt megkarcolva elősegítik, hogy az allergén érintkezhessen a szaruréteg alatti szövetekkel. Ezek után mérik a bőrön kialakuló allergiás tünetek mértékét. Ha a szervezetben az allergénnel szemben ellenanyagok találhatóak, az allergén cseppje alatt a bőr pár percen belül felduzzad, vörössé válik és viszket. Ez jelzi, hogy a szervezet allergiás az adott allergénre."
http://www.allergiainfo.hu/inda28vizsg.html
Az élet szép és kezdődhet a vakaródzás, a bőr felhólyagosodása és ezt nézegetik az ember kezén...

A másik, a drágább módszer, a vérvizsgálat:
"A vérvizsgálattal az IgE antitestek mennyiségét mérik a vérben. Az ellenanyagok magas szintje allergiát jelez.

A vérteszt két formája:
- RAST (radioallergosorbent)- teszt,
- ELISA (enzyme-linked immunosorbent assay)- teszt.

A vérvizsgálat biztonságos, nem függ a bőr reaktivitásától, a gyógyszerszedés sem befolyásolja, viszont nem pontosabb a bőrpróbánál, a vizsgálat drága és az eredményre várni kell."

Nos szerintem a megoldás, amelyik az első kettő vizsgálati módszert kiegészítí, megelőzi netán pótolja  a következő:
"A VEGA TESZT egy elektroakupunktúrás vizsgálat, mely során egy érzékeny műszer segítségével mérhető a bőr ellenállásának változása. A test egyik energiacsatornájának (meridiánjának) végpontján, középső ujjon mérhető a szervezet finom áramlásának megváltozása, amikor kontaktusba kerül egy olyan anyaggal, amellyel összeférhetetlen. Ehhez elégséges, ha a kérdéses anyagot ampulázott formában az áramkörbe helyezzük. Nyomon követhetők bizonyos funkcionális, ún. energetikai rendellenességek. Ez az eljárás a beteg saját elektromágneses hullámait, mint elektromágneses információt használja fel diagnózisra. Ezek tükrözik a szervezet aktuális biokémiai állapotát. Az ellenállás jellemző módon változik, ha az eszköz rezgőkörébe a betegnél allergiát, illetve érzékenységet kiváltó anyagot helyezünk.
A vizsgálat fájdalommentes, tűszúrás nélkül történik.

A teljeskörű teszt több mint 300 anyagból áll és kb. 20 percet vesz igénybe."
http://www.allergiavizsgalat.hu/index.html

Ajánlom mindenki figyelmébe, mert én is lassan 10 éve járok erre a vizsgálatra és igen pontos képet ad mindig. Most a napokban Anyu volt és érdekes dolgokra hívták fel a figyelmét!
Érdemes megfogadni a  tanácsokat!!!

Nincsenek megjegyzések: