2011. augusztus 6., szombat

BALMÁDI 2.-Veszprém Zoo II.

Gyanúsan sok ketrecben nem lakott senki.Ferivel ezen röhögünk a legtöbbet, hogy a lüke emberek ott ácsingóznak fényképzőgéppel a nyakukban és bámulják a lakatlan rácsokat.Feri korszakalkotó ötlete az volt, hogy alakítunk egy állatkertet, tök üres rácsokkal. Berendezzük szépen, növények, alvóhelyek, miegymás és persze el-elszórva kis kajamaradványok, amivel elhitetjük a kedves látogatókkal, hogy igenis laknak a ketrecben.
Amerre mentünk alvó,lusta, jóllakott állatokat láttunk.Némelyikük nem is mozdult.Feri szerint áruházban vették,a címke is rajtuk lóghat még. TESCO-GAZDASÁGOS!
Ilyen volt a mosómaci, akit effektíve ráragasztottak Pattex Power Fix-el egy faágra:
 

Aztán Ferivel a legnagyobb szomorúságunkra észleltük,hogy valószínűleg  elfogyott a  Tescoban a vörös panda plüss figura.Igen piszok dolog ez kérem, mert ez az állat mindkettőnk kedvence. No vigasztalódtunk a "Kettőt fizet egyet vihet" vagy fordítva:egyet fizet kettőt vihet kengurukkal (mondjuk ezek azért voltak leárazva ,mert nem ugráltak; biztos lemerült az elem bennük) :

Meneteltünk tovább amikor is ráakadtunk a huszármajmokra, akik mellől hiányzott a ló;milyen lenne az augusztus 20-iki zászlófelvonás így:

Na aztán majmokkal találkoztunk még, az 1-et fizet 3-at vihet leárazásból:

Eljutottunk a nagymacskákhoz végre, ahol szintén mindenki aludt. Nem létezik hogy altatót adtak be nekik?!
No aztán egyszer csak a tigrisek kegyeskedtek felkelni!
Majd ébredés után összeverekedtek, ahogy az szokott lenni, kvázi ki készítse el az ebéd utáni kávét:


A győztes, a kávézás után nyalogatja a száját:


Eközben a szomszédos ketrecben felébredtek a kávéillatra és bőgni kezdtek,hogy ők is kérnek:
Tovább álltunk és egy nyugis kis társaságot szemléltünk meg, a társas prérikutyákat/földikutyákat.Édes kis szervezett tömegben laknak,folyamatos építkezés közben.Kicsit olyan, mint egy lakópark-építkezés , svájci frank hiteleseknek:

Feri elnevezte az egyik párost Sziszi-Fuszi duónak, mert egymásnak háttal ástak, amit az egyik kiásott, azt a másik betemette.Jegyzem meg finoman, még jó hogy nem temetkezési vállalkozásról van szó!


A jól megérdemelt ebéd elfogyasztása is megtörtént, a fárasztó munka után. Megjegyzem a kép baloldalán benyúló kéz, a Blikknek fotóz, a tízezer forintos járadékért!

Harry Potter előtt már kedveltem a baglyokat, de Hedvig megismerése után nagyon megszerettem őket. Mókás kis állatok, nagyon bírom őket. Nos most fotózhattam is újra.
Először csak aludt a faágon,aztán felkelt:
Na aztán széttárta a szárnyait, ebben a percben a frász jött rám, és leszállt elém, hogy lefotózhassam.Beállt és nézett engem, Hedvig!

Sétáltunk és egyszer csak Bambival és családjával találkoztunk össze. Felkészült útitársaink zoo-csemegével feltöltött hátizsákjukat előkapták és azon nyomban megkínálták az őzikéket.A merészebbek kinyújtott tenyerükből etettek, nem annyira bátrabb társaik betuszmákolták a cuccot a rácson keresztül:




Elértük a szurikátákat, ahol mindenki kipurcanva aludt a 33 fokban.Egy őrszem volt csak ébren, illetve kókadozott szegény:


aztán kidőlt ő is, igaz egy másodperc múlva felébredt, őrködött pár másodpercig, ma leesett a feje  a homokba:

Irdatlan ricsajra lettünk figyelmesek: olyan volt mintha tíz nő egyszerre szidna egy férfit! Vörös varik /a legnagyobb méretű makifaj; veszélyeztetett!/ veszekedtek!!!Ilyen ricsajt még én sem tudok csinálni!!!!
Szóval egy részük békésen tetvészkedett, amikor egy másik maki megtámadta őket.Hogy mi volt amin összekaptak, nem tudjuk!
Itt még szent a béke:

Valaki jön:

Adjuk meg magunkat!
Teljes megadás:

Nincsenek megjegyzések: