2009. június 1., hétfő

BUDAPEST SZEGED ÉTTEREM


Tegnap délben igen úri dogom volt, nem főztem./igaz azért, hiányzott a főzés öröme!!!/

Szóval hallgattunk a jószóra, és Doki ajánlására ellátogattunk a Szeged Étterembe.

Szép környezetben a Gellért Szálló szomszédságában található a kétszintes étterem.A felső szinten a'la carte rendszer működik, lent a borospincében van a svédasztalos ebéd, tehát 12 és 15 óra között meghatározott összegért, annyit eszel amit bírsz.Itt mondjuk kevesebb a választék mint a Trófeában, és az ital sincs benne, de fele annyiba is kerül.

Az ital ára nem elviselhetetlen, a kaja pedig így is bőséges volt. Két féle levesből lehet választani, hidegtál is van, saláta és 5-6 féle főétel, 2 fajta édesség. Nagyon finom és ízletes az étel, a pincérhölgy nagyon kedves, mosolygós volt, térült-fordult vitte el a tányérokat, hozta az italokat,kávét.

12-kor ketten ültünk még csak, de szép lassan elkezdtek szállingózni az emberek.Fiatalok, gyerekek, idősebbek. Ketten, hárman, sokan; csak úgy ebédelni beszaladtak, találkoztak rég nem látott rokonokkal, a nagypapákkal egy fiúunoka, kisgyerekkel fiatal szülők.

Jó volt látni az idős házaspárokat, ahogy lejöttek egy "vasárnapi ebédre"; mint régen...

Az ebéd vége felé úgy gondoltam írok egy köszönő sms-t Dokinak, hogy jó helyet ajánlott nekünk.Ám akkor belépett valaki az éttrembe, és elindult felénk.Nem nézett ránk csak úgy jött és nem is ismert meg az első percben.Doki volt!!! Működik a telepátia!!!!



Nincsenek megjegyzések: