2009. május 31., vasárnap

DÉLBEN A HOLDFÉNYBEN


Maci meglepett a botanikuskerti túrázás után egy ebédmeghívással.A régi jólbevált vácrátóti étterem átalakult elegáns, panziós, csili-vili hellyé, így oda nem akartunk bemenni.
Medvécske így megkérdezte Zolit, az autóink nagy doktorát, hogy akkor most hol adjon enni asszonyának? Jött is a válasz szépen, hogy Veresegyházára kell autózni, ahol Zoli nagyon rendesen, korrekten autószerelősködik /ez itt ajánlat!/.
Az asszonykórus hazájába pár perc alatt átügettünk, mert kb.x km volt a táv.

Szóval kis kanyarok, körforgalmak, zsákutcák és a 7 vezérről elnevezett utcák bejárása után megtaláltuk az éttermet.Eszembe jutott ha mondjuk 21 vezérünk lett volna, akkor talán éhen halunk... Rettenetes térkép állt a rendelkezésünkre /ez egy rossz pillanatú google maps volt, talán ha frissítenék néha/, de utólag hazafelé az étteremből láttuk, hogy egy utca a főútról jobbra a sarkán patika, és utána rögtön első utca balra.Ennyi lett volna, 7 vezér nélkül!!!!
Egy tény, megérte a nagy eltévedés, mert ilyen helyet csak eldugva talál az ember.
A Holdfény Étteremről van szó, kedves Olvasó!



Egy nagy épületbe kellett bemenni;előtte árulkodott a jó konyháról az, hogy egyetlen parkolóhelyet találtunk csak!Szóval bent kedves fogadtatás, kiültünk a fedett teraszra és nekiláttunk az étlapolvasásnak. Nos itt jött az első fennakadás, mert olyan izgalmas a választék, hogy nagy nehezen tudtunk csak dönteni.Végül sikerült.

Áldozatul estek ebédre: tárkonyos bárányleves /nagy husikkal!/ , csülök pékné módra igazi sültburgonyával /nem mirelit!/, káposztasaláta /nyammm!/, sertésszelet hagymával és baconnal töltve /a 2.szelet hús elrejtve reszelt sajthalom alatt, fincsi/ mindez hagymásburgonyával barátkozva/3 kupac, nem bírtam megenni/, barátfüle /szilvalekvárral megtöltve, a tetején tejföl porcukorral megspékelve/, különlegesen finom kávé, egy víz és egy narancslé.

Nos drágáim, ezért a mennyei Holdfényes ebédért annyit fizettünk, mint 2 belépő ára a Mucha kiállításra. /igaz az csak június 7-ig tart nyitva!/
Ezért a pénzért nagyon sok kedvességet, odafigyelést, finom ételeket és italokat kaptunk, nem beszélve a cicákról, akik ott lestek minket és leeső finomságokat vártak. Maci megszánta a nagy kedvencét, egy vörös kandúrt és odaadta neki a szalonna héját. Lett is verekedés belőle! /mármint nem én verekedtem, hanem a cicák egymással/
Holdfény Étterem Veresegyház 2112 Lovász tér 1. tel:06-28-389-349
( a weboldaluk még nem készült el)

Nincsenek megjegyzések: