2008. november 2., vasárnap

ALMÁS PITE

Tegnap sütöttem almás pitét! Na most sikerült eltalálnom az arányt, végre a tészta az alsó és felső fertályon csak dísz volt és az alma dominált.
A receptet egy nagyon jó kis oldalról gyűjtöttem le, ikszem.blogspot címen az olvasnivalóknál!!!
Érdemes megnézni az oldalt, a hölgy aki üzemelteti nagyon ügyeskezű!!!

Íme a recept:
55dkg liszt, 2 evőkanál porcukor, 25dkg Ráma, 1 cs. sütőpor, 1 pohár tejföl / kicsi poharas, pici só, 6db közepes alma, fahéj, 1/2 citrom leve. A lisztet a száraz anyagokkal összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk.Kinyújtjuk a tészta felét a kivajazott tepsibe, majd rátesszük a reszelt almát, amit kicsit kinyomkodtunk. A levét szigorúan magunkba öntjük.:) Az alma tetejét megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, meglocsoljuk citromlével, majd a tetejére rátesszük a kinyújtott maradék tésztát. Tetejét villával megszúrkodjuk, tojássárgával megkenjük.Aztán a szépen előmelegített sütőbe dugjuk, és megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: