2011. január 12., szerda

DÓRI HÁZ


Az Angyalok Erdeje kapcsán már emlegettem a Dóri Házat!Most egy picit bővebben "kampányolok" értük !

A tavalyi év sajnos bővelkedett temetésekben számomra.Volt köztük családtag, barát, kolléga; fiatal és idős!
Megtanultam sok mindent a beteg-látogatásaim során: az odafigyelést, a törődést, a segítést mind fizikailag, mind lelkileg!!!Az Életben töltött utolsó hónapok, hetek, napok nagyon fontosak a beteg embernek és az itt-maradtaknak is! Voltam kórházi osztályon ,elfekvőben és jártam hospice részlegen.
Ha nekünk felnőtteknek nagy erőkkel próbáljuk szervezni az emberi méltóságban történő "elmenetelünket" , akkor azt gondolom sokkal nagyobb feladat a beteg gyermekeknek mindezt megoldani!
A Dóri Ház küldetése pontosan ez!!!!
Szerintem az  egyik legfontosabb tevékenységük /a nagyon fontos gyermekbeteg-szállítás mellett/ a  gyermekhospice tevékenység!!!


"2006 óta ReményKék Szolgálat néven gyermekhospice-jellegű tevékenységet is folytat a szervezet, az érintett családok, és a gyászoló szülők bevonásával. Pályázati pénzből és adományokból kerül kialakításra hazánk első gyermekhospice háza, a "Dóri Ház", az alapítvány betege, Várdai Dóra emlékére. A gyermekhospice ház nemcsak az életminőség javítását tűzi ki célul, hanem egyúttal oldani is kívánja a gyermekhalállal kapcsolatos félelmet, elutasító gondolkodásmódot, társadalmi nézeteket. Ez nemcsak olyan menedék, amely békés haldoklást igyekszik biztosítani, hanem a beteg gyermeket és családját figyelembe vevő, szeretetteljesen gondoskodó filozófia.

A Szemem Fénye Alapítvány létrejötte óta kiemelt feladatának tekinti a "meg nem gyógyított" gyermekek emlékének ápolását, és a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek méltóság-és kegyeletteljes elbúcsúztatását. 2003-ben a pécsi köztemető gyermekparcellájában állítatta az alapítvány a minden elhunyt gyermek emlékét őrző "Örök Gyermek" emlékművet, amely ma már zarándokhely.

A Szemem Fénye Alapítvány elsőként kezdeményezett Magyarországon, valamint meghonosított bizonyos külföldről átvett rendezvényeket, melyek a Kegyeleti Napok körébe tartoznak. Immár hagyományként ilyenkor önkéntesek tucatjai támogatják, az érintetteket, betegeket, illetve gyászoló szülőket, rokonokat, az alapítvány egykori vagy jelenlegi munkatársai, a gyermekbeteg - szállításban, mentésben részt vevő személyzettel együttvéve."

Nos mi ez , ha nem az egyik legnemesebb cél!!!

Érdemes kicsit körülnézni a weboldalukon, érdekes cikkek vannak, olvasgassátok kicsit!Elgondolkodtató pillanatok lesznek utána!
Ha figyelmesen nézegetitek, találhattok ötleteket hogyan tudnánk segíteni a Dóri Ház bővítésében, fenntartásában!




No és az évenkénti 1% !!!



Nincsenek megjegyzések: