2011. június 27., hétfő

ZOO BUDAPEST 1.

Továbbra is nagy szerelmem az állatkertek közül a Fővárosi Állat és Növénykert.Folyamatos fejlődés jellemzi, így az ember nem sajnálja a pénzt, a belépőre.Szinte az összes fillér visszaforgatásra kerül, mert minden alkalommal új arcát mutatja a kert, mindig építkeznek , fejlesztenek valamit! Mesebirodalom, ahol kicsik nagyok jól érzik magukat! Nem nagyon látni ott rossz kedvű, szomorú gyereket.Az állatok valóban terápiás kis lények, valamelyikük biztos jókedvre derít!!
Vannak persze kedvencek, akiket minden séta alkalmával meg kell látogatni! Na most vasárnap ez jól nem sikerült, mert a vörös pandákat nem láthattam! Brühühühü!!!!!!
Naponta vannak állatbemutatók, érdemes egy párat végigülni!
Mi a Noé Bárkájában élveztük az állatok közelségét! Szerencsések voltunk, mert időben elfoglaltuk helyünket: a gyerekek az első sorban ámulhattak, mi Sógornémmal pedig 4 "baba-farönkön" ültük kerekre a hátsónkat!A bemutatót egy nagyon jó humorú úr tartotta, látásból jó pár éve ismerem!


Először egy bagoly tette tiszteletét a közönség előtt.Olyan kedves volt az úr, hogy elhozta elém fotózkodni.



 Mire odaértek a bagoly elfordult, biztos nem szereti ha fényképezik!Le voltam füttyentve....
Aztán egy kárókatona érkezett, na ő szereti ha figyelnek rá!!!Enni meg pláne szeret!!!!

Őt is odahozta nekem fotózkodni! Hát nem kedves gesztus!

Megérkezett egyik kedvencem, az ormányos medve!Hihetetlen jópofa kis állat.Érdemes miatta is kilátogatni az Állatkertbe!
Kitettek neki cseresznyét a korlátra, és nekiiramodott összeszedni és megenni!Azután felszökkent a kifeszített kötélre, végigmászott rajta!

Ámultak-bámultak a nézők! Gyanítom irigykedtek nagyon!
Majd érkezett a nagy mara!Édes kis félénk állatka volt, egy kis kajáért sétálgatott!
Majd megérkezett a görény!Nagyon helyes kis lény, de valahogy otthon nem tartanám mégsem!Elmondták hogy  mit művel egy lakásban, jobb a békesség!Meg a bűz-nélküliség!
Meg lehetett simogatni, amire vállalkoztak is egypáran!

Megmutatták milyen kis helyre fér be a kis görény.Ahová befér a feje, oda befér a teste is! Na az enyém nem, de nem is próbálkozom vele!4 mm porc veszi körül mindenhol; nekem meg a térgyeimben egyáltalán nincs már...
Ilyen testtel persze könnyű jókedvűen ugrálgatni:

A bemutató véget ért, így tovább folytattuk utunkat a tengeri malac város felé.Számomra új a dolog nagyon, eddig nem láttam még!Aranyos gesztus volt a város-építés! No és a szobor állítás különösen!
Malacka, a hős
Don Quijote,Sancho Panza, Rosinante és a szélmalom

Megnéztük Lajoska csontvázát.Nem röhög a kedves Olvasó, Lajoska volt a neve ,a szegény nemrégiben eltávozott , az Állatkertben lakó majomnak.Tiszteletből /meg persze érdekes is/ a csontvázát kiállították!



Megnéztük a fóka-showt is.Nagyon jópofa és ügyes kis fókák voltak, sok mindenre be lehet tanítani őket, jutalomfalatkákért!Mintha magamat látnám!Mármint a falatkák miatt...

Nincsenek megjegyzések: