2008. december 13., szombat

VENDÉGVÁRÓ

Rita drága, itt a recept amit ígértem az emailben:vendégváró néven fut és nagyon-finom!!!!
Tulajdonképpen , hidegkonyhai készítmény és ha vendéget vár az ember /amint a nevében is benne van:)/ akkor érdemes ezzel kínálni, mert előző este összeállítható és másnap csak szeletelni kell.Diétába is beépíthető, mert nem tartalmaz sok kalóriát /2 szeletet én is tudtam a nagy diétám idején enni/!

Recept:
6 db főtt tojás, 20 dkg gépsonka vagy bármilyen felvágott,4-5 db savanyú uborka /kisebb/, 1 db zöldpaprika /lehet 3 féle paprikából darabok :sárga,piros, zöld, mert így mutatósabb/, 1 kis fej lilahagyma, 1 db alma. Ezeket felkockázzuk.
1 dl forróvízben feloldok 1 db marhahús-leveskockát, majd belekeverek 2 evőkanál étkezési zselatint, és ezt összekeverem 2 dl tartármártással / én 1 doboz joghurtba belekeverek 1 evőkanál majonézt/. Az egész mischungot összedolgozzuk a felkockázott mindenfélével és egy hideg vízzel kiöblített őzgerincformába öntjük,majd letakarjuk folpackkal, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.Másnap egy tálra kiborítjuk és már szeletelhető is! A sikert söpörjük be szépen!!!

Kép azért nincs, mert mire odáig jutok hogy fotózzak, általában elfogy a vendégváró!

Nincsenek megjegyzések: