2009. október 3., szombat

MAUZI VII.

Tavaly októberben írtam utoljára mauzi-ügyileg.Most sajnos újra megtalált minket Mauzi VII.
Józsi kollégám látta a szeme sarkából, hogy egy szép verőfényes reggelen Mauzi átrobogott a szoba egyik sarkából az ülőgarnitúra mögé. Anyu üldögélt addig nyugodtan a garnitúrán, de ahogy Józsi elrikkantotta magát hogy EGÉR, megszűnt a béke!
Elkezdődött a nagy figyelés! Sikerült is rátalálnunk az egérkakikra , szép adagokban.Az ülőgarnitúra mögött a sarkot telepottyantotta a dög, majd a spájzban is szétnézett és jelölt!
Tulajdonképpen eddig nem is kutattam, hogy az egér hogyan tud rohangálás közben pottyantgatni?Hol vannak a wcpapírok?Na meg egyáltalán!
Szóval a hét valamelyik keddjén nekiestünk a spájznak Erzsikével.Pakoltunk szép nyugodtan, amikor is az egyik nagy doboz alján egy óriási lyukat fedezett fel Erzsike.Szépen komótosan ki volt zabálva a doboz oldala alul.Volt egy nagyobb lyuk is, mintha egy ajtó helye lett volna.
Aztán a kenyérsütőgépről megkajált nylondarabokat is megtaláltuk.Be akart költözni egérke a gép hátsó traktusába, ahol a zsinór helye van. Tavaly beköltözött a fritőzbe egy időre, a zsinórtaróba.
Szóval takarítunk szépen, pakoljuk ki a nagy dobozból a műanyag dobozokat /"Dobozoltunk mint Tóték!"/, amikor is Erzsike benyúl a dobozba és egy akkorát üvölt, hogy a hetediken is hallották! EGÉR!Ott ült a dobozban és baromira nem zavartatta magát, hogy mi nyúlkálunk és pakolunk!
Hát hogy is mondjam szépen, becsináltunk szinte.Mi nők! Maci még mindig nem érti mi a fene miatt félünk egy pici egértől!Inkább egy elefánt!?Anyut bezártam a nagyszobába!
Lerángattam Józsit a hetedik emeletről, hogy mentsen meg bennünket!Nyúlkált egy adag papírtörlővel a kezében és rémesen megörült, amikor megfogott valamit.Nyomkodta a markát össze-vissza.Aztán kinyitotta és üres volt!Egér nuku!!!!Józsi elbattyogott!
Újra nekiláttunk a pakolásnak, Anyu is kimerészkedett a szobából.
Majdnem kész is voltunk, amikor már csak egy doboz volt hátra.Szedegettem ki a palacsintasütőket szépen, Erzsike pedig a többi cuccot, amikor újra felkiált:EGÉR!De nem hagyta most annyiban!
/gyanítom a dög átmenekült ebbe a dobozba és biztos rajtunk röhögött!!/
A dobozt elkezdte kihúzni a folyosóra, nehogy kimásszon és elbújjon a konyhában a kis piszok!Partvissal felszerelkezve biztosítottam a helyszínt!
A dobozt felfordítva elkezdte ütögetni az doboz oldalát, remélve hogy kimenekül Mauzi.Így is lett!Kirohant a folyosóra a lengőajtó felé, de egy jól irányzott 180 fokos fordulással a másik irányba fordult és az életéért futott.Majd lefutott a folyosó függőleges korlátján, a földszinten pedig berohant a kertben az avarba.Nem jött zavarba!Egy ideig láttam aztán kész. Elcsendesedett a kert...
A furcsa hogy tavaly vettünk 4 darab elektromos egér-riasztót.Bedugtuk a konektorokba és kész.Olyan hangot ad ki, amit az egér nem visel el. Papíron legalábbis.De ez a mostani egér vagy süket volt, vagy füldugót használt!
Megállapítást nyert a károk felmérése után, hogy valószínűleg lisztérzékeny és cukros, ugyanis csak a Tóték féle gluténmentes tésztákat ette meg, és a tejport nagyon szereti.
Nem eszik cukrot, kávét, kakaót.Diót nem talált,mert azt jól üvegbe tettük már régen! Hihihi!
Nem szereti a lencsét és babot, riszt sem eszik.Tehát nem kínai!
Lehet hogy a többi társával Oroszországból jött és ezért a spájzban vannak!

u.i.:most minden tárgy műanyag ládákban van, és minden kaja-féle műanyag dobozoban van elzárva.Ha szereti a tejet=akkor tejfogú egér.Ha vasfogú egér jön= akkor a ládáknak annyi.....

Nincsenek megjegyzések: