2008. augusztus 20., szerda

MISKOLCTAPOLCA

Miskolcon keresztülautóztunk és megállapítottuk,hogy nagyon szépen fejlődik. Igen sok új épület van és a régi házak is rendben vannak tartva.Sajnos a lakótelepi rész rémes, bár próbálják a panelprogram keretében lakhatóvá tenni.
Közben láttam olyat ami Pesten nincs: a jelzőlámpákra felszereltek egy órát.Illetve egy másodperc visszaszámlálót!Így tudhatja a tisztelt sofőr, mennyi ideig van még piros és mennyi ideig vakarózhat még?!Viccen kívül jó dolog, lehetne tanulni kérem!!!Jobban kiszámítható hogy hogy fog a forgalom alakulni!!!!

Szóval szájtátásom után beértünk Miskolctapolcára és megleltük a panziót. Előrebocsátom, az Interneten találtam a szállást, így csak magamnak tehetek szemrehányást!
Nagyon jó helyen van, a strand és a barlangfürdő is közel van, sétálva pár perc alatt elérhető mindkettő!
A panzió 2 szintes ,20 szobás kis épület. A beharangozott 20 autós zárt parkoló tulajdonképpen egy udvar 15 autónyi hellyel.Éjjel talán bezárták?!Mindegy, helyünk minden alkalommal volt, és az autó sem panaszkodott.
A szoba a második szinten volt, így nem ugráltak gyerekek a fejünkön.Csak a szomszéd bácsi horkolt éjjelente!
A szobában volt két ágy és egy nyitható pótágy, éjjeliszekrény, és fésülködő asztal is.Ezt Maci belakta a kis cuccaival, miután engem átkommendált az ágy másik szélére.Cserébe enyém lett az éjjeliszekrény!Volt tévé is, 6 csatornával:m1,rtl klub, duna tv,eurosport, rtl /németül/ és egy gyerekadó.Az olimpiát legalább nézhettük!
A fürdőszobában mosdó, tusoló, wc és bidé volt.Tiszta, rendezett.
Igazán a berendezés 1970-ből maradt ott, de ez nem zavart annyira minket.Végül is aludni jártunk csak haza!Tiszta ágynemű és törölközők voltak; ez volt a lényeg!
A furcsa a konyhai kiszolgálás körül volt nagyon zavaros.A neten azt írták reggeli az árban van, ebéd és vacsora a saját étteremben van, á la carte. Na ez valami hiba miatt nem működött. Tény hogy csak a reggeli volt érdekes/!/, mert a többi kaját itt-ott megoldottuk, jártunkban-keltünkben!
Szóval berendezkedtünk és estefelé visszamentünk Miskolcot megcsodálni és vacsorázni.
Miskolcról már írtam, csak aBelvárosról nem.Nagyon szép és autóval nem járható terület.Érdekes volt, hogy mindenki normálisan, nyugodtan sétált.Senki nem rohant és tülekedett!A villamos ment el néha a főutcán, autót nem engednek be.Csak azt tudnám, hol parkolnak az ottlakók?
Beültünk a Calypso étterembe, amit Péter ajánlott.Nagyon ajánlom mindenkinek aki Miskolcon jár.A Városháza téren található /minő véletlen a Városháza mellett van/.Nagyon finom ételeik vannak, nagy adagok és kedves igényes kiszolgálás fogad mindenkit.Az áraik elfogadhatóak, hangsúlyozom "belvárosi" étterem!
Séta következett és megcsodáltuk a kis üzleteket.Aztán a másnapra gondolva betértünk egy Sparba és vettünk diabetikus kekszeket nekem. Aztán spuri haza,irány az ágyikó!!!!!!!!!!!!

Nincsenek megjegyzések: