2009. május 22., péntek

NORC


Tegnap találtam egy cikket,a www.hwsw.hu oldalon:
"Viszonylag alaposan, a külső kerületeket is érintve járta be a romániai Norc-ot üzemeltető eXtreme Soft Group fényképezős autója a magyar fővárost. A képek minden esetben nappal, jó fényviszonyok közt készültek, körülbelül egy hónappal ezelőtt.
A Norc üzleti terve valószínűleg abban merült ki, hogy a Google által hanyagolt kelet-európai térségben létrehozza, lemásolja a Street View szolgáltatást, bár azzal bizonyára nem számoltak, hogy válaszlépésül a Google is beküldi a régióba autóit. A Norc jelenleg Románián kívül Oroszországban, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Ausztriában és Magyarországon érhető el. A hozzáadott érték a Google-höz képest ebben a régióban, hogy nem csak a fővárosokra korlátozzák a fotózásokat, hanem az érintett országokban lehetőség szerint minden nagyobb települést szeretnének végigjárni.
Országonként 20 város a cél idén
A transindex.ro hírportálon megjelent interjú szerint jelenleg húsz romániai város és régió van befotózva, például Bukarest, Kolozsvár, Temesvár, Szatmárnémeti, Nagyvárad, Arad, Nagybánya, Konstanca, Marosvásárhely, a Prahova völgye és a tengerpart. A többi országban idén év végére szintén szeretnék elérni ezt a húszas számot. Magyarországon egyelőre csak Budapest tekintető meg, de például Szlovákiában Kassa (Kosice) vagy éppen Besztercebánya (Banská Bystrica) is terítékre került már.
Az Google Maps API-ját és térképeit használó Norc apró pöttyökkel jelzi azokat a helyeket, ahol panorámafotó készült, pirossal a még feldolgozás alatt lévőket, kékkel a már megtekinthetőeket. Budapest tervezett lefedettsége szinte teljes, bár a jelenlegi állapot szerint a város kicsit több, mint egyharmada tekinthető meg fotókkal is. A belváros szinte teljesen készen van, a külső területek pedig fokozatosan kapcsolódnak majd be."

Aki gondolja, az kattintson ide: http://norc.hu/

Nincsenek megjegyzések: