2008. november 16., vasárnap

REVIDIÁLÁS RECEPTILEG

Revidiálom az álláspontom: egy régebbi bejegyzésben azt írtam, ez nem gasztroblog, recept nem kerül fel ide. Most visszakozom kicsit, kerül fel mégis egy pár recept!
Rita írt ma Párizsból, hogy mennyi is Magyarországon egy kocka élesztő súlya, mert bizony Franciahonban más a mértékegysége a kockának, mint itt! Szóval 50 gramm egy kocka élesztő!

Tegnap egyébként vendégségben járunk a Konyhatündérnél! Van Neki rendes neve, úgy hívják hogy Éva!
Éva zseniálisan süt-főz, sokat tanultam már Tőle! Például a pogácsa receptjét!Nem kell gyúrni, meg mosogatni össze-vissza. Égetett tésztából készül és őrülten egyszerű; majd felkörmölöm ide.
Éváról és az ő Ferijéről érdemes tudni, hogy a kezük alatt sok minden arannyá válik.Egy cserép földben képes volt Feri paradicsomot, paprikát termelni egy lakótelepi ház 8-dik emeletén, az ablakban!Amikor a nyaralójuk volt, szinte a pusztából varázsoltak szó szerint paradicsomot.Most pedig a házuk körül lett csodás a kert. Mondtam is nekem még a szerencsétlen virágmagok sem bújnak ki, a szúnyogűző is csak azért marad meg nálam, mert csak locsolni kell!!!
Otthon sütnek kenyeret, kalácsot, zsemlét, túrót és sajtot is készítenek, gyümölcsöt és zöldséget aszalnak, meg persze az elmaradhatatlan diabetikus dzsemmek!!!
Nos ezekből most kaptunk mi is:aszalt paradicsomot, aszalt cseresznyét és sárgabarackot!Most azon jár a fejem, mit is fogok ezekből készíteni!Kaptunk még diabetikus sárgabarck- és cseresznyedzsemmet is!Ebből Maci csak kis kóstolót kap, mert a végén rászokik majd erre!
Ja és kaptunk sütőtökből készült sütit is!Lányok ennek megszerzem a receptjét majd!

Jó egy ilyen Konyhatündér az ember körül!!! Nem beszélve arról milyen jó barátnő! Igazándiból neki kellene gasztroblogot írnia, csak nincs rá ideje! Majd ha nyögdíjas lesz!

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Zavarba hozol. Konyhatündér :)