2009. május 27., szerda

60 TÓ


Hatvan városáról van szó a címben, ahol most fedeztem csak fel milyen csodás tavak vannak.
Bridzsiékkel kalandoztunk a tavakhoz, eddig fogalmam sem volt milyen meseszerű helyek vannak megbújva a főutak mentén.
Nos egy szép nap megkoronázásaként autókáztunk arrafelé, amerre eddig sosem jártunk Macival. Két tóról van szó, illetve vannak a környéken még kisebb tavak is, de ez a kettő a legimpozánsabb! Bánya- és horgásztó funkciót lát el mindkettő, fürdeni már nem lehet bennük!
Horgászni annál inkább, erről a Hatvani Horgászegyesület oldalán olvashattok:


Beton tó:


Görbeéri tó:



Hihetetlen szépségű tájról van szó, képen nem is lehet visszaadni az élményt! Azúrkék víztükör, csodás part, és rettenetes infrastruktúra amit ott találtunk!

Illetve az egyik tónál végig nádas van, csak a nagy hohohohorgászoknak van itt-ott egy kis hely, hogy a horgász székekkel üldögéljenek ott egész álló nap!
Nem nagyon tudnám magam elképzelni, ahogy horgászfotelben üldögélek egész nap, és nem beszélhetek.Ha meg beszélnék, akkor gyanítom a halak inkább önkéntesként, maguktól vonulnának be a hal-konzervgyárba!!!
Szóval az egyik tónál a nádas uralkodik, a másiknál pedig az odahordott iszonyatos mennyiségű törmelék, föld.Kicsit olyan mintha feltöltötték volna direkt a partot, hogy nem menjen oda senki emberfia! Régen állítólag nagy élet folyt arrafelé, a parton.Fürödtek, szórakoztak az emberek!Nagy partik voltak, de most mintha holdbéli táj lenne!Kicsit olyan, mintha valakik szeretnék felparcellázni az egész tópartot!
Egy másik parti részen ugyan a horgászegyesület rakja ki a tagoknak a kiülőhelyeket, de ott meg még kotorják a tavat.
Ettől függetlenül érdemes odalátogatni, mert csodát láthat aki arra veszi az útirányt!



Nincsenek megjegyzések: