2008. augusztus 21., csütörtök

SZOMBAT


Reggeli:na ez volt csak az igazi ámulat.Az éjszakai portás úr volt a pincér az étteremben.Ezzel semmi baj nem is lett volna, de valószínűleg éjjel nem sokat aludhatott.Szóval kissé zilált volt, mire kihozta az étlapot éhen haltunk szép csöndben.Étlapról kellett megmondani mit kérünk reggelire:tojásos rántottát,virslis rántottát,kolbászos rántottát,kolbászos-hagymás rántottát,kemény tojást, főtt tojást, főtt virslit, hidegtálat.Én hidegtálat kértem, Maci rántottát.
Én jobban jártam:hideg volt és sok.Macié meleg volt, sokat kellett várni és nem volt sok.
A legjobb a tea volt. Köztudottan "nagy teások" vagyunk az Urammal!!!Ha borzalmasan hideg van vagy ha borzalmasan náthásak vagyunk, na csak akkor iszunk teát!
Itt viszont minden reggel tea volt. Igen érdekes módon telt a barátkozásunk a teával ezen az első reggelen.
Portás úr hozott egy fehér kancsóban forró vizet.Teát nem kaptunk, így csak néztünk egymásra Macival. Gondoltam kezet kell mosni! Aztán 15 perc múlva megjött a teafilter is: egy nagy dobozból kézzel adott egy-egy filtert a kezünkbe. Addigra kihűlt a víz. Maci reklamált finoman hogy kihűlt a víz! Kaptunk egy újabb adag forró vizet.Na abból lett a tea. Volt még hozzá cukor meg olymposos citromlé! Minden reggel teáztunk, most egy ideig nem fogunk!Höhö

Elindultunk reggeli után a Miskolci Vadasparkba. Sikerült is odaérnünk szépen.Fel kellett menni az erdőbe, egy gyönyörű nagy rész van elkerítve az Állatkertnek.
Csodálatosan rendben tartott, folyamatosan bővülő részekkel. Most is éppen építkeztek.
Nagyon igényesen van felépítve, állatoknak és embereknek is egyaránt szemet gyönyörködtetően!
Itt egy kép, hogy milyenek az ivókutak például:







Nagyon sok édes kis és nagy állat lakik a parkban.Nagy kedvenceim a vaddisznó család lett.Volt ott kicsi és nagy, pufi és nem annyira pufi,lusta és virgonc. Van egy nagy hely elkerítve csak nekik és ott garázdálkodhatnak.





Ő itt a legkisebb kedvenc, túró röfi!!






Nagyon klassz a paraszt-tanya /vagy nem is tudom a nevét/. Ott volt Karcsi a szamár, Bimbó a tehén; és szépen saját névjegyük volt kirakva. Zseniális!

Ott voltak még a Tóparton a gólyák és teknősök is:


Nincsenek megjegyzések: